Photobucket

6/2/11

Greek Pop: The Next Generation!

Είναι πραγματικά απίστευτο το πως έχει διαμορφωθεί η ελληνική ποπ και dance σκηνή μέσα σε λίγους μήνες. Δεν ξέρω αν είναι επειδή ο κόσμος έχει βαρεθεί την υποκρισία, παρακμή και ανεμπνευσιά των μεγάλων ποπ ονομάτων αλλά ένας νέος αέρας φρεσκάδας μας έχει χτυπήσει κατακούτελα και προσωπικά μου αρέσει πολύ. Επιτέλους δόθηκε "λόγος" σε ολοκαίνουρια πρόσωπα που δεν πουλάνε μόνο μούρη και ομορφιά αλλά έχουν και ταλέντο.

H Tamta είναι η "παλιά" σε σχέση με τα υπόλοιπα ονόματα. Ίσως η μόνη αληθινή ποπ τραγουδίστρια που έχουμε, εξελίσσεται συνέχεια, κάνει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά, ψάχνεται κι έχει τεράστιο ταλέντο. Όσοι δεν την έχετε δει ακόμα στο RENT τρέξτε αμέσως!


Οι Vegas είναι το απόλυτο feel-good συγκρότημα, με catchy τραγούδια τα οποία ποτέ δεν προσβάλλουν, must σε κάθε club, party, mp3 player, με εκπληκτική σκηνική παρουσία και με μια τραγουδίστρια, τη Μελίνα, η οποία έχει προσωπικότητα, άποψη, στυλ και φωνή!


Οι Μέλισσες ήρθαν από το πουθενά και καθόλου "κρυφά", έχουν αφήσει και αφήνουν το δικό τους στίγμα. Με ένα πολύ καλό debut album, δυναμική σκηνική παρουσία και έξυπνο ποπ ήχο σίγουρα ήρθαν για να μείνουν και βγάζουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη.


Οι OtherView άρχισαν να κάνουν σιγά σιγά κατάσταση στη μουσική, με αργά και σταθερά βήματα, μια πανέμορφη και ταλαντούχα τραγουδίστρια την Κρυσταλλία, και τραγούδια με τόσο ευρωπαϊκό ύφος που θα μπορούσαν κάλλιστα να ταράξουν τα dancefloors στο εξωτερικό. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πολύ καλό πρώτο τους album "So Long".


Ο Mark Angelo πλέον δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μιας κι έκανε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες με το "Far from everything", το οποίο ακουγόταν κυριολεκτικά παντού. Το debut album του "Play Pause Stop Rewind" ήταν ένα από τα καλύτερα για τη χρονιά που μας πέρασε, κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.


Η Shaya άργησε να βρει το δρόμο της από τότε που διαλύθηκαν οι Hi-5, όμως μετά την τεράστια επιτυχία του "Far from everything" και της ολοκαίνουριας επιτυχίας της "In your eyes" η Shaya κάνει αυτό που της ταιριάζει πιο πολύ. Στις περιοδείες που έκανε μαζί με τον Mark Angelo είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και δεν είναι καθόλου καινούριο να πω ότι είναι φωνάρα!


Ο Νίκος Γκάνος (Nicko) μετά το Super Idol το 2004 εξαφανίστηκε και έσκασε σα βόμβα πέρσι με το "Κοίτα τι έκανες" και την τεράστια επιτυχία "Last Summer". Από σκηνική παρουσία σκίζει, έχει συμπαθητική φωνή και μέχρι στιγμής έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα καλής ποπ μουσικής.


Οι Playmen είναι δύο πολύ ταλαντούχα παιδιά, που σαρώνουν στα decks και μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι γράφουν ενδιαφέρουσα χορευτική μουσική. "Together forever" (που έγινε στα ελληνικά "Φυσικά μαζί" από την Έλενα Παπαρίζου), "Feel your love" που ακουγόταν συνεχώς το καλοκαίρι που μας πέρασε έως και τώρα, και αποκορύφωμα το "Tonight" για το φετινό MADWalk, στο οποίο συμμετέχουν ο Claydee και η Tamta.


O Reckless μετά το "Together forever" με τους Playmen και την μεγάλη επιτυχία "The end" που είχαν κατακτήσει τα ελληνικά airplays, επέστρεψε με ακόμα ένα dance δυναμίτη "Number one". Και πρέπει να ομολογήσω ότι ο Θάνος Λαμπρόπουλος (όπως είναι το όνομά του) έχει πολύ ζεστή φωνή.


Η Ελένη Φουρέϊρα μέχρι στιγμής δείχνει να είναι σε ένα σωστό δρόμο, με συμπαθέστατα ποπ κομμάτια και πρώτο άλμπουμ, εκρηκτική παρουσία και ήδη αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της, μακάρι να συνεχίσει να υπηρετεί την ποπ σκηνή και να μην το ρίξει στο λαϊκο-ποπ.


O Στέφανος Δημοσθένους είναι από τις περιπτώσεις που δεν πουλάει μόνο την εξωτερική εμφάνιση αλλά έχει και φωνή και αξιόλογα κομμάτια. Τρανή απόδειξη το album του "Τόσο Απλά" το οποίο ήταν μέσα στα καλύτερα της χρονιάς που μας πέρασε, με μεστό ομοιόμορφο ποπ-ροκ ύφος.


Ο Γιώργος Σαμπάνης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εκτός από πολύ καλός τραγουδιστής είναι και πολύ καλός συνθέτης (θα παραβλέψω το ατόπημα του να γράψει στην Πέγκυ Ζήνα). Τα τραγούδια του γίνονται σχεδόν αμέσως επιτυχίες και σίγουρα έχει πολύ μέλλον.


Ο Κώστας Μαρτάκης μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά θα ήταν άδικο να τον πει κάποιος ατάλαντο. ΟΚ, δε θα γίνει ποτέ Σάκης, όμως βγάζει μια χαρά ποπ χορευτικά κι όχι μόνο τραγούδια, έχει καλή φωνή και σίγουρα δε σου ενοχλεί καθόλου το μάτι να τον βλέπεις. Αν συνεχίσει να βγάζει καλές δουλειές τότε θα μας απασχολήσει για πολυ΄καιρό ακόμα.


Από εκεί που τον είχαν όλοι τον Νικηφόρο του X Factor 2 για λαϊκό τραγουδιστή, βγάζει ένα πολύ καλό pop/rock album και δυο μεγάλες επιτυχίες όπως το "Υποσχέσου" και "Σ'ένα φιλί σου" και τους αφήνει όλους με το στόμα ανοιχτό. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι καλά!!!


Και φυσικά υπάρχουν και τα "νεογνά" ακόμα που κάνουν πολύ αξιόλογες προσπάθειες, όπως η Ελένη Αλεξανδρή από το X Factor 2 με το κομμάτι της "Dance with you" (και "Παραδίνομαι" στα ελληνικά), η Γιάννα Τερζή που πλέον έγινε Yianna κι έβγαλε το πολύ καλό "Turn me up". Δεν είναι όμως όλα ρόδινα, υπάρχουν και κακές απομιμήσεις του στυλ "αφού είναι της μόδας θα βγάλω κι εγώ ξενόγλωσσο", όπως με την Ειρήνη Περράκη και το "Time 2 Go" που η γκόμενα απλά δεν το'χει και η Ilia Darlin με το "Car Crash". Και όχι δεν έβαλα την Ήβη Αδάμου στη λίστα, γιατί την προμοτάρουν με το ζόρι και θέλουν σώνει και ντε να την κάνουν πετυχημένη, αλλά μόνο για να παίζει σε παιδικό σταθμό αξίζει.



Από ποιούς περιμένω πολλά?

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑKAΚΟΣ
: Νικητής του X Factor 2 κι όχι άδικα μιας και το παιδί έχει φοβερό στυλ, προσωπικότητα και ιδιαίτερη φωνή με ταυτότητα. Ήδη έχει βγάλει δυο πετυχημένα singles: "Βρες το νησί" και το πολύ αγαπημένο μου "Να με καταστρέψεις γλυκά". Αναμένουμε την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά!


NIKKI PONTE: Όλοι την περίμεναν νικήτρια του X Factor 3 αλλά δυστυχώς αποχώρησε προς μεγάλη μου απογοήτευση. Όμως πιστεύω θα είναι η μόνη που θα κάνει καριέρα αν προσέξει τα βήματα της. Είναι φρέσκια, πολύ ταλαντούχα, με απίθανη σκηνική παρουσία.

9 bugged up:

Ε.Α. είπε...

Ι <3 Nikki! :) :) : )

plimper74 - adagio4u είπε...

mpravo Yianni gia akoma mia fora exeis pesei 100% mesa sta mousika dromena...polu kalo kai afto to arthro. mou aresoun trela ta new songs !!!

Greekpop είπε...

Αυτό ακριβώς... σωστή παρατήρηση. Τελικά σε περίοδο κρίσης γίνεται κάτι... Το ίδιο είχε γίνει και στις αρχές 90 που πάλι είχαμε κρίση.

Dimitris A. είπε...

Ο Σταύρος Μιχαλακάκος με το "Να με καταστρέψεις γλυκά"
(μου) έχει δημιουργήσει σοβαρές προσδοκίες!
Έχει την ευθύνη να συνεχίσει καλά λοιπόν!

Leviathan είπε...

xero tous perissoterous...periergo :) :) ta filia mou kai kali evdomada! :)

turigr είπε...

Μου άρεσε ο Mark Angelo, αλλά και οι υπόλοιποι είναι καλοί. Έχεις δίκιο... κάτι φαίνεται να αλλάζει και μακάρι να έχει διάρκεια!
Μόνο μια παρατήρηση: είναι ιδέα μου ή όντως πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούν αγγλικούς στίχους, έχουν προβλήματα άρθρωσης;

Gus B είπε...

I Tamta einai THEA!!!Ypostirizei tin pop oxi mono mesa apo ti mousiki tis, alla ki apo to styling pou exei kathe fora stis emfaniseis tis!Agapwww!
Oi Vegas einai makran kaluteroi apo autous pou theloun na mimithoun(Black-eyed peas).
Oi Melisses einai teleiws moufa ws band, an kai o antipathitikos tragoudistis tous exei omorfi fwni!
Oi upoloipoi mou einai arketa arestoi, kai pragmatika xairomai to idio pou i pop kai i dance paei toso kala sto Elladistan! Den to perimena oti tha ginei auto kapoia mera! :)
Me exairesi to Ga-y-no, pou parolo pou exei polu kali fwni gia international kariera, exei dwsei polu kormi gia na kataferei na "skasei sa vomva"...
Agapwwwwwwww Sampani!To atomo einai megalos sunthetis!
Filakia music-bugidio! Smmmouts!

Ανώνυμος είπε...

I haνe to thank you for the efforts you have put іn penning this ѕite.
I really hope to сheck out the ѕame high-grаde content from you later οn as well.
In truth, your creatіve writing abilities has еncouragеd me to get mу own,
persоnal ωebsite now ;)

my ωeb-site :: Thomas The Tank Engine Battery Powered Ride On Train

Ανώνυμος είπε...

I do not know whether it's just me or if perhaps everyone else encountering issues with your site. It appears as though some of the written text in your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This may be a problem with my browser because I've had thiѕ happеn bеforе.
Appreciate it

Feel free to surf to my blog easiest way to lose belly fat fast