Photobucket

14/10/10

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ
To μιούζικαλ!

Photobucket
Δευτέρα μεσημέρι, ημέρα γενεθλίων μου, χτυπάει το κινητό και ήταν ο κολλητός μου o Θησέας. Μου δίνει τις ευχές του και μου λέει "για κατέβα λίγο κάτω απ'το σπίτι σου". Κατεβαίνω και μου δίνει δυο εισιτήρια για το μιούζικαλ της Μαρινέλλας στο Παλλάς, που αγόρασε μαζί με τον φίλο μας τον Άλκη. Δε θυμάμαι καν για πόσα λεπτά τον κοίταζα μισοβουρκωμένος και έκπληκτος, σίγουρα δεν το περίμενα! Thanx guys (αν και είναι πολύ λίγο)!
Αρπάζω λοιπόν την Bugαινα και πήγαμε μαζί μιας και είναι μεγάλη fan της Μαρινέλλας. Πριν λίγο γυρίσαμε κι έχω τόση υπερένταση και ενθουσιασμό που το μάτι είναι γαρίδα!
Photobucket
Θα ξεκινήσω από την σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και τα σκηνικά τα οποία ήταν μαγικά, ευρηματικά, έξυπνα και εντυπωσιακά, με πολλές εναλλαγές και μια πανδαισία χρωμάτων, φώτων και σχημάτων, όλα εναρμονισμένα με την προσωπικότητα, το ύφος και την φινέτσα που αρμόζει σε μια μεγάλη κυρία όπως η Μαρινέλλα.
Photobucket
To cast ήταν συμπαθητικό, όπως και οι χορευτές, αλλά θα σταθώ στον Αντώνη Λουδάρο ο οποίος με κάθε του εμφάνιση έκανε αίσθηση τόσο με την παρουσία του όσο και με το υποκριτικό του ταλέντο. Ειδικά η εμφάνιση του ως Elvis στο πρώτο μέρος έκανε όλο το θέατρο να ξεσπάσει στα γέλια.
Photobucket
Το σενάριο των Ρέππα-Παπαθανασίου θα μπορούσε να ήταν καλύτερο σε αρκετά σημεία, αποφεύγοντας φτηνά κλισέ που χρησιμοποιούν σε επιθεωρήσεις ή σε γνωστές κωμωδίες τους, όμως σε γενικές γραμμές δεν ενοχλούσε. Παρ'όλα αυτά μπορούν και καλύτερα κατά τη γνώμη μου.
Photobucket
Η παράσταση στο σύνολό της ήταν καλοστημένη, με πολλές εναλλαγές και σωστή δομή, ξετυλίγοντας την ιστορία και την ενδιαφέρουσα πορεία της Μαρινέλλας από την δεκαετία του '50 έως και σήμερα, χωρίς όμως να γίνεται κουραστική, βαρετή ή φλύαρη. Σίγουρα και η ζωντανή ορχήστρα έπαιξε το ρόλο της.
Photobucket
Και παμε στην κυρία για την οποία στήθηκε όλη αυτή η παράσταση, την υπέρτατη Μαρινέλλα! Ντροπή μου που δεν την είχα δει ποτέ live, αλλά κι εγώ τι φταίω όταν πάει και τραγουδάει με τον Ρέμο. Φωνάρα, απίθανη κίνηση, μπρίο, τσαχπινιά, χιούμορ και προσωπικότητα, πραγματικά γεμίζει τον χώρο και λάμπει με την παρουσία της. Γεμάτη ενέργεια, παρά τα 70+ χρόνια της, δε σταμάτησε να χορεύει, να τραγουδάει, να αλλάζει συχνά φορέματα, να κάνει πρόζα (είναι εξαιρετική ηθοποιός), να αυτοσχεδιάζει, και το πιο σημαντικό...τα ζούσε, τα αισθανόταν, κι αυτό περνούσε πολύ έντονα στο κοινό.
Photobucket
Για τη φωνή δε χρειάζεται να πω πολλά, μόνο ένα θα πω...στο "Άνοιξε πέτρα" έκανε ένα ολόκληρο θέατρο να ανατριχιάσει! Επίσης ακούστηκαν οι μεγάλες της επιτυχίες "Σταλιά σταλιά", "Κρίμα το μπόι σου", "Ποιος είναι αυτός", "Πίσω από τις καλαμιές", "Τι να φταίει", "Ζωγραφισμένα στο χαρτί", "Δεν είναι που φεύγεις", "Δεν φταίμε εμείς", "Άμα δείτε το φεγγάρι", "Απόψε σε θέλω", "Για κοίτα με στα μάτια", "Τα λόγια είναι περιττά", "Είσαι παντού και πουθενά", "Σήμερα", "Να παίζει το τρανζίστορ", "Καμιά φορά", "Καλύτερα".
Photobucket
Μπορεί η επιλογή των τραγουδιών να μην περιείχε κάποια πολύ αγαπημένα και πετυχημένα τραγούδια της (αισθητή η απουσία του "Να μη χαθείς ποτέ απ'τη ζωή μου", "Γιατί φοβάσαι", "Για σένανε μπορώ", "Κι ύστερα", "Αγέρας ήσουν", "Πάλι θα κλάψω", "Σε γυρεύω παντού", "Τολμώ" καθώς και πολλές επιτυχίες της από την δεκαετία του '80 και '90), όμως η Μαρινέλλα είναι concept, είναι η φωνή, είναι η προσωπικότητα, είναι όλο αυτό που βγάζει και μόνο με το άκουσμα του ονόματός της. Όσοι δεν έχετε πάει τρέξτε, είναι μέχρι τις 24/10, και μην παραλείψετε να αγοράσετε το πολύ πρωτότυπο πρόγραμμα της παράστασης.
Photobucket

14 bugged up:

Seirios είπε...

Πολύχρονος να είσαι MusicBug! καλά δε το διαπραγματεύομαι, η Μαρινέλλα είναι εκ πλη κτι κη! Αποπνέει μιαν ασυνήθιστη δυναμική κ ζωντάνια.

Να έχεις υγεία κ να είσαι πάντα καλά σε κάθε τομέα.

φιλώ κ χαιρετώ σε

Gus B είπε...

2i xronia fetos!Pali tha skisei!Apisteuta wraio dwro ek merous tou Thisea!
O Loudaros einai theos re!Einai ithopoios gia theatro!Oso gia ta klise pou eipes peri Reppa-Papathanasiou kserw ti ennoeis,alla ta agapwwwwwwwwwwwww!!! :)
Kai tou xronou na'sai kala zouzoune!<3

Skouliki είπε...

εχω ακουσει τα καλυτερα !! αλλα δεν την εχω δει ακομα

giorgostar είπε...

'Οντως ντροπή που δεν την έχεις δει Live Ποτέ σου, ακόμη και με το Ρέμο, μιας που, όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, δε θα μπορεί να δουλεύει για πολλά χρόνια πόσο μάλλον να χαρίζει τέτοιες στιγμές! 'Αρα όσοι δεν την έχουν δει ποτέ live επιβάλλεται να τη δείτε σε αυτό το σόου!
Τώρα το αξιοσημείωτο με αυτή τη γυναίκα είναι ότι παραμένει "ζωντανή" καλλιτεχνικά, διατηρεί δηλαδή φωνή και παρουσία και έχει απίστευτη δυναμική!
Ο λόγος που δεν ακούστηκαν πολλά κομμάτια που αναφέρεις μικρέ μου, είναι επειδή α)είναι τόσα πολλά και δε χωρούν αλλά και β)ενημερωτικά να πω πως ήταν κομμάτια που έλεγε σε τελευταίες της εμφανίσεις σε κέντρα και ήθελε λογικά να πει και κάτι άλλο.
Για το Φασουλή επίσης τι να πεις. Είναι αστείρευτος αλλά προσέχει πολύ τις παραγωγές του και δεν είναι μόνο το θέμα της αισθητικής του που αυτό είναι και υποκειμενικό αλλά ο άνθρωπος ψάχνεται και εξελίσσει τις τεχνικές παραγωγής και δημιουργίας των παραστάσεων και δεν επαναπαύεται, εναλάσσοντας εξαιρετικά τη γκάμα του (αν και η αλήθεια είναι ένα εκτόπισμα το έχει στα Musicals).
Θα έρθει και Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο το Γενάρη γι' αυτό στην Αθήνα σπεύσατε!

Θράσος είπε...

Χρόνια σου πολλά!Και εγώ στα γενέθλια μου έσυρα την κολλητή μου στην παράσταση. Μπορεί να είδες την κριτική μου. Διαφωνώ με το όλο concept,αλλά η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ήταν μοναδική.

musicbug είπε...

Seirios: Thanx boy!!! Na'sai kala! Vlepontas tin nanai toso dynamiki kai me energeia sto metaferei. Polla polla filia ki eyxaristw poly gia tis eyxes!

Gus B: Nai ta glykoulia, yperoxo dwro de les tipota, eixa meinei malakas! Thanx Gusako!!!

Skouliki: Einai entyposiaki parastasi, den prepei na to xaseis!

giorgostar: Symfwnw se osa les, logiko se mia mousiki parastasi na thelei na pei kai na kanei kati pou den exei ksanakanei. Par'ola ayta de me peirakse toso, giati oti kai na tragoudisei ayti gyneka se sygkinei. Kisses

Θράσος: Thanx boy!!! San parastasi kai concept mou arese poly, tis enstaseis mou tis exw sti grafi tou Reppa-Papathanasiou pou kapoies stigmes paraitan klise. Kalo apogevma!

sCaTterBraiN είπε...

πολύχρονος και ευτυχισμένος bugάκο! ωραίο το ρεπορτάζ.
;-)
καλημέρα!

Ιθάκη-man είπε...

Θέλω και εγωωω Μαρινέλλα ΘΕΑ! :)
ΧΡΟΝΙΑΑΑΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΟΟΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! :)

musicbug είπε...

sCaTterBraiN: Thank you boy!!! Na'sai kala! Kali Kyriaki na exeis!!!

Ιθάκη-man: Einai empeiria na tin vlepeis kai na tin akous live ti gyneka ayti. Eyxaristw poly gia tis eyxes!!!! Kisses

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.ΜΑΓΙΚΗ!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

musicbug είπε...

Eyxaristw poly!!! Na'sai kala!!! Thea apla i Marinella!!! Tipota den einai tyxeo! Kali evdomada!

Leviathan είπε...

iperoxo to doro!!!! Xronia sou polla polla!!! oti po8eis my friend!! :) oso gia ti Marinella oti kai na pei kaneis einai poli ligo! filiaaa!

musicbug είπε...

Yperoxo de les tipota! Trelathika! Thanx boy, ki esy nasai kala! Polla filia

U.S. είπε...

και γαμώ τις εκπλήξεις σου ετοίμασαν, χαίρομαι που άξιζε η παράσταση, δύσκολα θα πήγαινα να την παρακολουθήσω, αλλά η μαρινέλλα είναι ΦΩΝΑΡΑ!