Photobucket

6/12/10

MICHAEL JACKSON "Michael"
Το νέο πολυσυζητημένο album του MJ track by track!

Καταρχάς να δηλώσω ότι προσωπικά το βρήκα κακή ιδέα να βγει ένα album με υποτιθέμενα νέα τραγούδια του Michael Jackson και να προωθείται ως comeback album ή "το νέο album του Βασιλιά της Pop". Νομίζω θα ήταν πιο αξιοπρεπές να βγει ένα album με ατόφια b'sides και demos του MJ, παρά τραγούδια του που βρήκαν στο ράφι και τα "πείραξαν" για να εκμεταλλευτούν το όνομά του και να πλουτίσουν. To album κυκλοφορεί επίσημα στις 10/12. Πάμε λοιπόν να δούμε τα τραγούδια ένα προς ένα:
Photobucket

1. HOLD MY HAND (feat. AKON): Κανονικά θα έπρεπε να ήταν Akon feat. Michael Jackson, μιας και το τραγούδι θυμίζει περισσότερο το μουσικό στυλ του Akon παρά του Michael. Παρ'όλα αυτά σαν κομμάτι δεν είναι καθόλου κακό, αντιθέτως το λες cute και είναι τέλειο για sing-a-long. Ένας ύμνος στη φιλία! Είναι το επίσημο πρώτο single για την προώθηση του album. (7)

2. HOLLYWOOD TONIGHT: Με απίστευτη εισαγωγή και πολλά υποσχόμενη συνέχεια, το κομμάτι ξεχωρίζει αμέσως και κάνει αίσθηση. Θυμίζει τον κλασικό ήχο του MJ, είναι εξαιρετικά catchy, χορευτικό, με κολλητικό beat, και είναι ήδη από τ'αγαπημένα μου. Προσωπικά αυτό θα επέλεγα για πρώτο single. (10)
Photobucket
3. KEEP YOUR HEAD UP: Οι τόνοι πέφτουν. Ένα κομμάτι ό,τι πρέπει για Χριστούγεννα, μου έβγαλε αμέσως αυτό το vibe. Γλυκειά μελωδία, αλλά η γλυκύτητα που το ερμηνεύει ο MJ το ανεβάζει ακόμη πολύ ψηλά. Αισιόδοξο, σε κάνει να νιώθεις καλά ακούγοντας το, και προσωπικά με συγκίνησε πολύ σαν τραγούδι. (9)

4. (I LIKE) THE WAY YOU LOVE ME: Ξεπερασμένος ήχος και μουσική, γλυκανάλατο, με κανένα λόγο ύπαρξης. Δε νομίζω το κομμάτι αυτό να ήθελε να το βγάλει από το ράφι ο Michael, μιας κι εκεί του άξιζε να μείνει! (3)
Photobucket
5. MONSTER (feat. 50 CENT): Μετά το "Thriller" και το "Ghosts", έρχεται το "Monster" boys and girls! Επιβλητικό από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον ήχο του MJ που έχουμε αγαπήσει, αναμένεται να λιώσει στο mp3 player, κι εγώ να λιώσω στο χορό! Μακάρι να γίνει single! (10)

6. BEST OF JOY: Αν το "(I like) The way you love me" ήταν γλυκανάλατο, με αυτό παθαίνεις ζάχαρο από το πόσο γλυκερό είναι. Το χειρότερο κομμάτι του album by far! (2)

7. BREAKING NEWS: Το κομμάτι αυτό ήταν το πρώτο δείγμα που ακούσαμε από το album, και είχε ηχογραφηθεί το 2007. Δημιούργησε πολύ αρνητικές κριτικές, κι όχι άδικα μιας και στο κομμάτι η φωνή του Michael ακούγεται μαζί με 100 background vocals. Σαν κομμάτι πάντως δεν είναι κακό, έχει ωραίο ρυθμό. (7)
Photobucket
8. (I CAN'T MAKE IT) ANOTHER DAY (feat. LENNY KRAVITZ): Και ναι! Το τραγούδι αυτό είναι το διαμάντι του δίσκου. Τόσο πορωτικό, κολλητικό και ξεσηκωτικό που θες να το έχεις στο repeat συνέχεια! Το κομμάτι αυτό ήταν να μπει στο "Invincible" του 2001 αλλά τελευταία στιγμή δεν μπήκε. (10)

9. BEHIND THE MASK
: Ένα κομμάτι που με προβλημάτισε πολύ, μιας κι ενώ δεν το λες κακό δε σου κάνει αίσθηση να θες να το ξανακούσεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είχε ηχογραφηθεί κατά την περίοδο του "Thriller" κι ο Michael δεν θέλησε να το κυκλοφορήσει ποτέ. (5)

10. MUCH TOO SOON: Επίσης στο ράφι από την εποχή του "Thriller". Παντελώς αδιάφορο κι ανέμπνευστο! Next track please! Τι next track? Δεν έχει άλλα!!! Τι? Τελείωσε κίολας? (3)
Photobucket
ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δυστυχώς το album αυτό δεν είναι καθόλου αντάξιο του Michael Jackson, και φαντάζομαι ούτε ο ίδιος θα ήθελε μια κυκλοφορία σαν κι αυτή. Έχει κάποιες αξιόλογες στιγμές, αλλά είναι άνισο σαν σύνολο, και χωρίς κάποια δομή και συνέπεια.

7 bugged up:

Leviathan είπε...

8a to akouso! exo megali periergia na do to apotelesma autos tis kinisis...kali evdomada! kiss!

GusB είπε...

Den exw na pw tipota allo!Me exeis kalupsei APOLUTA! :)
Agapw na symfwnoumeeeeeeeee!!! <3
Zouzoune mouuuuuu!Mmmmmmuak!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑKON ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΤΑ ΒΟΚΑΛΣ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

DJ Music είπε...

We Love Michael!!!

Leviathan είπε...

kali evdomada!!!! kiss! kiss! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Leviathan είπε...

perna mia volta... :) exei neous Within! :) :) kiss!!!