Photobucket

24/11/10

DUFFY "Endlessly" track by track!
Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του, ο Music Bug το άκουσε και το βαθμολογεί!

Δυο χρόνια μετά το πολύ καλό και άκρως πετυχημένο "Rockferry" η Ουαλή Duffy επέστρεψε πριν ένα μήνα περίπου με το "Well, well, well", ως προπομπό του νέου της album "Endlessly" που κυκλοφορεί σε μερικές μέρες και είχα την τύχη να το ακούσω πριν λίγες ώρες και να σας τον παρουσιάσω αναλυτικά! Ξεκινάμε λοιπόν...πατάμε play
Photobucket

01.
MY BOY: Το αλμπουμ ξεκινάει με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο, με 70s disco feeling και το άτακτα πιασάρικο τραγούδι για το αγόρι της Duffy. (7)

02. TOO HURT TO DANCE: Οι ρυθμοί πέφτουν και φαντάζεσαι την Duffy να ερμηνεύει το κομμάτι αυτό σε prom night ή σε retro party, με τους καλεσμένους να χορεύουν cheek to cheek. Απλά ταξιδιάρικο! (8.5)

03. KEEPING MY BABY: H Duffy ξαναφοράει το disco κοστούμι και μετατρέπεται σε dancehall queen, σε ένα κομμάτι που "φωνάζει" για single και ακούγεται στο repeat! (10)
Photobucket

04. WELL, WELL, WELL: Well well well η Duffy σε λιγότερο από 3 λεπτά που κρατάει το κομμάτι είναι χείμαρρος και τα λέει χύμα και σταράτα όπως αρμόζει σε μια κυρία! Πρώτο single, αρκετά καλή επιλογή. (8)

05. DON'T FORSAKE ME: Ακούγεται σαν συνέχεια του "Stepping stone", χωρίς όμως να το αντιγράφει, μιας και το κομμάτι αυτό είναι από τα πιο ερωτικά κι ατμοσφαιρικά του album, κι έχει δική του ταυτότητα. Μεγάλη πιθανότητα για single! (8)

06. ENDLESSLY: Οι ακουστικές κιθάρες παραπέμπουν σε πάρτυ στην παραλία γύρω από τη φωτιά και με το κύμα να σιγοντάρει. Αέρινο και σαγηνευτικό, το αγάπησα με το πρώτο άκουσμα. Θα είναι το δεύτερο single για την προώθηση του album. (10)
Photobucket
07. BREATH AWAY: Μαγικό, με απίστευτη ερμηνεία, αποτελεί από τα highlights του album, και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Προσωπικά το βρίσκω αριστούργημα! (10)

08. LOVESTRUCK: Οι τόνοι ανεβαίνουν! Το πιο διαφορετικό και πιο ποπ τραγούδι του άλμπουμ, τόσο καλό που σε παρασέρνει ο ρυθμός του και σε ταξιδεύει σε άλλο πλανήτη. (10)

09. GIRL: Αδύναμο σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια του album, και λίγο ανέμπνευστο θα το έλεγα, χωρίς απαραίτητα να είναι κακό. (5)

10. HARD FOR THE HEART: Δυστυχώς τα καλά και δυνατά κομμάτια σταμάτησαν στο "Lovestruck", και το album κλείνει με ένα μέτριο και λίγο αδιάφορο κομμάτι. (5)
Photobucket
ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Η Duffy επέστρεψε πιο τσαχπίνα και γατούλα από ποτέ (αν και το όνομα παραπέμπει σε παπί), αν δε σου αρέσει η φωνή της μη μπεις στον κόπο να ακούσεις το album της. Aν όμως τη γουστάρεις και είσαι fan το album θα το λατρέψεις και σίγουρα θα βρεις πολλά αγαπημένα tracks να λιώσεις! Η μαγκιά της Duffy στο album αυτό είναι ότι δεν "πάτησε" στην επιτυχία του "Mercy" και "Stepping stone" και μας παρουσιάζει 10 original τραγούδια, χωρίς όμως να χάσει το ύφος και το στυλ που την αγαπήσαμε!
Photobucket

9 bugged up:

GusB είπε...

Sxedon arista i Duffina mas!Mexri stigmis exw akousei mono to Well,well,well to opoio einai tromaktika kollitiko!Tha to katevasw olo to CD kai tha to apolausw! :)
Mmmmmmmuak!

Petros - Adagio4u είπε...

Latremeni fwni...we love Daffy and we love you....efxaristoume gia tis plirofories kai gia to enhmerotiko sou blog...kaneis polu kalh douleia...keep the music on !!!
XXX

Ε.Α. είπε...

Dude you're Massive! Epic! Unexcelled!

just bowing humbly to your Grace!

Seirios είπε...

Λατρεύω Duffy, προσκυνώ Duffy!

Έχω την αίσθηση ότι θα γίνει ένας από τους ξεχωριστά αγαπημένους μας δίσκους αυτός.

Ελπίζω να είσαι καλά, είχα καιρό να περάσω από τα μέρη σου.

Όπως πάντα εξαιρετικές οι παρουσιάσεις σου

musicbug είπε...

GusB: Axizei na to akouseis to cd tis, einai poly taxidiariko opws kai i fwni tis. Kisses!!!

Petros - Adagio4u: Petrako eyxaristw para poly gia osa les kai gia to support! Agapame Dussy, idieteri fwni kai parousia! Polla polla filia!!!

*jingle all the way!: Me kaneis na kokkinizw alla agapw tous xaraktirismous pou xrisimopoieis kathe fora! Akouse to ki esy na mou peis ti gnwmi sou! Kisses

Seirios: Χαίρομαι! Κι εγώ είμαι μεγάλος fan της και μ'αρέσει που δεν ακολουθεί κανένα ρεύμα, κάνει αυτό που αισθάνεται και το κάνει πολύ καλά! Ευχαριστώ πολύ για όσα λες!

U.S. είπε...

duffy duck, χοχοχοχο! λίγα λεπτά πριν δω την ανάρτηση άκουγα το rain on your parade, τυχαίο, δεν νομίζω!!

Leviathan είπε...

e 8a to akouso tote!!!!! xairomai pou sarese!!! :) kalimera kai kali kiriaki!!! :)

mADman είπε...

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αλλά μου αρέσει το album και η μανιέρα της Duffy δεν με ενοχλεί πλέον. Όντως τα Endlessly, Don't forsake me Breath away και Lovestruck είναι πολύ πολύ ωραία κομμάτια!!! Thanks Johnny!!!

musicbug είπε...

U.S.: Οπότε τρέχα ν'ακούσεις και το album, ελπίζω να σου αρέσει :-)

Leviathan: Καλή βδομάδα και καλή ακρόαση!!!

mADman: You welcome ;-) Χαίρομαι που σου άρεσε, την γουστάρω τρελά!!! Kisses