Photobucket

19/4/09

Pop.se

Ανέκαθεν ήμουν μεγάλος fan της Σουηδικής ποπ, εκτός του ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη μουσική αγορά στον κόσμο μετά την Αμερική και την Αγγλία, έχει αναδείξει αξιόλογους και ιδιαίτερους καλλιτέχνες και group, έχει φοβερή επίδραση στην ποπ μουσική ακόμη και σήμερα και είναι ο ορισμός του “polished” και “feel-good” ήχου.

MY TOP-10: THE BEST SWEDISH ARTISTS/BANDS

10. THE ATTIC Τους Attic τους λάτρεψα ακούγοντας την συμμετοχή τους το 2007 στο Melodifestivalen (το φεστιβάλ για το ποιό τραγούδι θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision) με το “The arrival”, ένα από τα καλύτερα και πιο άρτια pop κομμάτια που έχω ακούσει. Δυστυχώς βγήκαν έβδομοι και την Σουηδία εκπροσώπησαν οι απαράδεκτοι The Ark οι οποίοι βγήκαν 18οι. Το πρώτο τους όνομα ήταν Stereopol. Το αποτελούν οι Eric και Michael οι οποίοι είναι παιδικοί φίλοι. Τα πρώτα τους single “I just can’t help it” και “Destiny” ανέβηκαν στο #1 των σουηδικών dance charts, ενώ το “Destiny” μπήκε και στο #2 του UK dance chart. Το 2006 κυκλοφορούν το debut album τους “The one”, το οποίο προτάθηκε για καλύτερο album της χρονιάς απο τα σουηδικά Grammy, και το single “In your eyes” έκανε ρεκόρ μεταδόσεων στα ραδιόφωνα της Σουηδίας. Το 2007 κυκλοφορούν στην υπόλοιπη Ευρώπη το “Remember tomorrow” που είναι μια βελτιωμένη έκδοση του “The one” με αρκετά νέα κομμάτια. Οι Attic έχουν κάνει remix στους Alcazar, Avalon, Axwell, Bodies Without Organs, Darin, A*Teens και στους Roxette το εκπληκτικό remix του “Reveal”.
Top songs: “The arrival”, “Destiny”, “The one”, “A life to live”, “In your eyes”, “It’s beautiful”, “Remember tomorrow”, “Sail away”.
Top albums: 1. REMEMBER TOMORROW (2007), 2. THE ONE (2006)
Photobucket

VACUUM Είναι κυρίως γνωστοί για την μεγάλη ευρωπαική τους επιτυχία και debut single "I breathe", το 1997, το οποίο έγινε το εμπορικότερο single στην Σουηδία εκείνη τη χρονιά, ενώ πήγε και στο #1 της Ιταλίας. Ιδρύθηκαν το 1996 από τους Mattias, Anders και Alexander Bard από τους Army of Lovers. Πλέον έχουν μείνει μόνο ο Mattias και Anders, μιας και ο Bard ασχολήθηκε με την παραγωγή των δύο πρώτων album των Alcazar και στη συνέχεια ίδρυσε το group Bodies Without Organs. Ο Mattias και ο Anders είναι και πολύ πετυχημένο songwriting duo, έχουν γράψει τραγούδια στους Garou, Monrose, Edyta Gorniak, Tarja Turunen, Rachel Stevens, Marcella Detroit κ.α. Έχουν κυκλοφορήσει 4 albums, τα οποία αποτελούν υπόδειγμα καλής pop μουσικής. Εκτός απο την Σκανδιναβία, έχουν ανέλπιστη επιτυχία σε Ρωσία και Πολωνία.
Top songs: "I breathe", "Culture of night", "Icaros", "Let the mountain come to me", "Parallel universe", "The void", "Tonnes of attraction", "Starting (where the story ended)", "Satyricon", "Chant like a mantra", "Tears of a nation", "Dead", "Nuclear India", "My melting mood".
Top-3 albums: 1. SEANCE AT THE CHAEBOL (1998), 2. CULTURE OF NIGHT (2002), THE PLUTONIUM CATHEDRAL (1997)
Photobucket
9. ALCAZAR Όπως ο περισσότερος κόσμος, έτσι κι εγώ, τους γνώρισα απο τον disco pop δυναμίτη “Crying at the discoteque” τo 2001. Ιδρύθηκαν το 1998 κι έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 12.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Το debut single τους ήταν το 1999 με το “Shine on” το οποίο έκανε επιτυχία μόνο στη Σουηδία. Η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα τους ήρθε το 2001 με το “Crying at the discoteque”, το οποίο κάνει sample την 70’s επιτυχία της Sheila “Spacer”. To single πήγε στο #1 των UK Dance Chart, World Dance Chart, Βραζιλία, Finnish Dance Charts, #2 στην Ιαπωνία και Ευρώπη, και top-20 σε πάνω από 15 χώρες. Το κομμάτι παίχτηκε και στις δημοφιλείς αμερικάνικες σειρές “Sopranos” και στην gay σειρά “Queer as folk”. Ξεκίνησαν ως τριμελές band, αλλά το 2002 μπήκε στο group και ο γκόμενος του lead singer (Andreas Lundstedt), Magnus Carlsson, o οποίος τώρα έχει αποχωρήσει κι ακολουθεί πετυχημένη solo καριέρα. Έχουν λάβει 3 φορές μέρος στο Melodifestivalen, με τα τραγούδια “Not a sinner nor a saint”, “Alcastar” και το φετινό “Stay the night”. Πριν λιγες βδομάδες κυκλοφόρησαν και το καλύτερο album τους “Disco defenders” το οποίο είναι διπλό και στο πρώτο cd έχει νέα κομμάτια, ενώ στο δεύτερο τα καλύτερα τους.
Top songs: “Crying at the discoteque”, “Sexual guarantee”, “Not a sinner nor a saint”, “Alcastar”, “This is the world we’re living”, “Stars come out at night”, “Menage a trois”, “Singing to heaven”, “Stay the night”, “Burning”, “Harlem nights”.
Top-3 albums: 1. DISCO DEFENDERS (2009), 2. CASINO (2001), 3. ALCAZARIZED (2003)
Photobucket
8. BODIES WITHOUT ORGANS Ή αλλιώς το «αδερφάκι» των Army of Lovers, μιας και ο ιδρυτής τους είναι ο Alexander Bard. Τους γνώρισα από την συμμετοχή τους το 2006 στο Melodifestivalen με το καταπληκτικό κι εξαιρετικά catchy “Temple of love”, το οποίο ήρθε δυστυχώς δεύτερο, μιας και πρώτο βγήκε το “Invincible” της Car(i)ola. Συνολικά έχουν πάρει μέρος 4 φορές στο φεστιβάλ αυτό. To πρώτο τους single ήταν το “Living in a fantasy” το 2004, το οποίο πέρασε απαρατήρητο, και η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε την επόμενη χρονιά με το “Sixteen tons of hardware” από το debut album “Prototype”, που έγινε hit σε Σουηδία, Ουκρανία, Ρωσία, Φινλανδία και ανέβηκε στο #28 των European singles. Το πρώτο τους #1 στη Σουηδία ήρθε με το “Temple of love” το 2006, ενώ την κορυφή στα albums κατέκτησαν με το δεύτερο album τους “Halcyon days” την ίδια χρονιά. Επίσης, έχουν κάνει μια πολύ καλή διασκευή στο classic των Army of Lovers “Obsession”. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο τους album “Big science”.
Top songs: “Sixteen tons of hardware”, “Sunshine in the rain”, “Temple of love”, “Chariots of fire”, “Angel of night”, “Lay your love on me”, “We should be dancing”, “Save my pride”, “Give me the night”, “Open door (disco version)”, “Say I love you”, "Right here right now".
Top-3 albums: 1. PROTOTYPE (2004), 2. HALCYON DAYS (2006), 3. BIG SCIENCE (2009)
Photobucket
7. ROBYN Ο περισσότερος κόσμος την έμαθε λόγω του ότι ήταν το support act της Madonna στην τελευταία της περιοδεία. Προσωπικά την έμαθα από το “Show me love” του 1996, που ήταν και η πρώτη της μεγάλη επιτυχία, κατακτώντας το top-10 σε UK, US και πολλές άλλες χώρες. Το πραγματικό της όνομα είναι Robin Miriam Carlsson. Την ανακάλυψε η Meja (“All about the money” το μεγάλο της hit) όταν βρισκόντουσαν στο ίδιο φροντιστήριο μουσικής. Η Robyn συνέχιζε να βγάζει album, με μικρότερη επιτυχία, μέχρι το 2002. Η «μεγάλη στιγμή» ήρθε το 2005 όταν κυκλοφόρησε το “Robyn” από την δική της εταιρεία, κι έβγαζε μέχρι πέρσυ πετυχημένα singles, με αποκορύφωμα το “With every heartbeat” το 2007, το οποίο ανέβηκε στο UK #1 και στο #4 του Billboard Hot Singles Sales. Το album πήρε διθυραμβικές κριτικές, προτάθηκε για Grammy στην κατηγορία Best Electronic/Dance album, κι έβγαλε 7 singles συνολικά!
Top songs: “Show me love”, “Keep this fire burning”, “Don’t stop the music”, “Moonlight”, “Psycho”, “With every heartbeat”, “Bum like you”, “Handle me”, “Be mine!”, “Anytime you like”.
Top-3 albums: 1. ROBYN (2007 edition), 2. DON’T STOP THE MUSIC (2002), 3. ROBYN IS HERE (1995)
Photobucket
6. SEPTEMBER Την έμαθα πριν 3 χρόνια, όταν ακούγοντας το κομμάτι της “Looking for love”, πορώθηκα και κατέβασα το album “In Orbit”, το οποίο «έλιωσα»! Μου έκανε εντύπωση το πόσο καλή και μελωδική φωνή έχει γι’αυτό το είδος, και πραγματικά πολύ καλά album. Το πραγματικό της όνομα ειναι Petra Marklund, και το 2003, σε ηλικία μόλις 18, είχε το πρώτο της hit στη Σουηδία με το “Lalala (Never give it up)” από το debut με τίτλο “September” που κυκλοφόρησε το 2004. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως με το “In orbit” του 2005, και τα singles “Sattelites”, “Looking for love”, “It doesn’t matter” και “Cry for you”. To “Cry for you” είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, αφού κυκλοφόρησε το 2008 ως single στον υπόλοιπο κόσμο και κατέκτησε το UK #5, to #1 του Billboard Dance Airplay και top-10 σε περισσότερες από 15 χώρες.
Top songs: “Looking for love”, “It doesn’t matter”, “Satellites”, “Cry for you”, “Because I love you”, “Can’t get over”, “Until I die”, “Midnight heartache”, “Candy love”.
Top-3 albums: 1. IN ORBIT (2005), 2. SEPTEMBER (2004), 3. DANCING SHOES (2007)
Photobucket
5. THE CARDIGANS Επίσης λατρεμένο group, κυρίως λόγω της αιθέριας φωνής της Nina Persson. Ιδρύθηκαν το 1992 κι έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 15.000.000 αντίτυπα. Το 1994 κυκλοφόρησαν στη Σουηδία το debut album τους “Emmerdale”, το οποίο εκτός από τη Σουηδία, έκανε απρόσμενη επιτυχία στην Ιαπωνία. Το debut single τους ήταν το “Rise & shine”, αλλά οι πρώτες επιτυχίες ήρθαν με τα happy and shiny singles “Carnival” και “Sick & tired” από το δεύτερο album “Life” του 1995. Το μεγαλύτερο τους hit όμως παγκοσμίως είναι το “Lovefool” που ακούγεται και στην ταινία “Romeo+Juliet”. Αυτή την περίοδο οι Cardigans κάνουν ένα break, και η Nina κυκλοφόρησε το δεύτερο album με το side project της A Camp.
Top songs: “Rise & shine”, “Carnival”, “Sick & tired”, “Lovefool”, “Your new cuckoo”, “My favourite game”, “Erase/Rewind”, “For what it’s worth”, “Communication”, “You’re the storm”, “I need some fine wine and you, you need to be nicer”.
Top-3 albums: 1. FIRST BAND OF THE MOON (1996), 2. SUPER EXTRA GRAVITY (2005), 3. GRAN TURISMO (1998)
Photobucket
4. ARMY OF LOVERS Μεγάλη αδυναμία! Ο ορισμός της τρέλας, του camp και του theatro-pop. Με απίστευτα, πρωτότυπα και προκλητικά video clips, τα οποία τα περισσότερα έχουν απαγορευτεί από το MTV. Έχουν ακόμα πολλούς fans και κατά καιρούς επανενώνονται για εμφανίσεις αφού δεν έχουν διαλυθεί επίσημα. Ιδρύθηκαν το 1987, και τα κύρια μέλη του La Camilla (πλέον solo artist), Alexander (ο οποίος έχει ιδρύσει το πολύ πετυχημένο pop group Bodies Without Organs) και Jean-Pierre (πλέον ηθοποιός και make-up artist) ήταν πιο πριν σε ένα συγκρότημα που λεγόταν Barbie. Το πρώτο τους single ήταν το 1988 με το εκπληκτικό “When the night is cold” το οποίο όμως δεν έκανε επιτυχία. Το debut ήρθε το 1990 με το “Disco extravaganza” (“Army of Lovers” στην Αμερική). Το μεγαλύτερο τους hit σε Αγγλία και γενικώς στην Ευρώπη είναι το “Crucified”, από το album “Massive luxury overdose” του 1991, το οποίο πούλησε 3.200.000 αντίτυπα και είναι το πιο εμπορικό τους album. Το 1993 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους album “The Gods of earth and heaven”, όπου το πρώτο hit-single “Israelism” απαγορεύτηκε απ’το MTV επειδή θεώρησαν ότι κοροιδεύουν την εβραική θρησκεία, παρ’όλο που 2 μέλη του group είναι jewish. Το τέταρτο και τελευταίο τους album με καινούρια τραγούδια είναι το “Glory glamour and gold” του 1994 με την επιτυχιάρα “Sexual revolution”. Το album αυτό παρ’όλο που είναι αριστουργηματικό και υπόδειγμα καλής pop μουσικής, πούλησε λιγότερο από κάθε album τους. Επίσης για την ιστορία να πω ότι οι Army of Lovers έχουν απορρίψει πρόταση της Madonna για συμβόλαιο με την εταιρεία της.
Top songs: “When the night is cold”, “Crucified”, “Supernatural”, “La plage de St.Tropez”, “Sexual revolution”, “Give my life”, “Lit de parade”, “My army of lovers”, “Obsession”, “Israelism”, “I am”.
Top-3 albums: 1. GLORY, GLAMOUR AND GOLD (1994), 2. THE GODS OF EARTH AND HEAVEN (1993), 3. MASSIVE LUXURY OVERDOSE (1992)
Photobucket
3. ACE OF BASE Δεν ξέρω αν το’χω ξαναναφέρει στο blog, αλλά τους λατρεύω! Είναι το πιο feel-good pop group κατά τη γνώμη μου, με υπέροχα pop διαμαντάκια. Οι πιο άξιοι συνεχιστές της σουηδικής pop, κι ας μην έχουν ακόμα την επιτυχία που είχαν στα 90s. Του χρόνου κλείνουν 20 χρόνια παρουσίας. Οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τα 45.000.000, από τα οποία, τα 23.000.000 ανήκουν στο debut album τους “Happy nation” το 1993. Ιδρύθηκαν το 1990 ως τετράδα, τους Jonas, Ulf και τις αδερφές και κύριες vocalists του group Jenny (η μελαχροινή) και Malin (η ξανθιά). Πλέον υπάρχουν σαν τρίο μιας και η Malin αποχώρησε το 2007 από το group. To 1991 απάντησαν σε μια αγγελία νέων ταλέντων από έναν γνωστό παραγωγό, που είδαν στην εφημερίδα, στέλνοντας ένα demo του “Wheel of fortune”. Το κομμάτι τους δεν βρήκε ανταπόκριση, όμως ο επιμένων νικά, κι έτσι κατάφεραν να το κυκλοφορήσουν το 1992. To debut album “Happy nation” (“The Sign” στην Αμερική) έβγαλε 7 hit-singles!
Top songs: “All that she wants”, “Happy nation”, “Wheel of fortune”, “The sign”, “Beautiful life”, “Lucky love”, “Experience pearls”, “Donnie”, “Life is a flower”, “Always have, always will”, “Cruel summer”, “Travel to romantis”.
Top-3 albums: 1. HAPPY NATION (1993), 2. FLOWERS (1998), 3. THE BRIDGE (1995)
Photobucket
2. ROXETTE Πολύ αγαπημένο μου group, μαζί με τους ABBA, είναι από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα τις pop μουσικής. Ιδρύθηκαν το 1986, πήραν το όνομά τους από το κομμάτι του Dr. Feelgood “Roxette”, κι έχουν πουλήσει μέχερι σήμερα πάνω από 75.000.000 αντίτυπα. Το πρώτο τους single ήταν το 1986 με το “Neverending love” το οποίο κατέκτησε το #3 των singles στη Σουηδία. Η πρώτη τους διεθνής επιτυχία ήρθε με το “The look” το 1989. Δεν έχουν διαλυθεί επίσημα, κυρίως λόγω της κατάστασης της Marie, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο το 2002, όμως σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα είναι στο studio κι ετοιμάζουν το come back album τους! O Per Gessle κυκλοφορεί ακόμα πολύ πετυχημένα solo singles και albums.
Top songs: “The look”, “Listen to your heart”, “Joyride”, “It must have been love”, “Crash! Boom! Bang!”, “Spending my time”, “Sleeping in my car”, “Wish I could fly”, “Fading like a flower”, “Dressed for success”, “You don’t understand me”, "Things will never be the same".
Top-3 albums: 1. JOYRIDE (1991), 2. LOOK SHARP! (1988), 3. PEARLS OF PASSION (1986)

Photobucket
1. ABBA Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και κατέχουν ακόμα τον τίτλο όχι μόνο του καλύτερου σουηδικού pop group, αλλά και το μεγαλύτερο pop band στον κόσμο. Οι συνολικές πωλήσεις από singles και albums φτάνουν τα 370.000.000 αντίτυπα! Το όνομά τους προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων τους: A(gnetha) B(enny) B(jorn) A(nni-Frid). Το πρώτο τους single ήταν το “People need love/Merry-Go-Round” τo 1972, αλλά η πρώτη τους μεγάλη international επιτυχία είναι το “Waterloo” το 1974, με το οποίο κέρδισαν και την Eurovision. Το 1973 είχαν ξαναπροσπαθήσει να πάνε στον διαγωνισμό με το “Ring Ring” αλλά βγήκαν τρίτοι στα προκριματικά. Οι ΑΒΒΑ διαλύθηκαν το 1982 και το τελευταίο τους single ήταν το “Thank you for the music”.
Top songs: “Dancing queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Money money money”, “SOS”, “Voulez-vous”, “Fernando”, “Lay all your love on me”, “Take a chance on me”, “The winner takes it all”, “Gimme gimme gimme”.
Top-3 albums: 1. ARRIVAL (1977), 2. VOULEZ-VOUS (1979), 3. SUPER TROUPER (1980)

Photobucket

TOP OF THE REST:

<>AGNES: Πρόσφατα συμμετείχε στο Melodifestivalen με το “Love love love”. Βγήκε πρώτη στο Swedish Idol το 2005. Πολύ καλή φωνή και παρουσία, με δύο album στο ενεργητικό της, AGNES (2005) και το πολύ καλό DANCE LOVE POP (2008). Μεγαλύτερη της επιτυχία το “Right here right now”.
<>ANTIQUE: Έλενα Παπαρίζου & Νίκος Παναγιωτίδης. Νομίζω δεν χρειάζεται να πω πολλά:-) Ξεκίνησαν από την Σουηδία, μιας κι εκεί μεγάλωσαν. Ιδρύθηκαν το 1999, έχουν προταθεί για τα σουηδικά Grammy και είναι το πρώτο συγκρότημα που μπαίνει στο Top-5 των Swedish Singles Charts με ελληνικό στίχο, για το “Opa opa” που έγινε χρυσό και πλατινένιο στην Σκανδιναβία. Τα επόμενα singles “Dinata dinata” και “Mera me ti mera”συνέχιζουν την μεγάλη επιτυχία. Το debut album κυκλοφορεί το 1999 στην Ελλάδα με τίτλο “Μέρα με τη μέρα” και στη Σουηδία ως “Opa opa”. To 2001 πετυχαίνουν τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους με το “Die for you”, που βγήκε τρίτο στην Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα. To single μπήκε στο #1 της Ελλάδας, #3 στη Σουηδία, #9 στη Νορβηγία και #15 στη Δανία. Στη Σουηδία οι επιτυχίες συνεχίζονται με το “Moro mou” (#3), “Follow me” (#15) και “Time to say goodbye” (#13). To group κυκλοφόρησε 5 albums και διαλύθηκε το 2003 για ν’ακολουθήσουν solo καριέρα.
<>BOSSON: To πραγματικό του όνομα είναι Staffan Erik Olsson. Έγινε γνωστός με το υπέροχο “One in a million” τo 2001, το οποίο ακούγεται στην ταινία “Miss Congeniality” και προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Τραγουδιού, κι έγινε top-10 hit σε Ευρώπη και Ασία. Έχει παίξει ως support σε συναυλίες της Kylie και της Britney, και το 2004 συμμετείχε στο Melodifestivalen με το “Efharisto”:-)
<>DA BUZZ: Στην Ελλάδα έγιναν γνωστοί με το καλοκαιρινό hit “Wonder where you are”. Σχηματίστηκαν το 1999 κι έχουν στο ενεργητικό τους επιτυχίες όπως “Wanna be with me”, “Do you want me”, “Alive” και τα πολύ αγαπημένα μου “Last goodbye”, “Without breaking”, “Come away with me” και “Wonder where you are”.
<>DR. ALBAN: To πραγματικό του όνομα είναι Alban Nwapa. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική ήταν οδοντίατρος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας κι έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες στα 90s, οι οποίες «έλιωσαν» και στην Ελλάδα. “It’s my life”, “Hello Afrika”, “No coke”, “Sing hallelujah”, “Look who’s talking”, “Let the beat go on”, “This time I’m free”, “One love”. Συνολικά έχει πουλήσει πάνω από 11.000.000, με μεγαλύτερη επιτυχία το “It’s my life” το 1992.
<>ERIC PRYDZ: Πασίγνωστος παραγωγός και DJ, με τεράστιες επιτυχίες όπως “Call on me”, “Proper education” και “Pjanoo”. To debut single “Call on me” κυκλοφορει το 2004 και γίνεται τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το κομμάτι είναι βασισμένο σε sample από την 80s επιτυχία του Steve Winwood “Valerie”. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί sample αφού στο “Proper education” χρησιμοποιεί το κλασικό “Another brick in the wall” των Pink Floyd.
<>E-TYPE: Ξεκίνησε σαν drummer σε metal group. To πραγματικό του όνομα είναι Bo Martin Erik Eriksson, και έγινε γνωστός με τις techno pop επιτυχίες “Set the world on fire”, “This is the way” (#1 στη Σουηδία, #15 στο Billboard dance chart, #6 UK club chart), “Russian lullaby” το 1994-95, τα οποία τα έπαιζε κατά κόρον κι ο Jeronimo Groovy τότε. Όλα αυτά τα singles, μαζί με την όμορφη μπαλάντα “Do you always (have to be alone)?” υπάρχουν στο πετυχημένο του debut “Made in Sweden” (1994). Το καλύτερο του album είναι το “Last man standing” (1998) το οποίο εκτός από καλό album, έβγαλε 2 μεγάλα hit-singles: “Angels crying” και “Here I go again”. To album έχει πουλήσει πάνω από 3.000.000 αντίτυπα.
<>HELENA PAPARIZOU: Την αγαπάμε γιατί εκτός από καλή φωνή και παρουσία μας έφερε και το πρώτο βραβείο της Eurovision το 2005 με το “My number one”. To single κατέκτησε το #1 σε Σουηδία, Ελλάδα και Κύπρο, #4 στη Ρουμανία, #7 στην Ολλανδία, #8 στο Billboard Hot Dance Club Play, #9 στην Ουγγαρία, #10 στο Βέλγιο, #15 στην Ελβετία, #17 στο Eurochart, #19 σε Δανία και Ρωσία, #25 στο Billboard Hot Dance Singles Sales και #37 στη Γερμανία. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν με το “The light in our soul” (Σουηδία #3, Ρουμανία #17, European Airplay Chart #36), “A brighter day” (Σουηδία #24), “Mambo!” (Ελλάδα και Εσθονία #1, Σουηδία #5, UK Club Dance Charts #16, Βέλγιο #18, Tokio Dance Chart #45, Eurochart #53) ενώ έγινε και ραδιοφωνικό hit σε Γαλλία, Πολωνία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ρωσία και Νότιο Αφρική! Το δεύτερο #1 στη Σουηδία ήρθε με το “Heroes” το 2006 στα πλαίσια του
2006 European Championships in Athletics που έγιναν στην γενέτειρά της στο Gothenburg. Η τελευταία της μεγάλη επιτυχία ήρθε το Νοέμβριο του 2006 με το “Gigolo” που κατέκτησε το #11 στη Σουηδία, #5 στη Ρουμανία και #46 στην Τσεχία. Έχει κυκλοφορήσει ένα αγγλόφωνο album, “The game of love”, το οποίο ενώ είχε πολλές προοπτικές, η Έλενα προτίμησε να τραγουδάει στα μπουζούκια και να μην το προωθήσει καθόλου! Αυτό το διάστημα ηχογραφεί το δεύτερο album της στ’αγγλικά.
<>JESSICA FOLCKER: Ξεκίνησε κάνοντας backing vocals στους Ace of Base, E-Type και Dr. Alban. Έχει πάρει μέρος στα καλλιστεία για την Miss Sweden το 1994. To debut album της “Jessica” κυκλοφόρησε το 1998 κι έγινε μεγάλη επιτυχία στην Σουηδία και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη και Ασία. Τα πρώτα της singles “Tell me what you like” και “How will I know” έγιναν mega-hits. Προκειμένου να κάνει καριέρα στην Αμερική και να μην την προφέρουν “fucker”, αλλάζει το επίθετο της σε Folker. To 2002 κάνει τα vocals στο hit-single των Bomfunk MC’s “(Crack it) Something going on” που κάνει sample τη μεγάλη solo επιτυχία της Frida των ABBA. Το καλύτερο της album είναι αυτό που κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο “Skin close” με φοβερά ποπ διαμαντάκια όπως “Snowflakes”, “Always something”, “Desperately” και “Hot night”.
<>REDNEX: Σουηδικό techno-country group, ιδρύθηκε το 1994, με μεγαλύτερη τους επιτυχία παγκοσμίως το “Cotton eye Joe”. Επίσης έκαναν επιτυχία με το δεύτερο single τους “Old pop in an oak” και το 1995 με την εκπληκτική μπαλάντα “Wish you were here”. Το debut album “Sex & violins” είναι και το καλύτερο τους, εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ τότε.
<>SANNA NIELSEN: Δισκογραφεί στη Σουηδία εδώ και 13 χρόνια, αλλά μόλις την περασμένη χρονιά άρχισε να έχει μεγάλη επιτυχία στη Σουηδία, με το πρώτο αγγλόφωνο album της “Stronger” και την υπέροχη μπαλάντα “Empty room” που τερμάτισε δεύτερο στο περσινό Melodifestivalen. To single όπως και το album έγιναν χρυσά, κι έβγαλε κι άλλη μια επιτυχία το εξαιρετικά catchy “Nobody without you”. Το “Stronger” το βρήκα ένα αρκετά καλό pop album, και κομμάτια όπως το dreamy “Tomorrow ends today”, “Strong” και η μπαλάντα “Out of reach” το καθιστά must για τους fans του είδους.
<>VELVET: Το πραγματικό της όνομα είναι Jenny Marielle Petersson. Έχει κάνει μπαλέτο, έχει δουλέψει σε γνωστό σουηδικό καμπαρέ, κι έχει κάνει tour ως χορεύτρια και backing vocalist στον Meat Loaf, Carola, Lena Philipsson, Jessica Folcker. To όνομα το σκέφτηκε μόνη της, αφού απέρριψε δεκάδες που της πρότεινε η δισκογραφική εταιρεία που την ανακάλυψε το 2005. Το debut single της “Rock down to (Electric avenue)” (2005) έγινε μεγάλη επιτυχία σε Σουηδία, Πολωνία και Ρωσία. Το 2006 κυκλοφορεί το debut album “Finally”, καθώς και το single “Mi amore” (συμμετείχε με αυτό στο Melodifestivalen το 2006). Το single έγινε μεγάλη επιτυχία, αλλά το album πέρασε απαρατήρητο. To 2007 το single “Fix me” από το επερχόμενο νέο album μπαίνει στο US #14 των singles. Ακολουθούν τα top-10 στην Σουηδία singles “Chemistry”, “Déjà vu”, “Take my body close” και το πιο πρόσφατο “The queen” με το οποίο συμμετείχε στο φετινό Melodifestivalen, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε παρά την πολύ καλή της παρουσία. Το νέο της album “The queen” μόλις κυκλοφόρησε.
<>YAKI-DA: Linda και Marie. Ναι, τ’ομολογώ! Είχα φάει κόλλημα μαζί τους, και είχα λιώσει όχι μόνο το αξεπέραστο “I saw you dancing” του 1994, αλλά κι ολόκληρο το album “Pride”. Φτιάχτηκαν από τον Jonas των Ace of Base, κι έκαναν μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη και Ασία, κυρίως με τα singles “I saw you dancing”, “Pride of Africa”, “Deep in the jungle” και “Show me love”. To όνομά τους σημαίνει “cheers” στα ουαλικά. Κυκλοφόρησαν άλλο ένα cd to 1998 με τίτλο “A small step for love” και διαλύθηκαν το 2000.

Photobucket
ΥΓ1: Darin--->Είναι μισός Κούρδος, μισός Σουηδός. Τον έμαθα από την κομματάρα “Breathing your love”, ντουέτο με την Kat DeLuna. Έγινε γνωστός από το Super Idol το 2004, κι είναι superstar στη Σουηδία. Το τελευταίο του album “Flashback” είναι συμπαθέστατο!
ΥΓ2: Popsie--->Η σουηδική version των Spice Girls, ιδρύθηκαν το 1997, κυκλοφόρησαν το debut “Popsie” με τα πολύ πετυχημένα singles “Single”, “Rough enough”, “Joyful life” “24seven” και το “Latin lover” με το οποίο έχω τρελό κόλλημα από το 1998. Έκτοτε εξαφανίστηκαν.
ΥΓ3: Sonic Dream Collective--->Κακέκτυπο των Ace of Base, με δύο όμως συμπαθέστατα κομμάτια, “Oh baby all…” και “Don’t go breaking my heart”, που κυκλοφόρησαν το 1995.
ΥΓ4: Therese--->Την έμαθα λόγω των vocals που κάνει στην τραγουδάρα των Attic “The arrival”. To πρώτο της αγγλικό album “Acapulco” δε μου άρεσε, αντιθέτως έχει κάνει κάποιες πολύ καλές club επιτυχίες με τους Stonebridge στα “Put ‘em high” και “Take me away”.
ΥΓ5: Meja--->Έχει κερδίσει World Music Award για το Best Scandinavian Artist το 1999, οι μεγαλύτερες της επιτυχίες είναι το “All ‘bout the money”, “Private emotion” με τον Ricky Martin και το “Spirits” (προσωπικό αγαπημένο)
ΥΓ6: Lena Philipsson--->Έχει πει στα 80s την κομματάρα “Dansa I neon” το οποίο δυστυχώς βγήκε 5ο στο Melodifestivalen το 1987. Είναι διάσημη τραγουδίστρια και media persona, και το 2004 εκπροσώπησε την Σουηδία στη Eurovision με το “It hurts”, το οποίο βγήκε πέμπτο.
ΥΓ7: Carola--->Δεν την χωνεύω καθόλου αλλά πρέπει να την αναφέρω μιας και είναι πολύ διάσημη, και superstar στην Σουηδία. Συμμετείχε 3 φορές στη Eurovision, το 1983 με το “Framling” (τρίτη θέση), το 1991 με το “
Fangad av en stormvind” (πρώτη θέση) και το 2006 με το “Invincible” (πέμπτη θέση). Επίσης έχει κάνει κάτι απαράδεκτες δηλώσεις για τους gay στο σουηδικό gay περιοδικό QX.
ΥΓ8: Lili & Susie---> Κούκλες, παρά την ηλικία τους, οι αδερφές Lili & Susie είναι διάσημο pop disco duo, με μεγάλη επιτυχία στα 80s και μέσα 90s. Το πρώτο τους μεγάλο hit ήταν το "Oh mama" το 1987, κι ακολούθησαν τα "Okey, okey!" με το οποίο πήραν μέρος το 1989 στο Melodifestivalen, "Boyfriend", "We were only dancing", "Sending out a message" και το πολύ αγαπημένο μου "Something in your eyes". Πρόσφατα πήραν μέρος στο Melodifestivalen με το δυναμικό "Show me heaven" αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.
Photobucket
Και για την ιστορία, να αναφέρω ότι η Σουηδία έχει βγάλει και πολλά αξιόλογα ονόματα και bands από την indie, rock κι alternative σκηνή: Europe, Mando Diao, The Sounds, The Hives, The Soundtrack of Our Lives, The Concretes, Covenant, Kent, Hammerfall, Opeth, Peter Bjorn and John, Razorlight, Therion, Hellacopters, Whale, The Knife, Eagle-Eye Cherry, Neneh Cherry, Sophie Zelmani, Stina Nordenstam, Jonna Lee, Andreas Johnson, Katatonia, Jay-Jay Johanson, Koop, Lykke Li, Love Is All, Lisa Ekdahl.
Photobucket


11/4/09

Το παγκάκι και η τραγουδίστρια...

Μιας και θα μπούμε σε φάση "κηδείας" λόγω του Πάσχατος (:-p), θα'θελα ν'αναφερθώ σε μια σπουδαία αγγλίδα τραγουδίστρια, η οποία "έφυγε" πριν περίπου 9 χρόνια κατά την διάρκεια των διακοπών της στο Μεξικό, όταν καθώς έκανε scuba diving με την οικογένεια της, την έλιωσε με την προπέλα του ένα σκάφος ξεπερνώντας την σημαδούρα.

Ladies and gents Mrs. Kirsty MacColl!
Photobucket

@Την Kirsty την λάτρεψα όταν άκουσα για πρώτη φορά το άκρως καλοκαιρινό "In these shoes?", από το καλύτερο της album "Tropical brainstorm" που κυκλοφόρησε το 2000, και ήταν επηρεασμένο από τα ταξίδια της σε Κούβα και Βραζιλία.

@Το πρώτο της hit single στην Αγγλία ήρθε το 1981 με το "There's a guy works down the chip shop swears he's Elvis", η μεγαλύτερη της επιτυχία όμως σημειώθηκε το 1987 με την συνεργασία της με τους Pogues στο "Fairytale in New York" που ανέβηκε στο #2. Θεωρείται μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη της επιτυχία.

@Στο δεύτερο album της "Kite" το 1989 συνεργάζεται με τον David Gilmour των Pink Floyd και τον Johnny Marr των Smiths.

Photobucket

@Έπασχε από stage fright, το οποίο δεν ξεπέρασε ποτέ, ενώ κάποια στιγμή ήθελε να τα παρατήσει όλα και να γίνει δασκάλα στην Νότια Αμερική, αφού δεν της άρεσε καθόλου ο χώρος της showbiz και η μουσική "βιομηχανία".

@Μερικά από τα καλύτερα της κομμάτια εκτός από αυτά που αναφέρω πιο πάνω είναι τα: "Terry", "You just haven't earned it yet, baby" (πολύ καλή διασκευή στο classic των Smiths), "Mambo de la luna", "English 2 Columbia 0", "Treachery", "Days" (διασκευή από Kinks), "Caroline", "Free world", "Can't stop killing you", "He's on the beach", "Innocence", "Still life", "Soho square". Για να την "γνωρίσει" κάποιος τα πιο αντιπροσωπευτικά album είναι η πολύ καλή best of συλλογη "Galore" (1995) και "Tropical brainstorm" (2000).

Photobucket

Ακολουθεί το "In these shoes?" με τους απίστευτους στίχους:

I once met a man with a sense of adventure
He was dressed to thrill wherever he went
He said lets make love on a mountain top
Under the stars on a big hard rock
I said in these shoes?
I dont think so
I said honey, let's do it here.

So Im sitting at a bar in Guadalajara
In walks a guy with a faraway look in his eyes
He said I've got as powerful horse outside
Climb on the back, Ill take you for a ride
I know a little place, we can get there for the break of day.
I said in these shoes?
No way, Jose
I said honey, lets stay right here.

No le gusta caminar. no puede montar a caballo
(I dont like to dance, I cant ride a horse)
Como se puede bailar? es un escandolo
(how can I dance? it's a scandal)
Photobucket
Then I met an englishman
Oh he said
Wont you walk up and down my spine,
It makes me feel strangely alive.
I said in these shoes?
I doubt you'd survive.
I said honey, lets do it.
Lets stay right here.

No le gusta caminar. no puede montar a caballo
(I dont like to dance, I cant ride a horse)
Como se puede bailar? es un escandolo
(how can I dance? it's a scandal)
Photobucket
Photobucket
Οι στίχοι από την τιμητική πλακέτα στο παγκάκι της γενέτειράς της είναι από το κομμάτι της "Soho square"

IN THESE SHOES?

DAYS

FAIRYTALE IN NEW YORK

THERE'S A GUY WORKS DOWN THE CHIP SHOP SWEARS HE'S ELVIS

TERRY

1/4/09

The APRIL'09 soundtrack!

Αν περιμένετε να σας κάνω καμιά πλάκα ή να πω κανένα ψέμα, κάνετε λάθος! Η "δράση" μου στις πλάκες και τα ψέματα (κυρίως μακάβρια) είναι όλο το χρόνο, εκτός απ'την πρωταπριλιά. Δεν σας κρύβω ότι έκανα μια πολύ βρώμικη σκέψη, κάνοντας συνειρμό με τον Πινόκιο και τη μύτη που μεγάλωνε με κάθε ψέμα. Φαντάζεστε κάθε φορά που λέγαμε ψέματα να μεγάλωνε αυτό το extra "κρεατάκι" που έχουμε κάτω από τον αφαλό μας?:-) Χοντρο! Σταματάω! Θα σας μιλήσω για το τριήμερο μου στο Πήλιο την Κ.Δευτέρα, όπου συνειδητοποίησα ότι η καλύτερη και απόλυτη "μαστούρα" τελικά είναι το οξυγόνο της φύσης. Επίσης πρόσφατα η Κούλα έκανε grande εμφανιση σε γνωστή καφετέρια του Θησείου και προκάλεσε πανικό και πρόθυρα εγκαφαλικού σε έναν φίλο μου, όταν πηγαίνοντας να πάρει το μπουφάν του νιώθει στο χέρι του αυτό το υπέροχο καφέ πλασματάκι.
Καλό μήνα να έχουμε όλοι και Καλό Πάσχα!
Photobucket
BEST SONGS OF THE MONTH

*A.R. RAHMAN Dreams on fire
*AGNES Love love love
*AKON Dangerous
*ALCAZAR Stay the night
*AMY DIAMOND It’s my life
*ARCHIVE Bullets (δείτε το καταπληκτικό video του κομματιού εδώ)
*BAT FOR LASHES Glass
*BEYONCE Halo
*BO feat. SHAYA Έλα να γίνουμε ένα (αδικημένο τραγούδι του 2005, με sampling από το «Θέλεις να πεθάνω»)
*BRYN CHRISTOPHER The quest
*B-SIDES Who (μεγάλο ευχαριστώ στο Giousurum)
*CHRIS ISAAK You don’t cry like I do
*CHROMATIC SEQUENCE The sky inside me (μεγάλο ευχαριστώ στο Giousurum)
*CRISTIAN MARCHI feat. DOT/COMMA Disco strobe (thanx Kostassol)
*DAVID DEEJAY feat. DONY Sexy thing
*DEADBEAT ESCAPEMENT A maze (μεγάλο ευχαριστώ στο Giousurum)
*DEPECHE MODE Wrong
*EAGLES Somebody
*GRACE JONES Love you to life
*INDIA.ARIE Ghetto
*JAMES BLUNT Coz I love you
*JEANETTE Undress to the beat
*JONATHAN FAGERLUND Welcome to my life
*LADY SOVEREIGN So human
*LARA FABIAN Soleil soleil (αφιερωμένο στον απόλυτο Mr.Sunshine, Espressionist!)
*LILY & SUSIE Show me heaven
*LILY ALLEN Fuck you
*LYKKE LI Tonight
Photobucket
*MALENA ERNMAN La voix (η φετινή συμμετοχή της Σουηδίας για τη Eurovision, από τις love it or hate it περιπτώσεις)
*MARTINA MCBRIDE Wrong baby wrong baby wrong
*NEXT 3 Esta noche
*PATRICIA KAAS Pigalle
*PET SHOP BOYS Did you see me coming?
*PJ HARVEY Black hearted love
*PINK Please don’t leave me (δείτε την Pink ως killer στο πρωτότυπο video του κομματιού
εδώ
)
*RAZORLIGHT Wire to wire
*ROYKSOPP This must be it
*SOFIA Alla
*SOPHIE ELLIS-BEXTOR feat. FREEMASONS Heartbreak make me a dancer
*STAVENTO Καλώς σε βρήκα
*TAYLOR SWIFT Love story
*THE KILLERS Joy ride
*THE PRODIGY Omen
*THE PUSSYCAT DOLLS Jai ho! (You’re my destiny)
*TNS feat. SHAYA My eyes of you
*V FACTORY Love struck (Dave Aude club mix)
*VELVET The queen
*ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ο δρόμος σου είσαι εσύ
*ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ Ναι σε όλα
*ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Μια προσευχή για να’ρθείς
*ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ Πρώτη φορά
*ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ Στο δικό μου ρυθμό
*ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥ Αυτά που ξέρεις (η ελληνική version της φετινής συμμετοχής της Ισπανίας στη Eurovision)
*ΜΠΛΕ Έτσι εγώ περνάω
*ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ Τσιγάρα βαριά
*ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ Αντίο χειμώνα
Photobucket

ALBUMS OF THE MONTH

*Mπλε “BEST OF 1996/2009” (pop/rock) (10)
*Pet Shop boys “YES” (synthpop/dance) (9)
*Archive "CONTROLLING CROWDS" (indie rock/trip-hop) (9)
*The Prodigy “INVADERS MUST DIE” (electronica/techno) (8.5)
*Δήμος Αναστασιάδης “3 ΛΑΘΗ” (pop/rock) (8)
*Alcazar “DISCO DEFENDERS” (pop) (8)
*PJ Harvey & John Parish "A WOMAN A MAN WALKED BY" (rock/acoustic) (7.5)
*Depeche Mode "SOUNDS OF THE UNIVERSE" (synthpop/electro-rock) (7.5)
*Jeanette “UNDRESS TO THE BEAT” (pop) (7.5)
*Chris Isaak “MR. LUCKY” (rock) (7)
*Bryn Christopher “MY WORLD” (alternative pop/rock) (7)
*Martina McBride “SHINE” (country/pop) (7)
*Bat for Lashes “TWO SUNS” (indie pop/rock) (7)
*The Decemberists “THE HAZARDS OF LOVE” (indie rock) (6.5)
*Royksopp “JUNIOR” (electronica) (6)

Photobucket
*Velvet “THE QUEEN” (pop/dance) (6)
*Lykke Li “YOUTH NOVEL” (indie pop/rock) (6)
*Αλκίνοος Ιωαννίδης “ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ” (έντεχνο) (6)
*Soundtrack “ΣΟΥΛΑ ΕΛΑ ΞΑΝΑ” (pop) (6)
*Alela Diane “TO BE STILL” (alternative folk/rock) (6)
*Amanda Palmer “WHO KILLED AMANDA PALMER” (alternative rock) (6)
*The Soundtrack of Our Lives “COMMUNION” (indie rock) (6)
*Love Is All "A HUNDRED THINGS KEEP ME UP AT NIGHT" (indie rock) (6)
*Lady Sovereign “JIGSAW” (electronica) (6)
*Fever Ray “FEVER RAY” (indie electronic) (5.5)
*Peter Bjorn and John “LIVING THING” (indie pop/rock) (5.5)
*Jonna Lee “THIS IS JONNA LEE” (indie pop/rock) (5.5)
*Sandra “BACK TO LIFE” (pop) (4)
*Keri Hilson “IN A PERFECT WORLD…” (r’n’b/pop) (4)

Photobucket

LOW-5

*DEPECHE MODE: OK, είναι μεγάλο συγκρότημα, είναι πολύ αγαπημένοι μου, αλλά μήπως να χαλαρώσουμε λίγο με τις τιμές των εισιτηρίων? Και 60eur και στο Terra Vibe? No way!
*SANDRA: Είχε το θράσος να βγάλει και νέο album και να ανακοινώσει και tour για το νέο «εξαιρετικό» album “Back to life”, για να μας δείξει πάλι τι μεγάλο ταλέντο έχει στα χείλη, να τα ανοιγοκλείνει.
*EUROVISION 2009: Ρωσία, Μολδαβία, Ουκρανία, Κύπρος...τι σκεφτόντουσαν όταν έστελναν αυτά τα τραγούδια? Ειδικά της Μολδαβίας είναι να πέφτεις κάτω από τα γέλια, η γκλίτσα και το αρνί λείπει!
*ΣΟΥΛΑ ΕΛΑ ΞΑΝΑ: Έλεος με το promo! Δεν την έχω δει, κι ούτε πρόκειται, 3 ατάλαντοι σε μια ταινία (Μακρυπούλια, Μπεγνής, Φραγκολιάς) ειναι κακός συνδυασμός. Το soundtrack όμως είναι συμπαθητικό, κυρίως λόγω της συμμετοχής της Ελένης Πέτα.
*ΕΥΡΥΔΙΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ: Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά διάβασα ότι ετοιμάζουν δίσκο μαζί. Αφού πάτωσαν και οι δύο με τα προηγούμενα cd τους, είπαν να «ενωθούν» μπας και πουλήσουν τίποτα. Κρίμα για την Ευρυδίκη πάντως! Δεν ξεκολλάει με τίποτα!
Photobucket

ΓΟΥΣΤΑΡΩ

*…που η λατρεμένη μου, η αδυναμία μου, η TORI AMOS, κυκλοφορεί τον Μάιο το νέο της album “Abnormally Attracted to Sin”. Μακάρι να συμπεριλάβει και την Ελλάδα στο promo tour για το album!
*…που οι FRANZ FERDINAND ξανάρχονται Ελλάδα για συναυλία, με ένα τόσο καλό νέο album στα «χέρια τους». Έρχονται 3 Ιουνίου στο Terra Vibe (αμάν πια!)
*…που τελικά η DUFFY θα μας έρθει, 28 Ιουνίου στο Rockwave Festival, πάλι στο Terra Vibe (δεν το γλιτώνουμε φέτος!)! Και το καλύτερο απ’όλα, την ίδια μέρα είναι και οι KILLERS!!!
*…που θα γίνει χαμός τον Ιούνιο από συναυλίες! Φίλιππος Πλιάτσικας και SINEAD O’CONNOR (φωνάρα!) στο στάδιο Καραισκάκη στις 12 Ιουνίου.
*…που η Σουηδία διοργανώνει κάθε χρόνο το MELODIFESTIVALEN για την επιλογή του τραγουδιού για την Eurovision. Ποικιλία τραγουδιών, τραγουδιστών, θέαμα, ωραία κομμάτια και παρουσίες. Καμία σχέση με τα δικά μας τα χάλια!

Photobucket