Photobucket

20/9/09

Εμπρός καλό μου mp3, άι pod κλπ

Τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνω ν'ακούω νέα albums και βγαίνουν άλλα τόσα. Σας παρουσιάζω λοιπόν αυτά που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση και τα βρήκα αξιόλογα! Δε γινόταν εξάλλου να μην τα μοιραστώ μαζί σας!

POP ATTACK!
MIKA "The Boy Who Knew Too Much"
Photobucket

Παρ'όλο που το debut album του "Life in cartoon motion" δε με είχε ενθουσιάσει, πέρα από το αριστουργηματικό "Relax (take it easy)", o Mika ανέκαθεν μου προκαλεί ενδιαφέρον από άποψη μουσική και καλλιτεχνική. Ακούγοντας το album του αναρωτήθηκα: "Είναι δυνατόν να είναι όλα τα τραγούδια ωραία!?" Κι όμως! Αυτό το album είναι ένα pop διαμάντι. Από που να πρωτοξεκινήσω, από το εκπληκτικό "Rain" το οποίο μου'χει καρφωθεί και το τραγουδάω όλη μέρα κι αν γίνει single θα σκίσει, από το retro "Blue eyes" που με "φτιάχνει" απίστευτα όποτε το ακούω, από την συνεργασία του με την Imogen Heap στο εκπληκτικό "By the time" που "χύνει" μελωδία, από τα singles "We are golden" και "Blame it on the girls" που μου θυμίζουν σχολική εκδρομή στη θάλασσα, ή από το George Michael-ικό "Touches you"? Ή μήπως από την υπέροχη ερμηνεία του στο "I see you"? Μη σας κουράσω άλλο με τίτλους, απλά ακούστε το δυνατά! Mika is back!
8.5/10
Top-3 tracks: RAIN, BLUE EYES, WE ARE GOLDEN

WE ARE GOLDEN


ROCK ATTACK!
MUSE "The Resistance"
Photobucket
Κι από το glitter του Mika, στους θεούς της μελωδικής rock μουσικής και πολύ αγαπημένους μου Muse. Πολλοί είπαν, μετά το "Black holes and revelations" που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, τι? Η απάντηση είναι "The Resistance", και ναι οι Muse για άλλη μια φορά κάνουν παπάδες! Θες το ομώνυμο του album που έγινε αμέσως anthem? To super catchy "MK ultra"? To αριστουργηματικό "I belong to you" το οποίο το έδεσαν με την γνωστή γαλλική άρια "Mon coeur s'ouvre a ta voix"? Ή μήπως το "Exogenesis Symphony" που είναι σε τρία μέρη και στο δεύτερο με τίτλο "Cross pollination" έχεις μείνει μαλάκας? Κλασική αξία πλέον οι Muse, που δεν περιμένεις να παρουσιάσουν κάτι μη αξιόλογο. Πρώτο single το επικό "Uprising".
8/10
Top-3 tracks: THE RESISTANCE, EXOGENESIS: SYMPHONY, PART 2: CROSS POLLINATION, MK ULTRA

UPRISING (LIVE)


LATIN POP ATTACK!
NELLY FURTADO "Mi Plan"
Photobucket
Μετά την τεράστια επιτυχία του "Loose" όλοι περίμεναν κάτι αντίστοιχο, όμως η Nelly κάνει την μαγκιά και βγάζει δίσκο στα ισπανικά, και μάλιστα με αξιόλογες κι ενδιαφέρουσες συνεργασίες όπως αυτή με την αγαπημένη μου Concha Buika στο εξαιρετικό "Fuerte", με την φωνάρα που λέγεται Josh Groban στο "Silencio" καθώς και με Alejandro Fernandez στο πάνγλυκο "Suenos", Alex Cuba στο πολύ καλό ομώνυμο track, με τον Juan Luis Guerra στο "Como lluvia" και τέλος με Julieta Venegas και La Mala Rodriguez στο "Bajo otra luz". Δε λείπουν όμως και οι πολύ καλές solo στιγμές όπως το χαβαλετζίδικο κι άκρως κεφάτο "Vacacion" και το "Mas" (το δέυτερο single). Τελικά το πρώτο single "Manos al aire" (ή στα ελληνικά "Χέρια ψηλά":-)) είναι το λιγότερο καλό από τα υπόλοιπα, χωρίς να είναι κακό!
8/10
Top-3 tracks: FUERTE, SUENOS, VACACION

MANOS AL AIRE


R'N'B ATTACK!
IDA CORR "Under the sun"
Photobucket
H Ida Corr έγινε πασίγνωστη με το "Let me think about it" το 2007, όταν το πήρε στα χέρια του ο Fedde Le Grand και το έκανε worldwide hit! Μετά από ένα μέτριο debut με τίτλο "One", η Ida Corr στο νέο της album δίνει μαθήματα του πως είναι η pop r'n'b. Από το super εναρκτήριο track "Bring the beat back" καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα album δυναμίτη. Κι εκεί που έχεις μπει στο ρυθμό, έρχεται η υπέροχη mid-tempo μπαλλάντα "In the name of love" και σε αποτελειώνει κανονικά! Το "I do" με το sexy ρυθμό του σε κάνει έστω και νοερά να λικνιστείς, καθώς και το "I want you" που δικαίως έγινε το δεύτερο single μετά το "Time"!
7.5/10
Top-3 tracks: IN THE NAME OF LOVE, BRING THE BEAT BACK, I WANT YOU

IN THE NAME OF LOVE


GREEKS DO IT BETTER!
SUNDAYMAN "Outerland"
Photobucket
Ή αλλιώς Κυριάκος Μουστάκας! Συνθέτης, παραγωγός και sound engineer, ο Κυριάκος Μουστάκας δισκογραφεί σε Ευρώπη και Αμερική κοντά στα 10 χρόνια, αλλά μόλις φέτος ακούγεται πιο έντονα, μετά το τραγούδι "Now that I found you" που ακούγεται στην διαφήμιση του Cutty Sark και δικαίως προκάλεσε αίσθηση! Φέτος ο Sundayman κυκλοφορεί το debut του "Outerland" το οποίο περιλαμβάνει κομμάτια που έγραφε όλα αυτά τα 10 χρόνια, καθώς και καινούρια. Μία πετυχημένη μίξη από downtempo και chill out κομμάτια, με το "Negative time" να ξεχωρίζει και να γίνεται αγαπημένο μου με το πρώτο άκουσμα κιόλας. "Faded moments" και "In the middle of the skyway" επίσης κάνουν αίσθηση με τις ενδιαφέρουσες μελωδίες τους. Ένα μεγάλο μπράβο στον Sundayman γι'αυτό το πολύ καλό δείγμα δουλειάς!
7.5/10
Top-3 tracks: NOW THAT I FOUND YOU, NEGATIVE TIME, FADED MOMENTS

NOW THAT I FOUND YOU


MARSHEAUX "Lumineux Noir"
Photobucket
Μαριάνθη και Σόφη! Δηλαδή Μαρ-Σο!
Μετά από ένα ενδιαφέρον debut με το "
E-bay Queen" το 2004 κι ένα μέτριο δεύτερο album, "Peek-a-boo", το 2007, το synth-pop group από τη Θεσσαλονίκη επέστρεψε με τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους. Αν στα προηγούμενα cd τους είχαν αρκετές διασκευές κι έμοιαζαν πολύ στους Ladytron και στους Human League, τώρα ούτε διασκευές υπάρχουν στο νέο album, και μοιάζει ο ήχος πιο πολύ στους Saint Etienne που τους αγαπώ:-) Πρώτο single και πολύ καλή επιλογή το καταπληκτικό "Breakthrough". To κομμάτι όμως που κυριολεκτικά ακούω κάθε μέρα είναι το "Summer", αν και φθινόπωρο έχει ένα μαγικό τρόπο να με παρασέρνει. "Exit", "Faith", "Destroy me" και ο σκοτεινός επίλογος του album με το "Sorrow" είναι από τα κομμάτια που ξεχώρισα.
8/10
Top-3 tracks: SUMMER, BREAKTHROUGH, SORROW

BREAKTHROUGH

19 bugged up:

b|a|s|n\i/a είπε...

έβγαλαν οι muse νέο; !! χα! νάτο το έξοδο της ημέρας. :)) και μόλις παραγγέλθηκε. ;)
12 οκτωβρίου κυκλοφορεί το νέο των editors. είχαν πει δύο τραγούδια αδιανόητα στο ετζέκτ φέστιβαλ που είχα μείνει ότι και εσύ με το δεύτερο μέρος της συμφωνίας των muse. με την καλή την έννοια. :))
καλημέρααααααα!

Adrianos είπε...

εμπρός καλα μου αυτάκια... πολύ homework ρε συ... δεν μπορείς να τα βαζεις ενα ενα? Thanks :-) όταν τα ακουσω θα σου πω... Προς το παρόν Nely Furtado... περίμενα κάτι πιο φρέσκο /μου φαίνεται λιγο MiamiSound... για να κανει επιτυχία εκει... anyway, MUSE> λατρεψα :-)

Adrianos είπε...

...ξεσκόνισε Summer Rain (Belinda Carlisle)... κάτι μου θυμίζει το ρεφρέν :-P
Προσωπικά το πρώτο single του MIKA, δεν, δεν. . . ελπίζω στα επόμενα

sCaTterBraiN είπε...

ωραίο δωράκι το update στα μέσα του μήνα! συμφωνώ με μικα (αν και δικό μου αγαπημένο το blame it on the girls), muse ήδη ακούω, πάω να κατεβάσω nelly furtado και ida corr.
την καλημέρα μου.

musicbug είπε...

b|a|s|n\i/a: Evgalan, epitelous!!! Kai pragmatika gam...:-) Editors mou aresoun arketa, eixe paei o brother sto Eject kai tous eide kai mou elege gia kapoia kommatia kainouria pou eipan. Kalimeroudia!!!

Adrianos: U welcome;-) Mou arese poly tis Nelly, to vrika poly melwdiko album kai me super synergasies. Muse theoi apla! "Summer rain"...ti les twra!! Agapimeno edw kai polla xronia, opws kai i Belinda pou anekathen tis eixa megali adynamia!

sCaTterBraiN: Teleio kai to "Blame it on the girls", poly happy-go-round:-) Elpizo na sou aresoun kai t'alla albums! Kisses!!!!

Ε.Α. είπε...

H xara tis mp3otheque once more!
Paw na akousw entatika Ida Corr!

bowbow MusicBug bowbow!

musicbug είπε...

Mr.Sunshine!!!!
Thanx!!! Elpizo na sou aresei i Ida Corr, alliws an de sou aresei yposxomai n'akousw ena tragoudi tis Peggy Zina olokliro!

Leviathan είπε...

kalispera! marese poli to neo album tis nelly furtado!!!! mesa stis epomenes meres 8a akouso kai tou mika!! kali endomada!! :) filia! :)

musicbug είπε...

Hey boy:-)
Imoun sigouros oti tha sou arese to neo cd tis Nelly! elpizo na ginei to idio kai sto album tou mika;-)
Kali vdomada!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Mika δε με ενθουσίασε! Οι Muse όμως είναι για άλλη μια φορά πολύ μπροστά! ΘΕΟΙ! Για τους υπόλοιπους δεν έχω άποψη. Φιλιά!

musicbug είπε...

Dose alli mia eykeria ston Mika, einai gamato to cd, oi Muse einai panta kaloi, oti album kai na vgaloun! Kai live pou tous eixa dei super!

Θράσος είπε...

Αγαπάμε Nelly Furtado, θέλουμε να καρυδώσουμε Mika.

thamnos είπε...

GREEKS DO IT BETTER!
SUNDAYMAN "Outerland" dagkoto!

musicbug είπε...

Θράσος: Agapame! Alla giati etsi me ton Mika? Epeidi merikes fores tragoudaei les kai ton ksenyxiazoun?:-) Give him a chance:-)

thamnos: Na ki enas pou milaei gia ton Sundayman! Ma den einai fovero to album?

επί λέξει είπε...

Εγώ παλαιοτέρας κοπής γαρ έμαθα από την ανάρτηση αυτή πολλά και ευήκοα. Ωραία συντροφιά θα μου κρατήσουν...

Να είσαι καλά, ρε Γιάννη. :))

lsim είπε...

Μάλλον πρέπει να κάνεις συχνότερα "κριτική" νέων κυκλοφοριών. Η προσωπική ματιά είναι αυτή που κάνει τα post σου να ξεχωρίζουν. Thanks για την πληροφόρηση.

musicbug είπε...

aa: Kalispera:-) Elpizo na sou aresoun kapoies apo tis epiloges kai na mi to metanioses pou ta akouses:-)

Isim: Eyxaristw poly!!! Kairo exoume na ta poume:-) Kalispera kai kali Kyriaki!

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω, ξεκινάει η σχολή, λυπήσου με.. μη τα βάζεις καλέ μου όλα μαζεμένα, τι να πρωτοπρολάβω. Ξεκίνησα με Μικα, και νομιζω δεν θα'πρεπε.. μου φαίνεται ανέμπνευστος και χωρίς κάτι να πει με την μουσική του. Πριν απαντήσεις σου λέω, ότι απ'ολο το cd εντύπωση μουκανε το Toy Boy και του βγάζω το καπέλο που κατάφερε σε δίσκο του 2009 να βάλει κομμάτι που ακούγεται σαν απο ost ταινίας disney του 1930. Καλή και η μπαλάντα αλλά μέχρι εκεί.. ουτε ένα τραγούδι για dancefloor?

Καταλαβαίνεις τωρα οτι πρεπει να κάνω το ίδιο για κάθε δισκο - προταση, έτσι; Και είναι και πολλά! :\

musicbug είπε...

LOL:-) ela entaksei, den einai tosa polla pia:-p Me ton Mika diafwnw, exei polla kala tracks sto album, thewrw poly kalytero to album ayto apo to debut. Gia dancefloor to "Rain" re, einai anthem!!!! Kisses kai kalo mina