Photobucket

10/9/09

Lives of my life...

Το post αυτό ήθελα να το κάνω καιρό, και νομίζω πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις καλύτερες συναυλίες της ζωής μου, όπως λέει κι ο τίτλος. Μερικές κρύβουν ιστορίες, άλλες κρύβουν ανθρώπους, άλλες απλά μαγεία...με λίγα λόγια μουσική!

15. BUENA VISTA SOCIAL CLUB @ Θέατρο Βράχων, 28/6/2007
Photobucket
Αυθεντική κουβανέζικη μουσική, φωνές και κουλτούρα! Από τις πιο feel good συναυλίες που έχω πάει. Μπροστά μου καθόντουσαν δυο κοπέλες που δούλευαν σε γνωστό ξενοδοχείο και μου έλεγαν πόσο σκύλα ήταν η Christina Aguilera όταν είχε έρθει για δύο μέρες σε ένα charity event, και το πόσο απλή από την άλλη ήταν η Shakira.

Photobucket
(Η photo είναι από το avopolis.gr)

14.
VAYA CON DIOS @ Θέατρο Λυκαβηττού, 3/6/2005
Photobucket
Έχω ένα κόλλημα από μικρός με τους Vaya Con Dios. Με ταξιδεύει η μουσική τους, και με παρασέρνει η βελούδινη φωνή της Dani Klein. To setlist δε θα μπορούσε να'ναι καλύτερο. "Puerto Rico", "Nah neh nah", "Johnny", "What's a woman", "Don't cry for Louie" και πολλά πολλά άλλα. Είχα πάει με έναν παιδικό μου φίλο και περάσαμε απλά τέλεια!

Photobucket

13
.
SUEDE & PURESSENCE @ Θέατρο Βράχων, 25/6/2003
Photobucket
Ήμουν φαντάρος, αλλά δεν μπορούσα να την χάσω! Έτσι σκαρφίστηκα ένα ψέμα, ότι με χρειάζεται η μητέρα μου για να πάω να υπογράψω ένα συμβόλαιο και πρέπει να είμαι παρών. Έτσι με άφησαν νωρίς, ήρθε ο brother να με πάρει, έβαλα το σκισμένο jean, άλλαξα T-Shirt και πήγαμε κατευθείαν. Το θράσος μου συνεχίστηκε όταν είδα τον Brett Anderson να καπνίζει αμέριμνος σε μια γωνία πίσω από τα κάγκελα, τον φώναξα, του μίλησα για λίγο και μου υπέγραψε το εισιτήριο. Το ίδιο έκανα και με τους Puressence. Εκπληκτική συναυλία, οι Suede τόσο καλοί όσο τους περίμενα (brit pop forever!), οι Puressence που δεν τους είχα σε εκτίμηση ήταν απλά super!

Photobucket
(Η photo είναι από το avopolis.gr)

12
.
LOREENA MCKENNITT @ Θέατρο Βράχων, 29/6/2009
Photobucket
Τι να πω γι'αυτή τη γυναίκα, γι'αυτή την αιθέρια φωνή που με ταξίδεψε από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία! Τι να πώ για την υπέροχη παρέα με τον Espressionist :-) Review και photos δείτε εδώ! PS: Η συναυλία ήταν να γίνει 10/6 αλλά αρρώστησε η μητέρα της κι έτσι έγινε στο τέλος του μήνα.

Photobucket

11
.
MUSE @ Terra Vibe, 4/10/2007
Photobucket
Πολύ δυνατή rock συναυλία, με ένταση, παλμό και μοναδικά vocals από τον Matthew Bellamy. Εδικά στο "Time is running out" και στο "Unintended" δε μπορούσα με τίποτα να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου! Εκπληκτική εμφάνιση!

Photobucket
(Η photo είναι από το avopolis.gr)

10
.
ANTONY & THE JOHNSONS @ Θέατρο Βράχων, 4/7/2006
Photobucket
Ένα πιάνο και η φωνή του Antony αρκούν για να δημιουργήσουν μαγικές στιγμές. Ειδικά στο άκουσμα του "Cripple and the starfish" ή του "Hope there's someone" δε μπορείς παρά να υποκύψεις σε αυτή τη μαγεία. Μου έκανε φοβερή εντύπωση το καυστικό humor του:-) Μεγάλη μορφή!

Photobucket

9
.
SHAKIRA @ OAKA, 20/7/2006
Photobucket
Απλή, πανέμορφη, με πολύ ιδιαίτερη φωνή και παρουσία, χόρεψε τόσο μοναδικά που μου είχε φύγει το σαγόνι:-) Αγαπημένη στιγμή το "Underneath your clothes" που απλά το λατρεύω.

Photobucket

8
.
JAMES BLUNT @ Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, 7/3/2009
Photobucket
Αν και πολλοί τον θεωρούν κλαψομ..., ο James Blunt έδωσε μια πολύ δυνατή συναυλία και μας κατέπληξε όλους. Ζεστή φωνη, τρελός όσο κι αν δεν το πιστεύεις, και ένα γήπεδο full! Review και photos εδώ!

Photobucket

7
. DOLORES O'RIORDAN @ Θέατρο Λυκαβηττού, 23/6/2007
Photobucket
Με το εκπληκτικό πρώτο σόλο αλμπουμ της "Are you listening?" στις αποσκευες της, η Dolores για άλλη μια φορά έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, ερμηνεύοντας τα νέα της τραγούδια καθώς και μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Cranberries. Φανταστικό setlist, φανταστική Dolores! Δείτε ενα mini review με photos που έκανα μετά τη συναυλία στο blog που είχα στο myspace.
Photobucket

6
. KYLIE MINOGUE @ Terra Vibe, 22/5/2008
Photobucket
Μια συναυλία υπερπαραγωγή, η Kylie γλυκειά και sexy όπως πάντα. Όταν έμαθα ότι έρχεται Ελλάδα, χοροπηδούσα στο κρεβάτι από τη χαρά μου! Είχα πολύ καλή παρέα επίσης κι έτσι ήταν μια άψογη βραδιά! Το review μου για τη συναυλία και photos μπορείτε να τα δείτε εδώ!
Photobucket

5
. PATTI SMITH @ Θέατρο Λυκαβηττού, 13/7/2005
Photobucket
Δούλευα στην Eurobank, με τρελά ωράρια, για να φύγω είπα ότι πέθανε ο βόας μου γιατί πνίγηκε τρώγοντας το χαμστεράκι μου, δε με πίστεψε κανείς, είπα ότι έκανα πλάκα, και τελικά είπα ότι έχω ένα οικογενειακό θέμα. Ήρθε ο αδερφός μου, έβγαλα κοστούμι και γραβάτα, έβαλα το σκισμένο μου jean, έγινα και πάλι άνθρωπος δηλαδή, και πήγα στην συναυλία της πιο αυθεντικής γυναίκας rocker! Φωνάρα, φοβερη προσωπηκότητα, έσπαγε κιθάρες, ήρθε στο κοινό...δικαίως την έχουν χαρακτηρίσει ιέρεια της rock.
Photobucket

4
. ARCHIVE @ Θέατρο Λυκαβηττού, 24/6/2004
Photobucket
Από τις καλύτερες rock συναυλίες που έχω πάει, και η τελευταία με τον τραγουδιστή τους Craig Walker, ο οποίος έχει σαγηνευτικά όμορφη φωνή. Τόσο ασφυχτικά γεμάτο το θέατρο που και οι ίδιοι τα έχασαν, και στο "Fuck you" ο τραγουδιστής μπέρδεψε τα λόγια του απ'το άγχος του, και το τραγούδησε ξανά αργότερα. Μαγική στιγμή το "Again" live, και μάλιστα στην αρχική δεκάλεπτη version του.
Photobucket
(Η photo είναι από το avopolis.gr)

3
. SARAH BRIGHTMAN @ Θέατρο Λυκαβηττού, 3/9/2004
Photobucket
Απίστευτη φωνή! Τόσο άψογη που λες ότι αυτό που ζείς κι ακούς είναι ψέμα! Πολύ καλή παρουσία, εξαιρετικό setlist και show. Μακάρι να μας ξανάρθει, είναι ευτυχία ν'ακούς τέτοιες φωνές ζωντανά.
Photobucket

2
. BONNIE TYLER @ Δημοτικό Στάδιο Διαγόρα Ρόδου, 15/9/2003
Photobucket
Όχι τόσο επειδή ήταν η καλύτερη συναυλία που έχω πάει, όσο επειδή έκανα την πιο μεγάλη μου τρέλα! Ήμουν φαντάρος σε ένα φυλάκιο της Ρόδου, σε ένα απομακρυσμένο χωριό, και μ'αλιστα σε περίοδο άσκησης. Εκεί που έκανα υπηρεσία βλέπω σε τοπικό κανάλι ότι έρχεται η Bonnie Tyler για συναυλία στο νησί, και μάλιστα την επόμενη μέρα! Έρχεται η μέρα της συναυλίας, έρχεται και το απόγευμα, κι όπως είμαι, βάζω πολιτικά, πηδάω τη μάντρα, αφήνω σύξυλους τους φαντάρους και την κάνω:-) Ήξερα ότι αν δεν την δω (μιας και είναι πολύ αγαπημένη μου από τα 80s) θα το μετάνιωνα, δε με ενδιέφερε ούτε η φυλακή, ούτε τίποτα! Φτάνω νωρίς στο στάδιο, την άκουγα να κάνει soundcheck, μπήκα μέσα και με θράσος πλησίασα προς εκείνη, έρχεται μια κυρία να με ρωτήσει τι ήθελα, της εξηγώ, της κάνει νόημα και κατεβαίνει από τη σκηνή. Της μίλησε η κυρία τι έγινε και πως έφτασα εκεί, με αγκαλιάζει, με φιλάει και μιλάμε για κανένα 15λεπτο. Φοβερή γυναίκα, πολύ απλή, και φωνάρα! Η συναυλία τελείωσε πολύ αργά, γύρισα πίσω και ούτε γάτα ούτε ζημιά:-) I think I was lucky!
Photobucket

1
.
THE CRANBERRIES @ Λιμάνι Πειραιά, 1/7/2000
Photobucket
Ή αλλιώς η πρώτη μου μεγάλη συναυλία! Ή αλλιώς το πρώτο "ναι" και η πρώτη μου σχέση, κι όλα αυτά σε μια μέρα. Μετά τη συναυλία είχα τόσο άγχος για την κουβέντα που θα έκανα, που είχαμε καθήσει σε κάτι κούνιες και μιλούσα πηγαίνωντας πέρα-δώθε. Όταν όλα πήγαν όπως ήθελα πετούσα στα ουράνια μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Οι Cranberries δεν είναι τυχαία το αγαπημένο μου group, ήμουν κολλημένος έτσι κι αλλιώς, αλλά μετά το εκπληκτικό αυτό live, έμειναν "τατουάζ" στο mp3, pc, stereo, κασετόφωνο...παντού! Θυμάμαι σου είχα γράψει μια κασέτα με κομμάτια τους, μιας και ήξερες μόνο το "Zombie", αργότερα μου είπες ότι ήρθες μόνο και μόνο για να'σαι μαζί μου! Γι'αυτό και σ'αγαπώ ακόμα, γι'αυτό και είμαστε σαν αδέρφια και τα σκεφτόμαστε όλα αυτά και γελάμε μαζί.
Photobucket
(photo από το Greek Cranberries Fan Site)

31 bugged up:

PaNoS είπε...

Σε πολλές απο αυτές τις συναυλίες θα ήθελα να είμαι.
Μια απο αυτές ήταν της Kylie Minogue,αλλά δεν με άφηναν οι υποχρεώσεις!!! ;)
Ευελπιστώ στο μελλον λοιπόν.
Στους Cranberries, ήθελα πολυ να πάω αλλα είχα εξεταστική τότε.
Άστα να πάνε!
Oι Archive αύριο νομίζω είναι ε?
Καλό απόγευμα!:))

One Big DJ είπε...

exw paei se arketes..tha pigaina se perissoteres an eixa tin eykairia..

Adrianos είπε...

:-) nice
prospathw meres twra na kanw mia apografi apo ta Live pou exw dei gia to blog mou. Isws kapoia stigmi na ta taxinomisw ki egw. Bonnie Tyler ... se zilepsa :-)
Sarah Brightmann... eskasa ap' to kako mou (giati den erxete Madriti, eh?)

mahler76 είπε...

χαχαχα, Kylie και Sarah Brightman ήμουν κι εγώ. Τέλειες συναυλίες!!!

musicbug είπε...

*P@n0s*: Tin epomeni pou tha xanarthei i Kylie tha pame mazi! Tous Cranberries mporei naxeis tin eykeria na tous deis kai fetos meta to reunion pou egine! Archive avrio alla de tha paw.
Kalo vrady my friend!!!

One Big DJ: Oi synavlies einai ta mona lefta pou den pane xamena, einai empeiria! To ksereis ki esy allwste den einai anagki na to pw ki egw! Alli zwntania ki allos palmos apo konta, kai eidika arena!

Andrianos: Bonnie Tyler foveri ki ws anthrwpos ki ws performer! Den exei erthei pote Madrid i Sarah? Ntropi!!! Einai thea sto live pantws, fwnara!

mahler76: Isoun ki esy? Afou i Kylie den tragoudaei opera, pws kai piges?:-p

mahler76 είπε...

ε καλά ποιός είπε πως ακούω μόνο όπερα βρε. Και Μαντονίτσα πήγα.

georgethebeast είπε...

sta grigora

5 ultimate sinavlies pou piga

5)bjork
i diki mou proti sinavlia kapou to 96 (den mporo na thimitho date!!!)
4)blur-deus-placebo-mercury rev
kalokairi tou 98 an thimamai kala rockwave.....akousa tou prosopikous theous
3)death in vegas
pali kapou telos 90s amesos meta to deytero cd me apeiro alkool isos to kalitero psychedelic pragma pou ezisa pote
2)mogwai
kapou stin peiraios 2 ores apolitis paranoias prin xalarosoun ta palikaria me ta epomena albums
1)nine inch nails
tous eida kai epatha mounoplaka
o reznor aplos theos ..evgaine epi tis skinis se koitaze kai itheles na gineis skoupidi...foni apo tin kolasi kai sta @@ tou opos kai sta dika sou pou den epeje ta hitakia alla epeleje na paijei oti mavrila exei vgalei....kai fysika ekleise me ena apo ta korifaia kommatia olon ton epoxon to heart!

musicbug είπε...

mahler76: Se peirazw vre:-)) Afou piges Madonna kai Kylie twra mono i Anna menei na deis:-)) LOL

georgethebeast: Zilevw oiktra pou eides bjork, kai malista tote eixe vgalei kai super album! Rockwave den exw paei pote, eimai ligo kata twn festival giati den kanoun kanoniko setlist ta bands. Me tin Tori Amos sto Fly Beeyond xenerwsa poly pou ekatse mono mia wra. NIN eimai sigouros gi'ayta pou les!
Kalo vrady!!!

Leviathan είπε...

ax poso zileuo...stis perissoteres 8a i8ela na eimai...alla Kavala vlepeis..a sto kalo... :) :) filiaaaaaa!!! :)

musicbug είπε...

Ayto einai to mono kalo na zei kapoios Athina, tipot'allo, alliws egw prepei na se zilevw pou meneis stin panemorfi Kavala! Kisses;-)

Ε.Α. είπε...

akomi kai ta eisitiria einai na ta xazeyeis!

empros kali xeimerini mousiki season stin proteyousa :D

boing! boing! boing! boing! boing! :P

Kalo vrady Musicbug & Guests! :)

Adrianos είπε...

koita pou psaxnontas mousiki simera sto spotify
epesa panw se Negramaro...
fantazomai exeis "senza fiato"... kali akroasi : http://www.youtube.com/watch?v=MRKkmDwDFf4
egw xanakollisa opws kai prin dyo xronia :-)
"spotify" exete ekei pera?

anamenoume Live Depeche Mode 16,17/11 edw
kai Spandau Ballet stis 25/11... na paw???
(parepimptontws... Adrianos (xwris "n" ... opws o aytokratoras :-P)

musicbug είπε...

The Espressionist: Etoimasou gia Athens live concerts pareoula!!! We'll rock this town!!!:-)

Adrianos: Xilia sorry pou egrapsa lathos to onoma!!! Kektimeni taxytita! Den toxw ksanakousei to spotify! Tha to anazitisw! Teleio to "Senza fiato"!!! Agapw Dolores! Depeche m'exoun ksenerwsei, kai to cd tous vareto, Spandau psiloxepeta den akougete?

Kalo vrady guys!!

sCaTterBraiN είπε...

wow boy, ένας σκασμός συναυλίες!!! εγώ μόνο σε kylie και madonna πήγα (έκανα το καθήκον μου ως αδερφή) και έχασα δυστυχώς shakira και - ακόμα χειρότερα - george michael. thanx για τα updates. :-)

musicbug είπε...

Zw apo tis synavlies, pairnw apo ton palmo kai ti zwntania tous:-) Ok, to paraxesa! LOL Madonna kai na min pigenes de thaxanes kati. George Michael ton varieme tragika!!! Kalo vrady boy

Adrianos είπε...

a, edw tha ta xalasoume :-P
George Michael 25Live einai apo ta kalytera concerts pou exw dei... foveri skini kai apistefti fwni o typos (kai den ekane playback se kanena tragoudi). Xorepsa kai tragoudisa san dekapentaxrono kai to efxaristithika :-)

musicbug είπε...

Akousa apo pollous oti itan super i synavlia tou, apla emena den mou kanei katholou klik san performer i tragoudistis, vriskw axrwmi kai keni tin fwni tou, exei kapoia kala kommatia alla ws ekei. Gousta einai ayta:-)

ianos είπε...

zileia 8arro to lene touto to sunais8ima pou diapernaei to einai mou....latreuo tis sunaulies...tin eparxia mou mesa...stin poli mou ekanan mono arpaxtes ta kaka koritsia...ante kai i litsa giagkousi...

ethanandthecity είπε...

Από ολόκληρο το ποστ θα κρατήσω την Kylie καθώς με κάλυψε απόλυτα η περιγραφή σου, αλλά και την μοναδική εμπειρία που έζησες με την Bonnie Tyler! Πραγματικά να έχεις να θυμάσαι!

musicbug είπε...

ianos: Exeis dei live tis Spice Girls tis Elladas?!!! Se zilevw pragmatika, latrevw ta Kaka Koritsia kai den tis exw dei pote live:-( Consider yourself lucky giati twra pou dialythikan de tha tis dw pote!

ethanandthecity: Kylie thea!!! Sti synavlia imoun les kai imoun se party! Foveri! Me tin Bonnie itan ena risko pou an de to epairna tha to metaniona para poly!

b|a|s|n\i/a είπε...

muse! archive! όχι δεν ήμουν εκεί. αν και θα 'θελα. από την άλλη σε μερικές συναυλίες δεν έχω πάει συνειδητά. να μην "απομυθοποιήσω" τον "μύθο" που έχω δημιουργήσει.
κρατημένα είναι όλα τα εισιτήρια από συναυλίες. σε ένα συρτάρι μέσα. καλησπέρα σου!

musicbug είπε...

Hey hey, welcome:-)
Na mantepsw oti syneidita den piges Kylie kai Shakira e?:-) Tin Anna den tin glitwneis omws, o myhtos tha paei na synantisei ton allo mytho LOL
Kalo apogevma!!!!

επί λέξει είπε...

Mε γελούν τα μάτια μου ή λείπει η Αννούλα; Τέτοια προδοσία από σένα δεν την περίμενα...:))))


Φιλιά πολλά, Γιαννάκο!

musicbug είπε...

LOL Evala mono tis ksenes synavlies pou exw paei, de sygkrinontai kiolas me tis ellinikes opote thatan ligo adiko:-)

Seirios είπε...

Σε κάποιες από τις συναυλίες που έχεις πάει θα ήθελα να ήμουν κι εγώ...

ξεχωρίζω την εξαιρετική (και λίγα λέω) LOREENA MCKENNITT στο Θέατρο Βράχων στις 29/6/2009.

και φυσικά λατρεύω να διαβάζω τις μικρές ιστορίες που "κρύβει" κάθε συναυλία, όπως τις περιέγραψες. Μικρές, ανθρώπινες στιγμές που κάνουν τις συναυλίες να μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας!

χαιρετώ σε!

musicbug είπε...

Empeiria i Loreena live, fantastiki fwni pou les den yparxei! Ola ta syndeoume telika me tous anthrwpous i pragmata pou mas apasxoloun i symvenoun ti dedomeni stigmi sti zwi mas.
Kalo apogevma

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Σε κάποιες είχα πάει και εγώ, τι μου θύμισες τώρα!!!
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Εκπλητικές εμπειρίες. Έχεις να θυμάσαι. " Οι συναυλίες της ζωής μου" είναι ο τίτλος που θα μπορούσες να δώσεις σε βίβλιο-βιογραφία - αν ποτέ σκεφτείς να γράψεις. :P

musicbug είπε...

ΠΑΥΛΟΣ: Elpizo toulaxiston na sou thymisa omorfa pragmata:-) Kisses

lapofthegods: Mallon o titlos tha itan "Synavlies i zwi mou" :-)

thamnos είπε...

Ασχετα με το είδος μουσικής κάθε συναυλία είναι και μια νέα εμπειρία.
Είμαι χαρούμενος που κι εγώ ήμουν στους Cranberries το 2000, σπάνια στη χώρα μας βλέπεις τα συγκροτήματα όταν είναι στα φόρτε τους, οι περισσότεροι έρχονται για τα "ένσημα".
:)

musicbug είπε...

Kalispera!
Opws to les, empeiria kai polles stigmes! Telika i synavlia twn Cranberries emeine stin istoria, na fantasteis itan kai i kolliti mou tote (otan akoma den kaname parea) kai polloi alloi filoi oi opoioi sta epomena xronia pou kaname parea mou eipan oti itan ekei.