Photobucket

27/7/08

mattAfix

Photobucket
Μπορεί το όνομά τους να θυμίζει μάρκα αυτοκινήτου, με τη διαφορά όμως ότι οι Mattafix "οδηγούν" τη μουσική σε νέο επίπεδο, που συνδυάζει το alternative rock με το hip-hop, rap, reggae και trip-hop. Δημιουργήθηκαν στην Αγγλία, κι αποτελείται απο τον Marlon Roudette (με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του ντύνει τα κομμάτια του γκρουπ) ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο κι έχει ρίζες απο το νησί της Καραιβικής, St. Vincent, και τον επίσης Λονδρέζο με Ινδικές ρίζες, Preetesh Hirji.
Photobucket
Τους Mattafix τους έμαθα το 2005, όταν άκουσα το κομμάτι "Big city life" και μου έκανε εντύπωση τόσο το κομμάτι, όσο και η χαρακτηριστική φωνή και ηχόχρωμα του γκρουπ. Μετά από λίγες μέρες αγόρασα το debut album τους "Signs of a struggle" εντελώς στα τυφλά, και πραγματικά ενθουσιάστηκα τόσο πολύ μαζί τους που από τότε τους παρακολουθώ σε ό,τι κι αν κάνουν.
Photobucket

  • "11.30 (Dirtiest trick in town)" (2005): To πρώτο single που μπορεί να μην πήγε καλά εμπορικά, πήρε όμως πολύ θετικά σχόλια. Η συνεχόμενη μελωδία του είναι από ένα πολύ γνωστό 70s τραγούδι από το Ισραήλ.

  • "Big city life" (2005): #1 σε Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ν.Ζηλανδία, Πολωνία, Ελβετία, #2 στο Ευρωπαικό chart, #20 στο διεθνές chart και #15 στην Αγγλία.

  • "Living Darfur": Επιτέλους αρχίζει να μαθαίνει κι ο υπόλοιπος κόσμος τους Mattafix, το κομμάτι γίνεται διεθνής επιτυχία (στην Ελλάδα έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία). Το κομμάτι μιλάει για το Darfur, μια πόλη του Σουδάν, κι έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση όσον αφορά τα Ηνωμένα Έθνη και τις υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής. Το video χρηματοδοτήθηκε από τον Mick Jagger.

Photobucket

Οι Mattafix έχουν κυκλοφορήσει δύο εκπληκτικά album:

  • SIGNS OF A STRUGGLE (2005) (8/10) top tracks: Big city life, Gangster blues, To & Fro
  • RHYTHM & HYMNS (2007) (8.5/10) top tracks: Living Darfur, In the background, Things have changed

Μέσα σε τόσο trash μουσική που κυκλοφορεί, κι ανέμπνευστες παραγωγές και μουσικές, οι Mattafix είναι μια ανάσα, ανακαλύψτε τους όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη.
Photobucket

BIG CITY LIFE



TO & FRO



LIVING DARFUR



THINGS HAVE CHANGED

24/7/08

(She'll NEVER be)...

Maria Magdalena, αλλά η Μαρία η Μαγδάλω, έτσι όπως εμφανίστηκε σαν θείτσα χτες βράδυ η Sandra στην συναυλία (?) της στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Οι πόρτες άνοιγαν στις 20:00, ο DJ Sagner προετοίμαζε πολύ καλά το έδαφος για την Sandra, με ένα πολύ χορταστικό 80s mix με τη συνοδία των video clips. Ακολούθησε το group VHS (Very Hot Stuff) που διασκευάζει 80s επιτυχίες και ομολογουμένως ήταν αρκετά καλοί.
Photobucket
(thanx George για την photo)

Στις 23:00 και κάτι, ακούγεται η εισαγωγή του "Maria Magdalena" κι εμφανίζονται στη σκηνή δυο χορευτές μαζί με μία γεματούλα ξανθιά με λακάκια και ναζιάρικο ύφος. Δεν ήταν η Καλομοίρα σε προχωρημένη ηλικία, ήταν η Sandra! Αρπάζει το μικρόφωνο και για 1 ώρα περίπου έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας...playback! To CD έπαιξε πολλές μεγάλες επιτυχίες της όπως Maria Magdalena, In the heat of the night (στο οποίο έγινε πανικός), Everlasting love, Johnny wanna live, Hiroshima, Mirrored in your eyes, Stop for a minute, Midnight man, Little girl, Change your mind...Ούτε ένα κομμάτι δεν είπε από το "Into a secret land" (Secret land, We'll be together, Heaven can wait) album, ούτε καν τα "Hi hi hi", "Innocent love", μάλλον δεν θα χωρούσαν στο CD.
Photobucket
(thanx George για την photo)

Σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν τα 35eur του εισιτηρίου. Τουλάχιστον η Samantha Fox ήταν πιο ειλικρινής, είχε 20eur το εισιτήριο, τραγούδησε 2-3 κομμάτια μόνο playback και στα υπόλοιπα προσπάθησε τουλάχιστον και τραγούδησε live. Στην περίπτωση της Sandra μιλάμε για κανονική ξεπέτα. Μπορεί να είναι πολύ αγαπημένη μου απο τα 80s και να μου αρέσουν πολύ τα κομμάτια της κι αρκετά album που έχει κυκλοφορήσει, αλλά δεν είναι ωραίο να κοροιδεύεις τόσο κόσμο (ανέλπιστα πολύς κόσμος) στα μούτρα. Παρ'όλα αυτά χάρηκα που έστω την είδα κι άκουσα δυνατά τόσα αγαπημένα κομμάτια, ξενέρωσα όμως, όπως και πολύς κόσμος αν κρίνω από τα σχόλια που άκουσα μετά την εμφάνιση και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Photobucket

SANDRA IN ATHENS



Photobucket

15/7/08

10 Γ@ΜΟ-PSYCHO ΤΡΑΓΟΥΔΑ

Ύστερα από την ενδιαφέρουσα πρόσκληση του TheDiarist, κι αφού σήμερα είναι έτσι κι αλλιώς ψιλογαμημένη η ψυχολογία μου, κάθησα και σκέφτηκα τα 10 κομμάτια που μου έχουν κάνει σκατά την ψυχολογία ή μου θυμίζουν διάφορα πρόσωπα ή καταστάσεις έντονες. Αν και με τα blog games δεν την παλεύω, όταν είναι για μουσική πετάω την σκούφια μου (όχι δεν είμαι στρουμφ:-))! Προσκαλώ όποιον θέλει να συμμετάσχει και μετά να κάνουμε μία ομάδα, ΟΚΑΓΑΨ (Οργανισμός ΚΑτά της ΓΑμημένης Ψυχολογίας) για να το αντιμετωπίσουμε!
10.ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ (Μπλε): Από τα πιο ερωτικά ελληνικά κομμάτια. Μου θυμίζει την παρέα μου, που άρεσε τόσο πολύ σε όλους μας και κυριολεκτικά το λατρέψαμε ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
09.ANIMAL INSTINCT (The Cranberries): Μου θυμίζει ένα από τα πιο όμορφα καλοκαίρια, του 2000, και την πρώτη μου σχέση. Έβγαινα με ένα παιδί, πήγαμε μαζί στη συναυλία των Cranberries εκείνο το καλοκαίρι, και μετά τη συναυλία τα φτιάξαμε. Πολύ αθώες καταστάσεις και οι δύο ψαρωμένοι. Το παιδί αυτό έμελλε τον επόμενο χρόνο και μέχρι σήμερα να γίνει ο κολλητός μου, και να είμαστε σαν αδέρφια. Μερικοί άνθρωποι it's meant to be soulmates.
08.AGAIN (Archive): Με κάνει να βουρκώνω κάθε φορά που το ακούω, μου θυμίζει τους έρωτες μου, πετυχημένους και μή, παρ'όλα αυτά μ'αρέσει να το ακούω συνέχεια λες και είμαι μαζώχας! Απλά ύμνος!
07.ADAGIO (Lara Fabian): Είναι το κομμάτι που μ'αρέσει ν'ακούω όταν κάνω έρωτα. Too much information αλλά μιάς και άρχισα τις εξομολογήσεις ή θα τα πώ όλα ή τίποτα :-) Το έχω συνδέσει με τα μόνα 2 άτομα που ερωτεύτηκα τρελά.
06.CRASH! BOOM! BANG! (Roxette): Μου θυμίζει το μόνο πράγμα που άξιζε στον στρατό, έναν πολύτιμο και σπάνιο φίλο έως σήμερα, τον Europano, που όταν είχα γενέθλια και ήμουν πολυ στεναχωρημένος που δεν μου έδιναν άδεια, έφτιαξε μόνος του ένα cheesecake, έβαλε ένα κεράκι, μάζεψε τα παιδιά από το φυλάκιο, και μου έκανε έκπληξη. I'll never forget it!
05.ROADS (Portishead): Μου θυμίζει την μεγαλύτερη μου σχέση, 3 χρόνια, πολλά ups and downs, έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια, αλλά οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο:-)
04.ZOMBIE (The Cranberries): Εκτός από τρελή ροκιά, κι ένα από τα "μεγαλύτερα" rock κομμάτια όλων των εποχών, μου θυμίζει το σχολείο όταν έδωσα μπουνιά σε έναν συμμαθητή μου που μου τίναζε τον σπόγκο με την κιμωλία πάνω στην μαύρη Polo μου. Τον είχα προειδοποιήσει, με "έγραψε", κι έτσι βρέθηκε εκείνος με σπασμένη μύτη κι εγώ με ημερήσια αποβολή. Η πρώτη μου αποβολή, και η πρώτη και τελευταία φορα που χρησιμοποίησα βία.
03.FALLING INTO YOU (Celine Dion): Όταν είμαι ερωτευμένος λιώνω από έρωτα όταν το ακούω, όταν είμαι μόνος ή έχω χωρίσει πρόσφατα, λιώνω στο κλάμα:-) Ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια ever!
02.DROP DEAD BEAUTIFUL (Six Was Nine): Μια τραγική ειρωνεία ο τίτλος. Άκουγα ραδιόφωνο κι έπαιζε το συγκεκριμένο κομμάτι, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι η συμμαθήτρια μου η Ηλέκτρα, 16 χρονών, έχασε τη ζωή της κατά την διάρκεια της αναισθησίας όταν την ετοίμαζαν για εγχείρηση στομάχου. Από τότε δεν μπορώ με τίποτα να ξανακούσω αυτό το κομμάτι.
01.ΔΩΔΕΚΑ (Άννα Βίσση): Ήμουν 6 χρονών όταν βγήκε το κομμάτι και ήμασταν οικογενειακώς στον Βόλο να δούμε τον θείο μου που ήταν φαντάρος. Ξαφνικά ενώ βολτάραμε άρχισα να τραγουδάω το "Δώδεκα" με φωνή τενόρου. Μου έλεγαν οι γονείς μου ότι τους είχε πιάσει νευρικό γέλιο όσους βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο εκείνη τη στιγμή:-) Είναι αγαπημένο κομμάτι του πατέρα μου, οπότε έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, όπως κι εκείνος, ακόμα κι αν έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που "έφυγε".
Ελπίζω να μη σας γάμησα κι εσάς την ψυχολογία με όλα αυτά ε???:-)

12/7/08

I Fell In Love With A Dead Boy

Όχι δεν τρελάθηκα, ούτε έγινα νεκρόφιλος:-) Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο μου κομμάτι από μια μεγάλη αδυναμία που ακούει στο όνομα Antony and the Johnsons. Είχα την τύχη να δω τον Antony και την μπάντα του πριν 2 χρόνια στο Θέατρο Βράχων. Ο Antony Hegarty είναι ένας άνθρωπος που ζει την μελαγχολία, το συναίσθημα, τα πάθη, την ίδια τη ζωή, και τα μεταφράζει μέσα από την σπαρακτική του φωνή.
Photobucket
Όσοι τον ξέρετε ήδη θα έχετε νιώσει όσα περιγράφω, όσοι πάλι δεν τον γνωρίζετε καν, ακούστε τα "Twilight", "Cripple and the starfish", "Hope there's someone", "Man is the baby", "I fell in love with a dead boy", και θα καταλάβετε τι εννοώ! Οι Antony and the Johnsons έχουν κυκλοφορήσει δύο εκπληκτικά albums, το "Antony and the Johnsons" (2000) και "I'm A Bird Now" (2005), τα οποία εκτός από διθυραμβικές κριτικές, έχουν αποσπάσει και πολλά σημαντικα βραβεία. Μπορεί από πρώτο άκουσμα η φωνή και η ανδρόγυνη παρουσία του Antony να σας φαίνεται too much, αφήστε όμως τις προκαταλήψεις και αφεθείτε στη μαγεία του. "Fell in love with a dead boy", ένα κομμάτι που με συγκινεί κάθε φορά που το ακούω και βρίσκεται στο ομώνυμο EP που κυκλοφόρησε το 2001.
Photobucket
I find you with red tears in your eyes
I ask you what is your name, you offer no reply
Should I call a doctor for I fear you might be dead?
But I just lay down beside you and held your hand

I fell in love with you
Now you're my one, only you
'Cause all my life I've been so blue
but in that moment you fulfilled me
Photobucket
Now I'll tell all my friends, I fell in love with a dead boy
Now I'll tell my family, I wish you could have met him
Now I write letters to Australia
Now I throw bottles out to seal

I whisper the secret in the ground
No one is gonna take you away from me

I fell in love with a dead boy, oh, such a beautiful boy
I fell in love with a dead boy, oh, such a beautiful boy

Oh, such a beautiful boy
I ask him are you a boy or a girl?
Are you a boy or are you a girl?

No, you're boy or are you a girl?
Are you a boy or are you a girl?
Photobucket

4/7/08

Σε όποιον αρέσει...

η ΤΑΜΤΑ, μπορεί να συνεχίζει να διαβάζει το κείμενο. Όποιος δεν την πάει θα εκνευριστεί αφάνταστα διαβάζοντας για την πετυχημένη πορεία της ως τώρα, που εδώ που τα λέμε είναι μόλις 5 χρόνια!
Photobucket
Η Tamta μου αρέσει γιατί διαφέρει από τις περισσότερες ελληνίδες ποπ τραγουδίστριες, έχει άποψη, δική της ταυτότητα, ιδιαίτερο στυλ (που πολλοί την έχουν κατακρίνει γι'αυτό...βλέπε μαλλιά:-)), εκπληκτική φωνή (όσοι την έχουν ακούσει live ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ) και πολύ καλη εμφάνιση και σκηνική παρουσία. Το σημαντικό είναι ότι η Tamta είναι original pop κι όχι μπασταρδεμένη όπως στις περισσότερες του είδους, γι'αυτό και της έχω ιδιαίτερη αδυναμία και είμαι σίγουρος ότι θα μας απασχολήσει πολλά χρόνια! Τρέμε Έλενα!
Photobucket
  • Το πλήρες ονοματεπώνυμο της είναι Tamta Goduadze κι έχει γεννηθεί στις 10/1/1981 στην Γεωργία.
  • Έχει κάνει μπαλέτο και μαθήματα πιάνου από πολύ μικρή ηλικία, ενώ συμμετείχε σε πολλά παιδικά μουσικά group και μουσικά θέατρα.
  • Έχει σπουδάσει Ρωσική κι Αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Γεωργίας.
  • Παντρεύτηκε όταν ήταν 14, κι έχει μία κόρη.
  • Της αρέσουν τα έντονα χρώματα.
  • Ξέρει από χειρομαντία.
  • Στην Ελλάδα έγινε γνωστή από το talent show του Mega "Super Idol", στο οποίο αν και βγήκε δεύτερη είναι στην ουσία η νικήτρια αφου ο νικητής Σταύρος Κωνσταντίνου δεν "επιασε" και δεν είχε πετυχημένη πορεία στο τραγούδι.
  • Το 2004 κυκλοφορεί το πρώτο της single, το οποίο είναι ντουέτο με τον Σταύρο Κωνσταντίνου κι έχει τίτλο "Είσαι τ'άλλο μου μισό". Το κομμάτι έγινε μεγάλη επιτυχία στα charts και το ραδιόφωνο.
  • Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Αντώνη Ρέμο στο Αθηνών Αρένα το 2004-2005.
    Photobucket
  • Το πρώτο της album με τίτλο το όνομα της έγινε επιτυχία και ξεχώρισαν η διασκευή της στο "Faraway" της Gala, "Φταις", το "Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη", καθώς και τα ντουέτα "Είναι κρίμα" με τον Γρηγόρη Πετράκο που είναι και ο σύντροφος της, και το "Tornero-Τρομερό" με τον Mihai Traistariu.
  • Στο σίριαλ του MEGA "Στο παρά πέντε" υπήρχε μια σκηνή παρωδία του video "Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη".
  • Τον Ιανουάριο του 2007 προτάθηκε από την ΕΡΤ ως υποψήφια για τον διαγωνισμό της Eurovision, μαζί με τον Sarbel και τον Χρήστο Δάντη. Ερμήνευσε το κομμάτι "With love", αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει.
  • Το δεύτερό της album "Αγάπησέ με" κυκλοφορεί το 2007, και το ομώνυμο κομμάτι γίνεται super hit. Ξεχώρισε επίσης το "Αγαπώ (Wanna play)".
    Photobucket
  • Στα τέλη του 2007, η Tamta κυκλοφορεί το επίσημο τραγούδι για την νέα διαφήμιση της Lacta, "Mια στιγμή εσύ κι εγώ", καθώς και το κομμάτι των τίτλων της σειράς του Mega "Λατρεμένοι μου γείτονες", "Έλα στον ρυθμό". Αμφότερα γίνονται μεγάλα hits.
  • Πρόσφατα συμμετείχε στα MAD VMA '08 κι ερμήνευσε με τον Stereo Mike το νέο κομμάτι "Σε όποιον αρέσει", ενώ την περασμένη χρονιά τραγούδησε το "Αγάπησε με" με το "Relax (take it easy)" του Mika.
    Photobucket

Albums:

  • TΑΜΤΑ (2006) (7/10) top-3 tracks: Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη, Μη μου ζητάς να ξεχάσω, Tornero-Τρομερό
  • ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕ (2007) (7.5/10) top-3 tracks: Αγάπησέ με, Κι αν μ'αγαπάς, Αγαπώ
    Photobucket

My Top-10 Tamta Songs:

  1. ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕ
  2. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΤΣΙ Η ΑΓΑΠΗ
  3. ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ
  4. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ
  5. ΜΗ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ
  6. ΕΛΑ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ
  7. ΑΓΑΠΩ
  8. ΚΙ ΑΝ Μ'ΑΓΑΠΑΣ
  9. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ
  10. TORNERO-ΤΡΟΜΕΡΟ
    Photobucket


ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕ

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΤΣΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ (MAD VMA '08)

ΕΛΑ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ