Photobucket

29/11/10

Mylene Farmer BLEU NOIR
1 βδομάδα πριν την κυκλοφορία του, το άκουσα και σας το παρουσιάζω!

Την Mylene Farmer την αγαπάω εδώ και πολλά χρόνια, και το κόλλημα ξεκίνησε απ'όταν ήμουν πιτσιρίκος κι έβλεπα στο γαλλικό μουσικό κανάλι MCM (όταν έκανε αναμετάδοση το Seven X τότε) τα απίστευτα video clips που κυκλοφορούσε, το περίεργο μαλλί της, την διάχυτη σεξουαλικότητα της. Στην Γαλλία είναι κάτι σαν την Madonna, και όχι άδικα.
Όπως προδίδω και στον τίτλο, άκουσα το νέο της πολυαναμενόμενο album "Bleu Noir", το οποίο κυκλοφορεί επίσημα στις 6/12, και σας το παρουσιάζω φυσικά track by track!
Να σημειώσω ότι μετά από πολλά χρόνια η Mylene στο album αυτό δε συνεργάζεται με τον συνθέτη/παραγωγό Laurent Boutonnat, με τον οποίο συνεργαζόταν από την αρχή της καριέρας της το 1986! Αντιθέτως, στο "Bleu Noir" ανέλαβε η ίδια την παραγωγή, ενώ την σύνθεση των κομματιών ο Red One (σε 2 κομμάτια), ο Moby (σε 6 κομμάτια) και ο Darius Keeler των Archive (σε 3 κομμάτια).
Photobucket

01. OUI MAIS...NON: Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ήδη mega hit στη Γαλλία, με εντυπωσιακό video clip. Σύνθεση του Red One, παραγωγού της GaGa. Δυναμίτης σκέτος! Πολύ καλή επιλογή για πρώτο single (10)

02. MOI JE VEUX...: Κάνει κρα από μακριά ότι είναι σύνθεση του Moby. Πολυ ατμοσφαιρικό, δένει μοναδικά με την ονειρική κι αέρινη φωνή της Mylene. (8)


03. BLEU NOIR
: Άλλη μια σύνθεση του Moby. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο track για τίτλο του album. Είναι απλά αριστούργημα και πολύ πιθανό single. (10)

04. N'AIE PLUS D'AMERTUME: Το ταξίδι στις αισθήσεις συνεχίζεται με αυτό το υπέροχο τραγούδι, που με τις πρώτες κιόλας νότες ξέρεις ότι θα σε πάει κάπου "αλλού". Επίσης σύνθεση του Moby (8)
Photobucket

05. TOI L'AMOUR: Οι τόνοι ανεβαίνουν κι έχουμε ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου. Η μουσική του Moby σε στέλνει σε άλλο πλανήτη. It takes my breath away! Έτσι απλά! (10)


06. LONELY LISA: O Red One κάνει πάλι το θαύμα του και αποδεικνύει ότι ξέρει να γράφει pop διαμαντάκι. To κομμάτι είναι τόσο κολλητικό, πορωτικό, πιασάρικο, που είμαι 100% σίγουρος ότι θα γίνει single. (10)

07. M'EFFONDRE: Παρ'όλο που δε συγκρίνεται με τις άλλες συνθέσεις του Moby, δεν το λες κακό, αντιθέτως it grows on you και στο τέλος το βάζεις κι αυτό στα αγαπημένα σου. Τα background vocals είναι όλα τα λεφτά! (7)

08. LIGHT ME UP
: Από τα πιο σκοτεινά κομμάτια του δίσκου, κι είναι απολύτως λογικό εφόσον το έχει γράψει ο Darius των Archive. Προσωπικά το βρήκα από τα πιο ιδιαίτερα tracks του album. Θα ήθελα πολύ να το δω να γίνεται single μόνο και μόνο για να δω τι video clip θα στήσει. (9)
Photobucket
09. LEILA: Ενώ ο τίτλος είναι πολλά υποσχόμενος και φαίνεται εξωτικό, το κομμάτι είναι η βαρεμάρα η ίδια, λίγο ξενέρωμα μετά από τόσα καλά tracks στη σειρά. Από τις πιο αδύναμες συνθέσεις του Darius Keeler. (5)

10. DIABOLIQUE MON ANGE: Σίγουρα καλύτερο από το "Leila", σίγουρα όχι καλύτερο από τα πρώτα 8 tracks, σίγουρα όμως δεν περνάει απαρατήρητο, μιας κι έχει σκοτεινό χαρακτήρα, underground μουσική και πολύ καλή ερμηνεία. (7)

11. INSEPARABLES
: To album κλείνει και πάλι με σύνθεση του Moby, σε αγγλική και γαλλική version. Σε όποια εκδοχή και να το ακούσεις είναι το ίδιο βαρετό κι ανέμπνευστο. (4)
Photobucket
ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10

ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Για μένα είναι ένας από τους καλύτερους pop δίσκους της χρονιάς. Κρύβει πολλούς άσους και πολλά διαμαντάκια που πρέπει να ανακαλύψετε. Η Mylene επέστρεψε για τα καλά και είναι στα καλύτερά της! Enjoy the album!

Photobucket

5 bugged up:

Leviathan είπε...

maresei poli!!! xairomai pou epestrepse dinamika! :) kali evdomada! kiss!!!

Dimitris A. είπε...

Δεν το έχω ακούσει ακόμη. Εικάζω ότι δε θα είναι το ίδιο σκοτεινό χωρίς τον Laurent Boutonnat, κι αυτό εμένα με ανησυχεί λίγο. Επίσης, οφείλω να σου πω ότι το Leila, εμένα μου άρεσε πολύ (και το κλιπ και το τραγούδι).
Και κλείνω -διότι δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο!- η Mylène είναι ασφαλώς πολύ πιο "συνεπής" σε σχέση με τη Θε-Μου-Σχώραμε!

Φιλιά, αγορίνα!

plimper74 είπε...

Mpravo Mpravo Mpravo....gia allh mia fora Mylene eisai foverh....
Teleio dwraki gia tis giortes!!!
Gianni gia allh mia fora exeis pesei diana sta songs !!! We trusting you !!! XXX

U.S. είπε...

αυτή τη γυναίκα την πάω πάρα πολύ. mcm, πόσα χρόνια πίσω με πήγες!!

Ανώνυμος είπε...

Full Report

Also visit my blog post: jacksonville bankruptcy attorneys
Also visit my page ; foreclosure defense lawyer