Photobucket

12/7/08

I Fell In Love With A Dead Boy

Όχι δεν τρελάθηκα, ούτε έγινα νεκρόφιλος:-) Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο μου κομμάτι από μια μεγάλη αδυναμία που ακούει στο όνομα Antony and the Johnsons. Είχα την τύχη να δω τον Antony και την μπάντα του πριν 2 χρόνια στο Θέατρο Βράχων. Ο Antony Hegarty είναι ένας άνθρωπος που ζει την μελαγχολία, το συναίσθημα, τα πάθη, την ίδια τη ζωή, και τα μεταφράζει μέσα από την σπαρακτική του φωνή.
Photobucket
Όσοι τον ξέρετε ήδη θα έχετε νιώσει όσα περιγράφω, όσοι πάλι δεν τον γνωρίζετε καν, ακούστε τα "Twilight", "Cripple and the starfish", "Hope there's someone", "Man is the baby", "I fell in love with a dead boy", και θα καταλάβετε τι εννοώ! Οι Antony and the Johnsons έχουν κυκλοφορήσει δύο εκπληκτικά albums, το "Antony and the Johnsons" (2000) και "I'm A Bird Now" (2005), τα οποία εκτός από διθυραμβικές κριτικές, έχουν αποσπάσει και πολλά σημαντικα βραβεία. Μπορεί από πρώτο άκουσμα η φωνή και η ανδρόγυνη παρουσία του Antony να σας φαίνεται too much, αφήστε όμως τις προκαταλήψεις και αφεθείτε στη μαγεία του. "Fell in love with a dead boy", ένα κομμάτι που με συγκινεί κάθε φορά που το ακούω και βρίσκεται στο ομώνυμο EP που κυκλοφόρησε το 2001.
Photobucket
I find you with red tears in your eyes
I ask you what is your name, you offer no reply
Should I call a doctor for I fear you might be dead?
But I just lay down beside you and held your hand

I fell in love with you
Now you're my one, only you
'Cause all my life I've been so blue
but in that moment you fulfilled me
Photobucket
Now I'll tell all my friends, I fell in love with a dead boy
Now I'll tell my family, I wish you could have met him
Now I write letters to Australia
Now I throw bottles out to seal

I whisper the secret in the ground
No one is gonna take you away from me

I fell in love with a dead boy, oh, such a beautiful boy
I fell in love with a dead boy, oh, such a beautiful boy

Oh, such a beautiful boy
I ask him are you a boy or a girl?
Are you a boy or are you a girl?

No, you're boy or are you a girl?
Are you a boy or are you a girl?
Photobucket

13 bugged up:

Ανώνυμος είπε...

Τον είχα ακούσει από ένα φίλο και ομολογώ ότι η φωνή του ήταν εκπληκτική, από τότε που ήρθε στην Ελλάδα τον άκουγα από πολύ κόσμο, αλλά δεν πήρα την πόφαση να πάω. παραμεένειο από τις περιπτώσεις που θέλω να ανακαλύψω αλλά ακόμη έχει μείνει άψακτος.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά τον ακούω..! Εγώ σε αντίθεση με τον από πάνω... θα το ψάξω τώρα... Άμεσα! C ya around....

celsius33 είπε...

είχα πάει και γω σε κείνη τη συναυλία και έκτοτε γουστάρω πολύ Anthony, ο άνθρωπος είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης και χαίρομαι που έχει τόσο πλατειά ανταπόκριση πια!

apos είπε...

Αφήνουμε το σχόλιό μας, λέγοντας ότι τον ξέρουμε τον κύριο, πλην όμως για κάποιο προσωπικό θέμα (που θα προτιμούσα να σου ψυθίριζα στο αφτί) δεν θέλω να τον ακούω.
Τίποτα δεν με εκπλήσσει με τις μουσικές σου γνώσεις και προτιμήσεις. Είσαι πολυσυλλεκτικός, άρα ευτυχισμένος άνθρωπος. Γουστάρω Alanis Morissette και βέβαια ελπίζω να σε δω στη Sandra στις 23 Ιουλίου. Μην τυχόν και λείψεις! Θα το πάρει προσωπικά (η Sandra).

BOSKO είπε...

Ο Antony είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης, που κατά ένα τρόπο συνδέεται μέσα μου με τον μακαρίτη Klaus Nomi. Στην ερμαφρόδιτη φωνή του συνυπάρχουν ο Tim Buckley με τη Nina Simone σε ένα νέο γοητευτικό, αντεργκράουντ ενίοτε, ερμηνευτικό αποτέλεσμα. Τσέκαρε αν βρεις τη διασκευή στη σύνθεση All is loneliness με τη δική του ερμηνεία, ειν' ένα κομμάτι που στοίχειωσε με τη Janis Joplin στα 60s!

musicbug είπε...

ifyouaskme81: Na ton anakalypseis syntoma, den ksereis ti xaneis, axizei pragmatika! Ksekina apo to debut album kai tha kolliseis. Proteinw na arxiseis na ton akous molis fthinoporiasei.

thediarist: Elpizo na sou aresei kai na mi me vrizeis meta:-)

celsius33: Einai apo tis idieteres morfes hate it or love it kallitexni, kai xairomai poly pou exei apoktisei hype to onoma tou kai ta albums tous.

apos: Thanx:-) Ennoeite tha paw Sandra, edw piga stin Samantha, de tha paw stin agapimeni mou twn 80s?:-) Elpizo na ta poume ki apo konta ekei!

bosko: To perigrafeis teleia! Akrivws etsi einai, thanx gia to recommendation, tha to psaksw!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ξέρω τον τυπάκο, αλλά μιας και προτείνεις μερικά τραγουδάκια, λέω να σπεύσω να τα ακούσω. Καλό βράδυ!

turigr είπε...

Έχω ακούσει και διαβάσει για τον τύπο, αλλά δεν έτυχε ν' ακούσω. Το post σου σε συνδυασμό με το σχόλιο του bosko μου κίνησαν την περιέργεια. Θα το ψάξω και θα επανέλθω!

musicbug είπε...

unclescrooge: Thelo n'akousw apopsi an akouseis ta kommatia:-) Apo prwto akousma isws na sou fanei poly weird i fwni tou.

turigr: Same as above, perimenw na ton akousete kai na mou peite ti gnwmi sas, thetiki i arnitiki!

Strahd είπε...

Ζούζουνε καλή εβδομάδα να έχεις. Τι κάνεις; :)

Xμμμ... Να πω την αλήθεια δεν τον είχα ακουστά τον κύριο. Thanx for the info... :)) Σίγουρα θα τον ακούσω. :) Θα τα πούμε και στην Sandra. Φιλάκια πολλά. :**

Θράσος είπε...

Μου αρέσει που το επόμενο θέμα από την Tamta είναι ο Anthony. Αυτό λέγεται πολυσυλλεκτικότητα...
Έχω φάει κόλλημα με την φωνή του Anthony εδώ και χρόνια.Έχει τραγουδήσει και Coen σε ένα album με δεύτερες εκτελέσεις των τραγουδιών του τραγουδοποιού.
Επίσης έχει τραγουδήσει το 'Frankestein'σε ένα soundtrack μιας ταινίας που δεν θυμάμαι το όνομα της.
Keep going...ελπίζω το επόμενο αφιέρωμα να είναι ακόμα πιο ετερόκλητο...

musicbug είπε...

strahd: Kali evdomada! Kala eimai, eixa ligo entono S/K alla eimai ok:-) Oposdipote Sandra!!!

θράσος: Apla akouw almost ta panta giati agapaw ti mousiki se oles tis sxedon tis morfes:-) Exo akousei tin diaskevi sto classic tou Cohen kai mou arese arketa.

Kali vdomada na exoume!!!!:-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν τρελάθηκα κιόλας...
Έχεις πρόσκληση για blog-game... Έλα να δεις...