Photobucket

12/11/10

Νέες πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες στο μικροσκόπιο του Music Bug!
Robyn, Take That, Kanye West, Rihanna

ROBYN "Body Talk"
Κυκλοφορεί στις 22/11
Photobucket
Την Robyn την έχω σε μεγάλη εκτίμηση, όχι μόνο για την παρουσία της που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, αλλά για τις τόσο ενδιαφέρουσες δουλειές που μας παρουσιάζει, παντρεύοντας την pop με ηλεκτρονικά στοιχεία, κάνοντας ένα κράμα πολύ πετυχημένο. Ενώ είναι στο μουσικό προσκήνιο από τα 90s, μόλις 3 χρόνια πριν άρχισε να αποκτάει το status που της αξίζει, με την κυκλοφορία του αριστουργηματικού "With every heartbeat" και του album "Robyn" που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Εν έτει 2010 η Robyn μας παρουσιάζει όχι ένα, αλλά 3 albums: "Body Talk Pt. 1", "Body Talk Pt. 2" και σε λίγες μέρες το τρίτο και τελευταίο μέρος το οποίο περιέχει 5 κομμάτια από το πρώτο μέρος, 5 από το δεύτερο και 5 ολοκαίνουρια με προπομπό το εξαιρετικό single και video "Indestructible".

Tracklist

  1. Fembot
  2. Don't fucking tell me what to do
  3. Dancing on my own
  4. Indestructible
  5. Time machine
  6. Love kills
  7. Hang with me
  8. Call your girlfriend
  9. None of dem
  10. We dance to the beat
  11. U should know better
  12. Dancehall queen
  13. Get myself together
  14. In my eyes
  15. Stars 4-ever
RATING: 8.5/10
Top-3 TRACKS: Dancing on my own, Indestructible, Time machine


TAKE THAT
"Progress"

Κυκλοφορεί στις 15/11
Photobucket
Οι Take That είναι από τα μόνα boy bands που είναι τόσο διαχρονικά κι έχουν ακόμα τόσο φανατικό κοινό. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο μιας και δεν έχουν προδώσει ποτέ το κοινό τους, μουσικά κυρίως, και πάντα παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες δουλειές. Με τον Robbie να επανέρχεται στο group μιας κι απέτυχε τα τελευταία χρόνια σαν σόλο καλλιτέχνης, και το "The flood" ως πρώτο single από το "Progress" να μας προετοιμάζει για κάτι πολύ καλό, ακούγοντας το album απογοητεύτηκα. Το album δεν είναι κακό, απλά ΔΕΝ είναι οι Take That που αγαπήσαμε. Μπορεί τα συγκροτήματα κατά καιρούς να θέλουν να δοκιμάζουν νέους ήχους κλπ, αλλά δεν πετυχαίνει πάντα. Εδώ λοιπόν δε θα βρείτε μπαλάντες ή την pop του "The Circus" και "Beautiful World" αλλά κομμάτια σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς και beat που κατά τη γνώμη μου δεν τους ταιριάζει και πολύ.

Tracklist
  1. The flood
  2. SOS
  3. Wait
  4. Kidz
  5. Pretty things
  6. Happy now
  7. Underground machine
  8. What do you want from me?
  9. Affirmation
  10. Eight letters/Flowerbed
RATING: 6/10
Top-3 TRACKS: The flood, SOS, Happy now


KANYE WEST
"My Beautiful Dark Twisted Fantasy"

Κυκλοφορεί στις 22/11
Photobucket
Tον Kanye West όσο τον απεχθάνομαι σαν άνθρωπο και προσωπικότητα, άλλο τόσο τον παραδέχομαι σαν καλλιτέχνη, κι αυτό γιατί ποτέ δεν παρουσιάζει τα ίδια και τα ίδια στα albums του, αλλά πειραματίζεται με νέους ήχους παρουσιάζοντας στο κοινό πολλά hip hop διαμαντάκια, που ίσως δεν αναγνωριστούν τώρα αλλά μετά από χρόνια. Το "My beautiful dark twisted fantasy" είναι ότι ακριβώς προδίδει ο τίτλος, όμορφα, σκοτεινά, αλλόκοτα τραγούδια και μουσικές με φαντασία. Με ήδη 3 singles "Power", "Runaway" και "Monster", ένα απίθανο video για το "Power" κι ένα νέο single "All of the lights" το οποίο είναι απλά αριστούργημα, και με συμμετοχές όπως Kid Cudi, John Legend, Jay-Z, Nicki Minaj, Chris Rock, καθώς και Beyonce στο bonus track "See me now", o Kanye West παρουσιάζει ένα album που αν ξεπεράσει κάποιος την εμπάθεια για το πρόσωπό του θα το απολαύσει στο έπακρον.

Tracklist
  1. Dark fantasy
  2. Gorgeous
  3. Power
  4. All of the lights (interlude)
  5. All of the lights
  6. Monster
  7. So appalled
  8. Devil in a new dress
  9. Runaway
  10. Hell of a life
  11. Blame game
  12. Lost in the world
  13. Who will survive in America
  14. See me now
RATING: 7.5/10
Top-3 TRACKS: All of the lights, Power, Gorgeous


RIHANNA "Loud"
Κυκλοφορεί στις 12/11
Photobucket
H Rihanna είναι από τις περιπτώσεις που την βλέπεις live, την ακούς στο cd και την παρακολουθείς σε βραβεία να εμφανίζεται ζωντανά και λες "what the fuck is she doin'?". Με φωνή που κάνει φάλτσα το ένα μετά το άλλο, wannabe looks και ανέκφραστη εικόνα, δε μπορώ να τη σεβαστώ και πάρα πολύ. Θα επικεντρωθώ όμως καθαρά στο νέο album και τα τραγούδια, χωρίς να δώσω βάση σε αυτά που μ'ενοχλούν, μιας και μας έχει δώσει καλά τραγούδια κατά καιρούς, άλλο αν είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Το βιαστικό "Loud" λοιπόν κυκλοφορεί μετά το αξιοπρεπές "Rated R", είναι κάτω του μετρίου. Το πρώτο single "Only girl (in the world)" είναι σαν b side από album του Guetta, και γενικώς στο album υπάρχουν ελάχιστες καλές στιγμές, με έμπνευση στα όρια της ανυπαρξίας, με μπαλλάντες που η φωνή της δεν παλεύεται ("California king bed") και Beyonce wannabe κομμάτια όπως το "Raining men". Ευτυχώς το "Love the way you lie Part II" με τον Eminem σώζει λίγο την κατάσταση, όπως και το αρκετά καλό "S&M", καθώς και το "What's my name?" με τον Drake.

Tracklist
  1. S&M
  2. What's my name?
  3. Cheers (Drink to that)
  4. Fading
  5. Only girl (in the world)
  6. California king bed
  7. Man down
  8. Raining men
  9. Complicated
  10. Skin
  11. Love the way you lie Part II
RATING: 4.5/10
Top-3 TRACKS: S&M, What's my name?, Love the way you lie Part II

8 bugged up:

Ε.Α. είπε...

φανταζομαι αντιλαμβανεσαι το ποσο ευκολη μου κανεις τη ζωη, ε;

αγαπω τα reviews σου, οποτε εχω ενα πατημα οταν ακουσω τα cd πρωτη φορα

ΚΑΛΟ ΣΟΥΚΟΥ mon Bug extraordinaire & Guests!!!

giorgoStar είπε...

Τα δύο πρώτα δεν πολυβλέπω να τα ακούω. Με τον Kanye West παθαίνω κάθε φορά πλάκα. Που θα φτάσει? Βρίσκει, ψάχνει, μιξάρει, προτείνει και όλα αυτά σε καθόλου ευκαταφρόνητη συχνότητα και ποιότητα. Είδα και το έπος clip που έφτιαξε για το νέο album και είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για ένα μοναδικά υπερτάλαντο και απεχθές music freak. Το all the lights με το sample από Μεσαιωνικά πνευστά με έχει στείλει.
Τώρα για Rihanna τα είπαμε. Για τη δική της συχνότητα, τα δικά της μέτρα και αν αναλογιστούμε και το τι κυκλοφορεί στον mainstream/rnb χώρο, τότε θα μπορούσα να το πω κι αυτό Hit album. 'Εχουν δουλέψει στην παραγωγή και σε κάποια κομμάτια φαίνεται, είναι singles. Τη σιχαίνομαι, δε θέλω να υπάρχει αλλά ξανατονίζω ότι με τα 4-5 κομμάτια του Loud το έχει το παιχνίδι.

Leviathan είπε...

exo xefigei pleon apo autou tou eidous ti mousiki...i parousiaseis sou omos paramenoun to idio apolaustikes! :) kalo weekend!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.

osatyros είπε...

Hey Brotha! Καλά είσαι; Λοιπόν φοβερό ποστ! Δεν ξέρω από που να αρχίσω! Τα άκουσα και τα 4 cd και έχω να πω τα εξής:
Για την Robyn τα έχουμε ξαναπεί. Η γυναίκα είναι ο ορισμός της καλής pop. ΤΕΛΟΣ!
Για τους Take That έχω να πω ότι το άλμπουμ τους είναι όντως πολύ μέτριο, σε σημείο που δεν ξέρω καν αν θα φτάσει την κορυφή των uk charts... Κρίμα!
Για τον Kanye τα λόγια είναι περιττά. Το καινούριο του cd είναι απλά αριστούργημα και το 7,5/10 που έβαλες είναι πολύ πολύ πολύ λίγο κατα την γνώμη μου... Αν δεν έχουμε καμιά έκπληξη πιστεύω πως θα είναι σίγουρα το καλύτερο άλμπουμ για το 2010!
Τέλος για την Rihanna το Loud πιστεύω πως είναι ίσως ο ορισμός της ξεπέτας! Τρία καλά singles και μετά το χάος...!! Και το 4.5/10 πολύ είναι!!
Καλό απόγευμα broooo!!!!

musicbug είπε...

*jingle all the way!: Thanx trelopaido!!! Gia tin wra eimai sigouros oti tha akous i to kainourio tis Loreena i tou Didrik ;-)
Kisses

giorgoStar: Tis Robyn axizei pragmatika na to akouseis, einai oti kalytero exei i pop mazi me tin GaGa, xwris vevea na sygkrinw. H Rihanna tha vgalei se singles ayta ta 3-4 dynata kommatia tou album kai that's it, den einai gia parapera etsi ki alliws. De nomizw pote na vgalei kapoio album pou nanai pragmatika poly kalo ki axiologo.

Leviathan: Egw pali akouw ta panta kai symferw:-) Kali vdomada boy!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS: Eyxaristw poly, kali evdomada na exeis!!!

The Music Bitch: Hey hey music bro!!! Twn Take That gia osous den to exoun katevasei apo to net tha to agorasoun alla xwris na kseroun ti tous perimenei :-) Merika bands kalo einai na menoun se ayta pou tous exei agapisei to koino, nomizw to mathame ayto apo ta Jewel, Aguilera incidents :-)
Stou Kanye den evala megalyteri vathmologia giati 2-3 kommatia mou fanikan adiafora kai psilometria, omws sigoura einai mesa sta kalytera albums tis xronias!
Kalo apogevma boy!!! Thanx

sCaTterBraiN είπε...

το άλμπουμ των take that είχε τις υψηλότερες πωλήσεις 1 μέρας όλης της δεκαετίας, οπότε μάλλον το έχει σίγουρο το #1. πάντως έχοντας ακούσει το flood δεν ξετρελάθηκα. ούτε με της rihanna το άλμπουμ έκοψα φλέβες, αν και λατρεύω το only girl και μερικά ακόμα από το cd της (εννοείς είναι παράφωνη στα live ή και στα ηχογραφημένα της;). καλή η robyn αλλά μέχρι εκεί - πολύ κρύο μου φαίνεται...
πολλά φιλιά boy!
:-)

(αυτό με την christina δεν έπρεπε να το πεις χαχαχααχα - εγώ το έχω λατρέψει και συμφωνώ με τον tricky που είπε ότι απλά είχε κακό promotion).

musicbug είπε...

Το διάβασα ότι έκανε ρεκορ πωλήσεων των Take That αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αξίζει και το album. H Rihanna είναι παράφωνη κυρίως στα live που έχει τύχει να δω, και φίλοι που πήγαν στη συναυλία της μου είπαν τα χειρότερα! Της Aguilera ήταν απλά ένα πολύ μέτριο album, ούτε το promo έφταιγε ούτε τίποτα. Δικαιολογίες είναι αυτά :-) Μίλησε κι ο Tricky τώρα που έχει κάτι χρόνια να βγάλει καλό album :-p