Photobucket

21/2/11

Καίτη Γαρμπή "ΠΑΖΛ"
Ο νέος της δίσκος στο μικροσκόπιο του Music Bug

Όταν η Άννα Βίσση τραγουδάει για νύχια μέσα από το τελευταίο άλμπουμ της με το Νίκο Καρβέλα, η Καίτη Γαρμπή ερμηνεύει για άλλη μια φορά Νίκο Αντύπα και ξαφνιάζει ευχάριστα. Να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι φανατικός της Καίτης Γαρμπή, ωστόσο μου είναι πολύ συμπαθής και την εκτιμώ. Το 2008 είχε βγάλει ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς με το "Καινούρια εγώ" κι ας μην είχε την απήχηση που του άξιζε.
Φαίνεται να έχει αρχίσει από τότε μια νέα εποχή για την Καίτη Γαρμπή, μιας και τα εύκολα σουξέ έχουν δώσει τη θέση τους σε επιβλητικές και μελωδικές μουσικές, που μαζί με προσεγμένους στίχους συνθέτουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Photobucket
Το νέο της άλμπουμ ονομάζεται "Παζλ", περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους του ποιητή Μάνου Ελευθερίου, Βίκυς Γεροθόδωρου και GML. Το άλμπουμ μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ! Όπως γράφει και η ίδια πρόκειται για "Τραγούδια εξωστρεφή και εσωστρεφή, που χτίστηκαν μέσα από ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας που είναι εύκολο να «σπάσει» ο ακροατής και να γίνει μέρος της παρέας...".
Το άλμπουμ ανοίγει με ένα τραγούδι που ήδη έχει αρχίσει να ξεχωρίζει με τίτλο "Γεια σου", μια υπέροχη μελαγχολική μπαλάντα που θέτει το ύφος που πρόκειται να ακολουθήσει. Ακολουθούν τα φθινοπωρινά "Φύλλα" και "Οι Καθαριστήρες" με τόσο δυνατές εικόνες που σε παρασύρουν αμέσως.
Photobucket
Στη συνέχεια θα συναντήσουμε το όμορφο ζεϊμπέκικο "Όλα στα ζήτησα", που είναι και το δυνατό χαρτί της Καίτης Γαρμπή εδώ και χρόνια, ενώ οι ρυθμοί ανεβαίνουν με το "Εγώ" το οποίο αν γίνει single θα κάνει μεγάλη επιτυχία. Τη σκυτάλη παίρνει ένα από τα καλύτερα τραγούδια αυτής της δουλειάς, το "Ψέμματα" κι αμέσως μετά το πολύ ταξιδιάρικο "Σύννεφα".
Το "Ρομπότ" σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια δε με ενθουσίασε, παρ'όλο που δεν το λες κακό, αλλά "Τα ηχεία" που είχαμε ακούσει από πέρσι όταν κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή αποζημιώνει με το παραπάνω. Το προτελευταίο τραγούδι "Στη φωτιά ρίξε χρυσάφι" θυμίζει τις καλές στιγμές της Καίτης Γαρμπή στα 90s, ενώ οι "Σκέψεις" με το οποίο κλείνει το άλμπουμ, είναι σίγουρα μέσα στα καλύτερα κομμάτια που έχει πει ποτέ η Καίτη Γαρμπή, με υπέροχη μελωδία και αριστουργηματικούς στίχους από την Βίκυ Γεροθόδωρου.
Photobucket
ΒΑΘΜΟΣ: 8/10
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Ένας δίσκος αξιοπρεπέστατος, με συνέπεια στον ήχο και προσεγμένος σε όλα τα επίπεδα. Δεν ξέρω αν θα γίνει εμπορική επιτυχία, αλλά δε νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο μιας και πρόκειται για ένα δίσκο που αποτελεί έναν από τους καλύτερους που έχει βγάλει η τραγουδίστρια και μια καλή παρακαταθήκη για την καριέρα της. Της αξίζει ένα μπράβο γιατί δεν αναλώθηκε σε σουξεδάκια, γιατί ρισκάρει και γιατί σέβεται το κοινό της προσφέροντας ένα ποιοτικό άλμπουμ, χωρίς όμως να χάνει την ταυτότητα της. Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι αυτό το βήμα.
Photobucket

17 bugged up:

Adrianos είπε...

na sai kala music bug... ti tha ekana egw xwris esena :-)
to katevasa kai to akouw... kai mou aresei... poly kalytero apo to proigoumeno pou an kai mou arese perimena perissotera apo ton Antypa. to Pazl me symfiliwnei kapws...

me tin Kaiti exw xronia latreias...
Na dw an mou to valei syntoma kai sto spotify...

Thanks again
Geia Sou ;-)

p.karderinos είπε...

Theos!
exeis panta tin pio sosti krisi..
simfono s eola ayta pou grafeis
ena megalo bravo stn kaiti!!!
Rinos

xamenos είπε...

diladi twra na pw oti exw logia? den einai mono i kali kritiki alla antikeimeniki kai swsti! eilikrina respect!

Ανώνυμος είπε...

fysika exeis apoluto dikio!
i garbi kai o antypas mas xarisan enan monadiko disko...makari na eixame toso axiologes douleies kai apo allous kallitexnes

αναστασια καραμουζα είπε...

απλα κλειστε τα ματια,ταξιδεψτε κ ερωτευτειτε,μοναδικα τραγουδια,μοναδικη ερμηνεια!!!

{.πavλος.} είπε...

ton katevasa to mesimeri...eixa dei mia anafora sto fb filou pou einai fanatikos...symfwnw...einai poly kalos diskos...kai free...bravo sthn kaitoula! :)

[den eimai fan ths...alla mou arese arketa o diskos]

hugZz & kisses boy! ;)

Ανώνυμος είπε...

Η Γαρμπή είναι η μόνη από τις λεγόμενες εμπορικές τραγουδιστριες που σκεφτεται και πράτει όπως αυτές του εντέχνου ρεπερτορίου...Μπράβο της γιατι δείχνει ότι είναι πραγματική καλλιτέχνης που δεν επαναπαυεται στιε δαφνες του παρελθόντος.Πάντα τη συμπαθούσα και την ξεχώριζα από το λεγομενο εμπορικό τραγούδι...Πολύ καλή δουλειά στο σύνολο..Πολύ καλή και η φωνή της...Ευχάριστη εκπληξη!!!

Ανώνυμος είπε...

afou grafeis toso kala logia, tha to katevasw na to akousw ki egw :)

Ανώνυμος είπε...

Polu kales prospatheies oles autes me ta blogs kai bravo sas paidia.
Otan omws mpleketai me diskokritikes pou thewreite episimes... prepei na gnwrizete kai na 3exwrizetai ena xasapiko apo ena zeimpekiko.
To Ola sta zhthsa loipon einai xasapiko kai oxi zeimpekiko.
P.S. h paragwgh tou album einai ftwxh kai oi stixoi kakoi.
Kata ta alla, nai, einai mia axioprephs prospatheia ths.

musicbug είπε...

Η κριτική δεν είναι επίσημη, είναι καθαρά προσωπική μιας και το blog είναι δικό μου. Συγνώμη αν σε σύγχυσα με αυτή την λεπτομέρεια με το χασάπικο whatever :-)

Ανώνυμος είπε...

mpravo sth Kaith mas!!pou mas xarise uperoxa tragoudia gia allh mia fora!

Ανώνυμος είπε...

MIA ΑΠ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ... ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙΤΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

Vangelis είπε...

Η Καίτη είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ήμουν, είμαι και θα είμαι φανατικός της και αυτός ο δίσκος είναι ακόμα μία αφορμή γι'αυτό... Πραγματικά, εξαιρετικός δίσκος. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ της που τον διαμοιράζει και δωρεάν μέσω Ίντερνετ (υπάρχει και στα δισκοπωλεία). Πολλά μπράβο σε μία καλλιτέχνη που σέβεται πραγματικά το κοινό της και ποιεί ΗΘΗ.

Ανώνυμος είπε...

To alboum παιδια ειναι οτι καλυτερο εχει κανει η Καιτη Γαρμπη μετα Φοιβου εποχης.Ειδικα το Συννεφα και το Ψεμματα ειναι απιστευτα τραγουδια οπως και το Παζλ.Η Καιτη κανει τη διαφορα γιατι δε προσπαθει να κανει ενα πιασαρικο τραγουδι και ο υπολοιπος δισκος να ειναι χαλια,Πολυ προσεγμενη δουλεια και αξιζει συγχαρητηρια.

Unknown είπε...

ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ!
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ..ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ,ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΤΥΧΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ..ΤΟ "ΠΑΖΛ" ΑΝ ΤΟ ΕΝΩΣΕΙΣ,ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Full Article

my page: jacksonville foreclosure help
Review my site : real estate attorney

Ανώνυμος είπε...

find out

Look at my webpage lawyer leads
Also visit my blog post - seo for lawyers