Photobucket

20/8/10

Dance.gr

Μπορεί η Ρουμάνικη dance σκηνή να έχει κάνει επέλαση φέτος στα clubs, τα ραδιόφωνα και τα charts (και όχι άδικα) με την Inna, Edward Maya, τους Morandi, Akcent, Deepside Deejays, David Deejay κ.α., και τα τραγούδια "Amazing", "Hot", "Love", "Stereo love", "This is my life", "Sexy love", "Sexy thing", "That's my name", "Secret love (Σε θέλω)", "Colours" κλπ να παίζουν σαν τρελά, όμως τελευταία και ειδικά αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα απέδειξε ότι κι εμείς έχουμε να δείξουμε και να κάνουμε ακόμα περισσότερα με την dance μουσική σκηνή. Παρακάτω θα δείτε τι εννοώ!

PLAYMEN
Photobucket
O Λευτέρης και ο Παύλος είναι οι Playmen. Resident DJ's σε Villa Mercedes και στο Venue, έχουν καταφέρει τα τελευταία 3 χρόνια να κάνουν κατάσταση στη χορευτική σκηνή. Η αρχή έγινε με το "Together forever" με φωνητικά του Reckless που έγινε μεγάλο hit κι ακουγόταν σε ραδιόφωνα και clubs, το οποίο πρόσφατα διασκευάστηκε εξαιρετικά από την Έλενα Παπαρίζου και τους Onirama στα βραβεία του MAD και σαν προπομπός της περιοδείας της Έλενας με τίτλο "Φυσικά μαζί", κι έκανε δεύτερη καριέρα.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο τους κομμάτι με τίτλο "Feel your love", το οποίο ήδη έχει αρχίσει να γίνεται επιτυχία παντού.


RECKLESS
Photobucket
Ο Θάνος Λαμπρόπουλος γεννήθηκε στο Brooklyn, παίζει και γράφει μουσική, τραγουδάει, και κάνει deejaying. Έκανε τα vocals στη μεγάλη επιτυχία των Playmen "Together forever", εμφανίστηκε στο φετινό Athens Pride, ενώ έκανε κι ο ίδιος μια τεράστια επιτυχία με το κολλητικό "The end" το οποίο παίζεται ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι.



OTHERVIEW
Photobucket
O Βασίλης, ο Δημήτρης και η Κρυσταλία είναι οι OtherView. Με συνεργασίες όπως οι Akcent και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, το "So long" που έγινε αμέσως hit, μια πολύ πετυχημένη διασκευή του κλασικού "La luna" της Belinda Carlisle, μια καλή εμφάνιση στα MAD Awards με την Ήβη Αδάμου στο "Προσευχή (Last kiss)", κι ένα πρώτο album στα σκαριά, οι OtherView σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Πρόσφατα έκαναν remix τη νέα επιτυχία των Vegas "Μη σταματάς".


MARK ANGELO
Photobucket
Έλληνας παραγωγός και αδερφός της Μελίνας των Vegas, με κυκλοφορίες στην αμερικάνικη εταιρεία Red Dust Records και σε δύο βελγικές, ανακαλύφτηκε από την MY Group και υπέγραψε αμέσως συμβόλαιο με την Sony Music για 3 albums. Mε την υποστήριξη του MAD, το οποίο του ζήτησε να γράψει ένα jingle για το ραδιόφωνο κι έτσι γεννήθηκε το "My radio", το οποίο βγήκε και σε ολοκληρωμένη μορφή με vocals της Shaya, τη συμμετοχή του στο βασικό θέμα των φετινών βραβείων MAD με το "Far from everything" πάλι με τη Shaya στα φωνητικά, την στήριξη της Sony, τις συμμετοχές στο πρώτο του πολύ ενδιαφέρον album "Play.Pause.Stop.Rewind" από Vegas, Onirama, Alex Kavvadias (singer των Matisse) κ.α., ο Mark Angelo αποτελεί ελπίδα στην ελληνική mainstream dance σκηνή. Το "Far from everything" ήδη τείνει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς! Να σημειωθεί ότι ο Mark Angelo έχει γράψει και τη μουσική στη νέα επιτυχία των Vegas "Μη σταματάς". Ένα πολύ καλό album, με πολύ catchy μελωδίες, guests και ρυθμό! Thumbs up από μένα ;-)


NICKO
Photobucket
Πίσω από το όνομα Nicko κρύβεται ο Νίκος Γκάνος. Μπορεί να μην τον πηγαίνω και να μην τρελαίνομαι, όμως το παιδί αυτό έκανε κάτι πολύ έξυπνο. Αντί να βγάλει άλλο ένα από τα χιλιάδες ελληνικά dance, προτίμησε να βγάλει ένα καλοκαιρινό χορευτικό ξενόγλωσσο, το διάσημο πια "Last summer" (ή αλλιώς "I want you like λαζάνια" που λέει η κολλητή μου) το οποίο ακούγεται παντού ασταμάτητα όλο το καλοκαίρι και είναι σίγουρα η μεγαλύτερη dance επιτυχία της χρονιάς.


CONSOUL TRAININ
Photobucket
Ο Γιάννης Ευθυμίου βρίσκεται πίσω από το project Consoul Trainin. Ξεκίνησε κάνοντας radio shows, και το 2000 γεννήθηκαν οι Consoul Trainin. Έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς κάποιες πολύ πετυχημένες διασκευές όπως το "Stop" του 2007, classic της Sam Brown, με φωνητικά της Ιωάννας (Joan Kolova) η οποία έκανε vocals και σε άλλα κομμάτια. Το κομμάτι έγινε επιτυχία και κυκλοφόρησε από την Planetworks. To 2008 κυκλοφόρησε και στην Ιταλία, με την υποστήριξη του γνωστού DJ David Vendetta, καθώς και σε Ουγγαρία, Ισπανία, Αμερική. Το 2010 κυκλοφόρησε και το πολύ πετυχημένο remix (καλύτερο από το κανονικό) του "Κρυφά" από τις Μέλισσες, καθώς και μια πολύ καλύ διασκευή στο anthem του DJ Roog "Beautiful". Σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα εξαιρετικό (κατά τη γνώμη μου) remix του "Tango to Evora" της Loreena McKennitt, με vocals της Αναστασίας Ζαννή, που αν θυμάστε καλά είχε πάρει μέρος στο Fame Story 3, και αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές κι αξιόλογες παρουσίες σε talent show.

9 bugged up:

b|a|s|n\i/a είπε...

κάθε φορά χαοτική πληθώρα πληροφοριών. με την καλή την έννοια! :)
πολύ καλό σου σουκού! φιλιά πολλά!

Ε.Α. είπε...

SYMFWNW me b|a|s|n\i/a !!!!!!!!!!

Music Buggito dineis kanonika Master Classes! ;-)

Gus B είπε...

Teleio to music-bugaki mou!Perimena pws kai pws na grapseis sxetika me ti nea elliniki dance skini!Eimaste polu perifanoi pou exoume auta ta paidia!I mousiki tous den exei tipota na zilepsei apo ekeini pou paizoun sta ekswterika!Hehe!!!Agapame neo ixo,agapame NON-GREEKISH music!
Kalo Savvatokuriako zouzouneeeeeee!

U.S. είπε...

καλοκαίρι έχουμε ακόμα, οπότε όλα είναι πολύ daaaaance!
keep up, boy! καλό σκ!

musicbug είπε...

b|a|s|n\i/a: Polles plirofories mazi e?:-) Ti na kanw, pairnei fwtia to keyboard :-)) Kalo weekend!!! Kisses

*jingle all the way!: Thanx Mr.Sunshine, always shy when you say such things (shy emoticon).

Gus B: Kai sigoura Gusako tha yparxoun kai alloi, apla ayti tin periodo aytoi einai oi pio "hot". Kalo weekend!!! Filiaaaa

U.S.: Thanx boy!!! Kalo weekend

Leviathan είπε...

an po oti xero enan esto apo olous autous 8a itan psema :) :) kalo weekend!!! :) kiss!

giorgoStar είπε...

'Οντως τα συγκεκριμένα ονόματα είναι πολλά υποσχόμενα και έχουν καταφέρει να δώσουν καλά δείγματα γραφής. Κρατώ μια πισινή, για να φύγει το καλοκαίρι και να δούμε τι έμπνευση θα τους φέρει ο χειμώνας και τι μπορούν να κάνουν τότε.
Είδατε τελικά πως όλα είναι θέμα παραγωγής. Μια χαρά μπορούν οι 'Ελληνες να κάνουν τα πάντα στη μουσική αν α)δώσουν σημασία στην παραγωγή και β)δεν τεμπελιάζουν. 'Αντε να αρχίζει να σουλουπώνεται και η ροκ γιατί κουράστηκα να ακούω τους δίσκους των drums να χτυπιούνται μέσα από το διπλανό δωμάτιο και οι κιθάρες να θρηνούν φάλτσα και χωρίς ενορχήστρωση.

musicbug είπε...

Ki egw perimenw na dw pws tha einai i synexeia ki an tha einai toso endiaferouses oi douleies tous opws twra. Opws to les akrivws einai, an den tempeliazoun dinoun poly kala deigmata. H elliniki rock einai tragiki apla! Symfwnw 100%! Polla filia boy

Leviathan είπε...

kalisperaaaaaaa :) :)