Photobucket

9/6/09

Shhhh...There's a lady on stage!

Ladies and gentlemen, Mrs.
Photobucket
To post αυτό είναι αφιερωμένο σε έναν πολύ αγαπημένο μου blogger, τον aa, που μου είχε ζητήσει πριν κάποιες μέρες να κάνω ένα αφιέρωμα στην Patricia, και το έκανα πραγματικά με μεγάλη μου χαρά!
Photobucket
Την Patricia Kaas την έμαθα βλέποντας video clips κι αφιερώματα που της έκανε το γαλλικό μουσικό κανάλι MCM, όταν έκανε αναμετάδοση το Seven X τότε. Μου έκανε φοβερή εντύπωση πώς μια πανέμορφη γυναίκα, που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μοντέλο, έχει τόσο καλή φωνή και παρουσία. Η φωνή της είναι λες και βγήκε από σικάτο παριζιάνικο καμπαρέ των ’30s. Άλλοτε νωχελική κι άλλοτε σπαρακτική, sexy και συναισθηματική μαζί, παθιασμένη, ερωτική, ανατριχιαστική, η «παλέτα» της φωνής της έχει αμέτρητα «χρώματα», γεμίζοντας τον «πίνακα» με ποικίλλες συναισθηματικές πινελιές κι αποχρώσεις. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που την παρομοιάζουν με την σύγχρονη εκδοχή της Edith Piaf! Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πολλοί την έμαθαν φέτος με την Eurovision, κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, γι’αυτό και δεν θα σας μαλώσω:-)
Photobucket
~Γεννήθηκε 5 Δεκεμβρίου του 1966 στο Forbach της Γαλλίας, η μητέρα της είναι από Γερμανία κι ο πατέρας της από Γαλλία. Είναι η μικρότερη από τα 7 αδέρφια της οικογένειας.
~Μέχρι τα 6 της μιλούσε μόνο γερμανικά.
~Από μικρή ηλικία, περίπου 6 χρονών, οι γονείς της διέκριναν το ταλέντο της στο τραγούδι, βγήκε πρώτη σε έναν ποπ διαγωνισμό και σε ηλικία 16 χρονών μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να μπει στην μουσική βιομηχανία, γράφεται σε πρακτορείο μοντέλων.
~Υπογράφει συμβόλαιο με το γνωστό γερμανικό καμπαρέ Rumpelkammer στο Sarrebruck, όπου έπαιζε κάθε Σάββατο για 7 χρόνια, όταν ο αρχιτέκτονας Bernard Schwartz εντυπωσιάζεται από την φωνή και την παρουσία της, και δίνει demo της στη γνωστή γαλλική δισκογραφική εταιρεία Phonogram, και «πέφτει» στα χέρια του γνωστού συνθέτη Bernheim, o οποίος είναι κολλητάρι με τον διάσημο ηθοποιό που θα διαβάσετε αμέσως από κάτω...:-)
~Το 1985 την αναλαμβάνει ο διάσημος ηθοποιός Gerard Depardieu, ο οποίος την ίδια χρονία της κυκλοφορεί ως producer το πρώτο single της καριέρας της με τίτλο “Jalouse”, γραμμένο από τον Bernheim και τη γυναίκα του Gerard, αλλά ήταν παταγώδης αποτυχία!
~Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία έρχεται το 1987 με το “Mademoiselle chante les blues” το οποίο έφτασε στο #7 της Γαλλίας, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το αριστουργηματικό debut album της με τίτλο “Mademoiselle chante…”, το οποίο έμεινε για 118 βδομάδες στα album charts της Γαλλίας και κέρδισε το σημαντικό γαλλικό βραβείο “Victoires de la musique” στην κατηγορία “Discovery of the year”. To album έγινε μεγάλη επιτυχία σε Γαλλία, Καναδά, Βέλγιο κι Ελβετία.
~To 1989 χάνει την μητέρα της από καρκίνο, ενώ το 1996 χάνει τον μπαμπά της.
~Το 1990 ξεκινά την πρώτη της μεγάλη περιοδεία, η οποία κράτησε 1,5 χρόνο, και τραγούδησε για πρώτη φορά στο διάσημο music hall του Παρισιού Olympia και στο Zenith (οι συναυλίες ήταν sold out 4 μήνες πριν), ενώ κερδίζει και το γερμανικό μουσικό βραβείο “Goldene Europa”.
Photobucket
~To 1997 κυκλοφορεί το άκρως πετυχημένο album “Dans ma chair” στο οποίο συνεργάζεται με τον διάσημο συνθέτη Jean-Jacques Goldman. To πρώτο single και μεγάλη επιτυχία είναι το “Quand j’ai peur de tout”, το οποίο διασκεύασαν οι Sugababes το 2003, και δεν είναι άλλο από το “Too lost in you”!
~To 1999 η Patricia κυκλοφορεί το καλύτερο της album κατά τη γνώμη μου, με τίτλο “Le mot de passe”.
~Το 2002 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία “And now…Ladies and gentlemen” στο πλάι του Jeremy Irons και της Claudia Cardinale, και υποδυόταν μια πληγωμένη από τον έρωτα τζαζ τραγουδίστρια σε ένα piano bar. Κουτσομπολιό: Ο φακός συνέλαβε τον Jeremy (παντρεμένος) και την Patricia να φιλιούνται έξω από ένα club του Λονδίνου. Η Patricia δήλωσε: “It was after an end-of-film dinner and we kissed each other on the lips. It wasn't a problem for me because there is nobody in my life, but he is married. He told me his wife is used to this kind of thing.” O Jeremy απαντάει: “It can be a very tumultuous marriage. It has its good days and its bad days. But all marriages are the same - desperately difficult.”
~Θέλοντας να προσεγγίσει με τη μουσική της περισσότερο κόσμο κυκλοφορεί τo πρώτο της album στα αγγλικά το 2002 με τίτλο “Piano bar”, στο οποίο διασκευάζει γνωστά και κλασικά γαλλικά και λίγα αγγλικά τραγούδια. Ξεκινάει περιοδεία, στην οποία επισκέπτεται και την Αμερική, δίνοντας 6 sold-out concerts σε New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco και Detroit.
~To 2003 κυκλοφορεί το χειρότερο της album so far, “Sexe fort”, το οποίο είναι και το λιγότερο πετυχημένο της στα charts. Παρ’όλα αυτά η περιοδεία ήταν μεγάλη επιτυχία, ειδικά σε Ρωσία και Κίνα.
Photobucket
~Τον Γενάρη του 2009 ανακοινώνεται ότι η Patricia Kaas θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στην Eurovision, και διεξάγεται μια online ψηφοφορία για τους fans, για να ψηφίσουν το αγαπημένο τους τραγούδι από το τελευταίο της album “Kabaret” με το οποίο θα διαγωνιστεί, και βγαίνει με μεγάλη διαφορά το “Et s’il fallait le faire”, το οποίο βγήκε δυστυχώς όγδοο παρά την εξαιρετική της παρουσία.
~Το τελευταίο της album “Kabaret” έίναι επηρεασμένο από την δεκαετία του ’30 και είναι tribute στις αγαπημένες της Greta Garbo και Marlene Dietrich. Στο αλμπουμ αυτό η Patricia γράφει το πρώτο της τραγούδι ever, το υπέροχο “Une derniere fois”.
Patricia Kaas έχει ερμηνεύσει το “Les hommes qui passent”, το οποίο εκτός του ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα της hits το 1990 που κυκλοφόρησε, το διασκεύασε πετυχημένα και η Χάρις Αλεξίου με τον τίτλο «Οι άντρες περνούν μαμά».
Patricia κουβαλάει πάντα μαζί της το αρκουδάκι που της είχε δώσει η μαμά της όταν ήταν μικρή, για να της φέρνει τύχη.
Photobucket
~Έχει φανατικούς θαυμαστές σε Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Καναδά, Ρωσία, Κίνα, Κορέα, Ουκρανία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο.
~Το 1994 ήταν η πρώτη γαλλίδα που έκανε συναυλία στο Βιετνάμ, από τα ’50s.
~Έχει πουλήσει μέχρι στιγμής πάνω απο 16 εκατ. δίσκους.
~Με τις περιοδείες της έχει επισκεφτεί μέρη όπως Τυνησία, Μαρόκο, Αίγυπτο, Ντουμπάι, Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Καμπότζη και πολλές άλλες.
~Από το 2000 έως και σήμερα, ζει μόνιμα στην Ελβετία, και θέλει κάποια στιγμή να παντρευτεί και να κάνει παιδιά όταν βρεθεί ο κατάλληλος.
~Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει στο Θεό απαντάει: “No, not much. I believe in love. Love is eternal.”
~Οι μεγαλύτερες της επιτυχίες: “Mademoiselle chante les blues”, “D’Allemagne”, “Mon mec a moi”, “Elle voulait jouer cabaret”, “Quand Jimmy dit”, “Les hommes qui passent”, “Les Mannequins d’osier”, “Entrer dans la lumiere”, “Il me dit que je suis belle”, “Quand j’ai peur de tout”, “Je voundrais la connaitre”, “Et s’il fallait le faire”.
~Τα πιο πετυχημένα της εμπορικά album: “Mademoiselle chante…” (1988), “Scene de vie” (1990), “Je te dis vous” (1993) και “Dans ma chair” (1997).
Photobucket
MY TOP-10 PATRICIA KAAS SONGS
10. Les hommes qui passent (from the album "Scene de vie"-1990)
9. Mon chercheur d’or (from the album “Le mot de passe”-1999)
8. D’Allemagne (from the album “Mademoiselle chante…”-1988)
7. Les chansons commencent (from the album “Le mot de passe”-1999)
6. J’attends de nous (from the album “Le mot de passe”-1999)
5. Elle voulait jouer cabaret (from the album “Mademoiselle chante…”-1988)
4. Mon mec a moi (from the album “Mademoiselle chante…”-1988)
3. Jojo (from the album “Je te dis vous”-1993)
2. Les Mannequins d’osier (from the album “Scene de vie”-1990)
1. Quand j’ai peur de tout (from the album “Dans ma chair”-1997)
Photobucket
MY TOP-5 PATRICIA KAAS ALBUMS
5. RIEN NE S’ARRETE: BEST OF 1987-2001 (2001) (8/10)
4. DANS MA CHAIR (1997) (8/10)
3. JE TE DIS VOUS (1993) (8/10)
2. MADEMOISELLE CHANTE… (1988) (9/10)
1. LE MOT DE PASSE (1999) (10/10)

Photobucket
LES HOMMES QUI PASSENT (live)

LES CHANSONS COMMENCENT (live)

QUAND J'AI PEUR DE TOUT

20 bugged up:

ianos είπε...

kalispera paidi!!!
den iksera kai polla gia tin kuria kaas kai seuxaristo gia tin polu kali enimerosi...
einai polu omorfi gunaika kai me idiaiteri foni..otan akousa oti 8a paei stin eurovision xarika...alla ta apotelesmata den itan kai toso kala einai i ali8eia...ti na peis...tin efage i dum tek tek...
agapo pat kaas agapo!!!

Ε.Α. είπε...

apolaystiko post!!!
gia alli mia fora!
san na evlepa afieroma stin Patricia sto E!
me leptomeries serious & spicy!
mega congrats! respect! :))

επί λέξει είπε...

Θα πω μόνο τα εξής:

Α. Ευχαριστώ.
Β. Υποκλίνομαι.

Γ. Είσαι μ ο ν α δ ι κ ό ς.

musicbug είπε...

ianos: Thanx boy:-)) Xairomai pou sou arese kai tin emathes kalytera, axizei pragmatika, einai apisteyti ermineytria!

The Espressionist: Eyxaristw mr.sunshine mou gia ta koplimenta:-)) Shoop it all the way;-)

aa: Tipota, itan megali mou xara, ki ektos tou oti tin agapao san ermineytria edw kai xronia, mou to zitises ki esy pou eisai poly agapimenos blogger opote to ekana me dipli eyxaristisi;-) Me toso research pou ekana niotho sa na tin kserw kai einai syggenis mou pia:-)

Dr_MAD είπε...

Οι άνδρες περνούν μαμά!

*σούπερ υπεροχότατη

GZ είπε...

Εγώ την έμαθα τώρα, με την Eurovision. Ήταν πραγματικά πολύ καλή!!

turigr είπε...

Υποκλίνομαι στην αρτιότητα αυτής της παρουσίασης! Πάντα μου άρεσε ως καλλιτέχνιδα και την εκτιμούσα. Λίγο απογοητεύτηκα βέβαια όταν έμαθα για τη συμμετοχή της στη Eurovision, όμως με την ερμηνεία της κράτησε ένα επίπεδο κι αυτό είναι που μετράει!

musicbug είπε...

MAD: Kommatara kai apo tin Alexiou ki apo tin Patricia fysika! Einai foveri i gyneka!

GZ: Toulaxiston tin emathes, kallio arga para pote, einai apo tis pio spoudaies sygxrones gallides ermineytries.

turigr: S'eyxaristw poly!!! Ki emena mou ekane entyposi pou tha pigene Eurovision, alla itan para poly kali kai me epipedo opws les ki esy!
Kalo vrady

mahler76 είπε...

σαν όνομα την ξέρω άλλα δεν έχω ασχοληθεί με την δισκογραφία της. Ευκαιρία να το κάνω. Καλημέρα αγορίνα.

musicbug είπε...

Xodro pou den exeis asxolithei mazi tis:-) Ftyse tin tsixla kai perase eksw! Eisai timwria simera:-p Kalimeraaaa

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Υποκλίνομαι!!!

Χμ!!! για να σκεφτώ για ποιον θα θελήσω αφιέρωμα!!!

One Big DJ είπε...

un homme et un femme ici reinventer l'amour..nomizw milisa...les chansons commencent. ypoklinomai!

musicbug είπε...

ΠΑΥΛΟΣ: Thanx thanx thanx:-))

One Big DJ: Les chansons commencent! Take a bow!:-)) Thanx boy

apos είπε...

Εξαιρετικό post σε μια σπουδαία.

(νομίζω ότι θα της συγχωρήσω το πρόσφατο ατόπημα...)

Leviathan είπε...

Ekpliktiki i foni tis kai aristi i parousiasi sou! Kalo vradi!

musicbug είπε...

apos: Eyxaristw poly!!! To axizei! Den to vrika atopima to oti pige sti Eurovision, toulaxiston twra tin emathan kai oi mikroteres ilikies:-)

Leviathan: Thanx a lot boy!!! Kalo vrady, filia!

sCaTterBraiN είπε...

katevazo ta hits vs to 2001, gia na doume...

;-)

musicbug είπε...

Kalimera!!!
Elpizo na sou aresei to best of, an kai pistevw oti i Patricia den einai i tragoudistria twn hits, mias ki exei para poly kala album tracks. Kali akroasi;-)

MG είπε...

poli kalo afieroma gia mia apo tis kaliteres fones pagkosmios :)

musicbug είπε...

Eyxaristw poly kai congrats gia to blog pou exeis afierwsi stin Patricia!