Photobucket

17/5/08

Lara Fabian

Χτες το βράδυ είχα την χαρά να βρεθώ στη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη με την αγαπημένη μου Lara Fabian. Την Lara άρχισα να την μαθαίνω από το 1996, δηλαδή σχεδόν 12 χρόνια πριν, όταν άκουσα στον Love Radio το κομμάτι "Je t'aime". Με το που το άκουσα την πάτησα άσχημα μαζί της, κι αμέσως πήρα στο σταθμό τηλέφωνο να ρωτήσω το όνομα της ερμηνεύτριας...ήταν φυσικά η Lara Fabian!
Photobucket
H παράσταση ξεκινούσε 9:30 στο Αθηνών Αρένα. Ήταν η πρώτη εμφάνιση της Lara μετά την γέννηση της κόρης της. Έφτασα σχεδόν μια ώρα πριν, κι ενώ περίμενα την παρέα μου, άκουγα παράλληλα και τις πρόβες, που με προθέρμανε για το τι θα επακολουθούσε. Καθώς περίμενα πέρασαν απο μπροστά μου διάφοροι celebrities, Ροζίτα Σώκου, Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς, ενώ μέσα στο θέατρο διέκρινα και την Κωνσταντίνα, Τζένη Βάνου (άκυρο??), Γιάννη Βαρδή και την αγαπημένη μου Tamta, η οποία για άλλη μια φορά δεν περνούσε απαρατήρητη με την ενδυμασία της. Εννοείται πως πήγα και της μίλησα, σιγα μην χάσω:-)
Photobucket
Στις 10 και κατι βγαίνει ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος έχει καταπληκτική φωνή, αλλά εγώ προσωπικά τον βαριέμαι απίστευτα και με κουράζει. Ακολούθησε ο πολύ καλός Γιώργος Περρής. Κι ενώ άρχισα να ρίχνω τα πρώτα χασμουρητά, προλογίζει ο Φραγκούλης την Lara, κι αρχίζουν να φωνάζουν όλοι από χαρά και να χειροκροτούν! Ξεκίνησαν με το κομμάτι που ερμήνευσαν μαζί στην ταινία De-Lovely, "So In Love". Μεταξύ άλλων η Lara ερμήνευσε την μεγάλη της επιτυχία "Je Τ'Αime", το κλασικό "Caruso" μαζί με τον Μάριο, "Tu Es Mon Autre", "Aime", "I Guess I Loved You", "La Lettre" μαζί με τον Γιώργο Περρή, ο οποίος το έχει κάνει διασκευή στα ελληνικά, έδωσε μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ θεατρική ερμηνεία στο "Je Suis Malade" και για το τέλος ήρθε η έκπληξη: ερμήνευσε με τον Μάριο σε ελληνικά και αγγλικά το "All Alone Am I" (Μην Τον Ρωτάς Τον Ουρανό) του Μάνου Χατζιδάκη με άπταιστα ελληνικά! Είπε ότι είναι το ομορφότερο κομμάτι που έχει ακούσει ποτέ.
Photobucket
Ο κόσμος δεν σταμάτησε να την χειροκροτεί όρθιος, κι αφού κλείνει η αυλαία ξαναβγαίνουν, κι ερμηνεύουν για άλλη μια φορά το κομμάτι του Χατζιδάκη μαζί με το κοινό, ενώ δεν μας χάλασε το χατήρι που φωνάζαμε να πει το "Adagio", κι έτσι είπε acapella ένα μέρος του. Εκτός του ότι είναι αναμφισβήτητα φωνάρα, είναι πολύ απλή και γήινη, και πάντα ερμηνεύει με πάθος κι έντονη θεατρικότητα. Μας είπε ότι δεν περίμενε να έχει Έλληνες θαυμαστές κι ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εκείνη.
Ήταν σίγουρα μια μοναδική εμπειρία για μένα να ακούω live μια τόσο σπουδαία φωνή κι ερμηνεύτρια και μακάρι να ξανάρθει για συναυλία στην χώρα μας!
Photobucket
PS: Οι photos είναι όσες πρόλαβα να βγάλω στα πεταχτά αφού απαγορευόταν και συχνά-πυκνά ερχόντουσαν και μας έκαναν παρατήρηση.

JE SUIS MALADE (LIVE)

JE T'AIME

ADAGIO

CARUSO
JE SUIS MALADE (LIVE IN ATHENS!!!)

14 bugged up:

apos είπε...

Ζούσε η Ροζίτα Σόκου??? Santa Maria del Buen Ayre!!!!!!
Η Lara Fabian μου αρέσει πολύ. Ο έτερος μου προκαλεί αναφυλαξία, οπότε βάζω τελεία.
(και ετοιμάσου για την Kylie, αν θυμάμαι καλά...)

PaNoS είπε...

Απλα φοβερη!!!!!!!!!
Σπουδαία ερμηνευτρια!!
Φραγκούλης καλή φωνή( γνωστό) αλλα δεν θα πάρω!!
Thanks για τις φωτο Γιαννακο!! Φαίνεται ότι ειναι γηινη όπως λες!!

musicbug είπε...

apos: Ki omws zei akoma kai vasilevei:-) Paizei naxei ftasei ta 90 kai kati, einai pantws sybathestati. Etoimazomai gia Kylie me trela!!!

*p@n0s*: Xairomai pou sou aresei, makari na tin gnwrizan pio polloi. An den toxeis tha sou proteina na deis to live dvd tis "En Toute Intimite". U welcome boy;-)

Equilibrium είπε...

Κι εγώ με το je t'aime την έμαθα, όταν ζούσα Βέλγιο...

Κρίμα που δε μπορούσα ναπάρω άδεια πιο νωρίς για να'ρθω... Θα αρκεστώ με Kylie οπότε, εσύ θα πας?...

Αν και μας τα'χεις πει, έλα από κει να μας ξαναπείς για το βαφτιστικό σου!

καλή βδομάδα!

Dimitris A. είπε...

ThanX για τις φωτό!!!

Ήμουν παρών και στις δύο συναυλίες. Λίγα θα πω: η Lara ήταν αυτή που γνωρίζουμε (όσοι την ξέρουμε καιρό), τίποτα λιγότερο. Ίσως και κάτι περισσότερο μάλιστα. "Επέστρεψε" έτοιμη και σε μεγάλη φόρμα!
Συγκινήθηκε από την ανταπόκριση των Ελλήνων θαυμαστών της. Κι όσοι δεν την ήξεραν από πριν, τώρα θα μπουν κι αυτοί στο club!

Όσο μετανιώνω που δε ζούσα για να δω τη Μαρία Κάλλας live, τόσο χαίρομαι που δεν έχασα στιγμή από αυτές τις δύο συναυλίες!

Επίσης, είναι πολύ κουλ άτομο και μας έδωσε χρόνο να της μιλήσουμε. Προσωπικά, της μίλησα αρκετά λεπτά και τις έδωσα και κάποια δωράκια - ε! την περίμενα πώς και πώς, πώς να το κάνουμε! :)

Φίλε musicbug, παίζει και να σε αναγνώρισα ανάμεσα στο πλήθος. Είσαι κι εσύ γνωστός και μη εξαιρετέος Céline-ιασμένος! Χε χε

Φιλιά

Strahd είπε...

ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ!!!! ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩΩΩ!! Την Fabian απλά την λατρεύω. Πολύ καλο το ρεπορτάζ σου και οι φωτογραφίες επίσης. Κρίμα που δεν είπαν μαζί με τον Φραγκούλη το For Always... :( Αλλά και τα άλλα ήταν τρομερά κομμάτια. Thanx και πάλι. :D

Adamantia είπε...

Hμουν εκει το Σαββατο και δεν πιστευα ποσοι γνωριζουν την Fabian στην Ελλαδα. Και μονο το Je suis malade να ειχε τραγουδησει θ'αξιζε να υποστει κανεις τον Φραγκουλη που δεν ειναι κι ευκολο..
Πως θα τη πεισουμε να δωσει εδω μια συναυλια μονη της?

musicbug είπε...

equilibrium: Kali vdomada boy! Ennoeitai tha paw Kylie, de tha toxana me tipota, to perimenw pws kai pws:-)

dimitris a.: Geia sou agapimene Celinemaniac!!!:-) Imoun backstage meta, tin Paraskevi, opote mallon tah me eides:-) Prosthesa sto post ena videaki apo to "Je suis malade" pou anevasan ta paidia sto youtube!

strahd: Giati den irthes vre?? An gnwrizomastan tha soulega na erxosoun mazi mas, krima pou tin exases! Makari na erthei kai moni tis gia synavlia xwris ton "apaleyto" Marios Frangoulis:-) Oreo to "For always"!!!

adamantia: Nomizw oti me tin agapi pou tis deiksame kai tis dyo vradies, tin exoume idi peisei na xanarthei:-)

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεύω τόσο που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί... Σίγουρα θα ήταν εκπληκτική. Την λατρεύω επίσης... Κλαψ!!! (Οικογενειακές υποχρεώσεις...)

Ανώνυμος είπε...

Πήγα για χάρη της και απλά με δικαίωσε. Καλός ο Περρής, ο οποίος αποφάσισε να μην πει τίποτα δικό του πιο γνωστό. Ο λίγος της Υπόθεσης ήταν ο Φραγκούλης ειδικά τη στιγμή του Luna Rosa που μου ήθελε και να κουνηθεί. Η Fabian απέδιεξε ότι με ε΄να φόρεμα και μια φωνή μπορείς να ξεσηκώσεις τα πλήθη, σε αντίθεση με εγχώριες ατάλαντες star. Και σκέψου ότι ξεκίνησε από μια 4η θέση στη eurovision του 88 (είναι η ατυχία της να έρχεται πάντα πίσω από τη celine γεγονός που της έχει στερήσει την αναγνωρισιμότητα που της αξίζει εκτός γαλλόφωνου κόσμου). Λέτε να καταφέρει η Καλομοίρα με την 3η θέση της να έχει αντίστοιχη καριέρα και να εντιπωσιάζει εξίσου σε 20 χρόνια?

Hide In My Suitcase είπε...

Hthela kai egw na erthw. Kataramene Strate!! :-)

musicbug είπε...

2bekidd: Krima pou den kataferes na ertheis! Egw apo tote pou tin eida live efaga megalytero kollima:-)

ifyouaskme81: Gia to Kalomoiraki fantazomai kaneis humor:-) O Perris einai poly anwteros tou Fragkouli kai einai poly kalos ermineytis. H sygkrisi me ti Celine einai anapofeykti, par'ola ayta nomizw oti einai entelws diaforetikes telika. To mono koino einai to styl kommatiwn pou einai panw-katw idio. Alliws i Lara einai pio theatriki, enw i Celine pio tou show kai tis texnikis. H Lara exei ena freestyle stin ermineia, enw i Celine einai pio stimeni. Tis latrevw omws kai tis dyo.

giannis ppm: Ase ki egw otan imoun strato eixa xasei kati kales synavlies, eidika tous Blondie pou exasa erixna xristopanagies ekei pou imoun! No worries, tha xanarthei!

Ανώνυμος είπε...

A logw stratou den phge o ppm nomiza oti htan kanas gomenos o stratos! Kahmene fantare :P

Θράσος είπε...

Λατρεύω Lara Fabian.
Τυχερός!!!!