Photobucket

28/4/11

Το νέο άλμπουμ της JLO "Love?"
Κριτική track by track!

Τέσσερα χρόνια μετά το μέτριο "Brave", και ύστερα από αλλαγή δισκογραφικής εταιρείας, η Jennifer Lopez κυκλοφορεί επιτέλους το "Love?". Tα δείγματα που είχαμε μέχρι στιγμής (On the floor, I'm into you, Papi, (What is) Love?) μας προετοίμαζαν για έναν πολύ δυνατό δίσκο. Για να δούμε, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας? To album κυκλοφορεί επίσημα από αύριο!
01. ON THE FLOOR (feat. Pitbull): Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το τραγούδι έγινε παγκόσμια επιτυχία και όχι άδικα μιας και πρόκειται για ένα δυνατό dance, feel good κομμάτι, που χρησιμοποιεί πολύ έξυπνα το "Lambada". Αποτελεί το πρώτο επίσημο single. (10)
02. GOOD HIT: Ευχάριστο pop τραγουδάκι, σίγουρα δεν ξεχωρίζει, αλλά δεν ενοχλεί κιόλας. Δε θα το έκανα single αλλά στο mp3 player μου θα έμπαινε σίγουρα! (7)
03. I'M INTO YOU (feat. Lil Wayne): Έξυπνη επιλογή για δεύτερο single. Στο ρυθμό της εποχής, σέξι, καλοκαιρινό, με ρυθμό που σε κάνει να θες να λικνιστείς. Το video clip είναι σχεδόν έτοιμο και σύντομα θα κάνει πρεμιέρα. Το έγραψε ο Taio Cruz σε παραγωγή Stargate. (9)
04. (WHAT IS) LOVE?: Η Jennifer Lopez αναρωτιέται τι είναι η αγάπη τελικά, μέσα σε έναν αέρινο pop ρυθμό που θυμίζει τις αρχές της καριέρας της και της πάει πολύ. Δεν έχει χορευτική δυναμική, αλλά σίγουρα είναι από τις καλές στιγμές του άλμπουμ. (8)
05. RUN THE WORLD: Αδιάφορο dance κομματάκι, που δεν έχει λόγο ύπαρξης. Fast forward please! (4)
06. PAPI: Είναι απλά το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ, είναι απλά το τραγούδι που θες να το έχεις συνέχεια στο repeat, να το χορέψεις, να σου κολλήσει στο μυαλό. O RedOne έχει δώσει ρέστα! (10)
07. UNTIL IT BEATS NO MORE: Catchy, mid-tempo τραγούδι με περισσότερη έμφαση στην ερμηνεία. Με το πρώτο άκουσμα ίσως δεν εντυπωσιάζει, αλλά μετά αρχίζει να σου αρέσει επικίνδυνα. (7)
08. ONE LOVE: Ανέμπνευστο τραγούδι, με μονότονη μουσική και tempo. Θα μπορούσε να λείπει. Για b'side μόνο μπορεί να σταθεί. (5)
09. INVADING MY MIND: Σύνθεση της Lady GaGa και του RedOne, ένας συνδυασμός που δεν περνάει με τίποτα απαρατήρητος και όχι άδικα μιας και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα tracks του άλμπουμ και πολύ πιθανό single. (8)
10. VILLAIN: Θυμίζει έντονα Timbaland, χωρίς όμως να είναι αντιγραφή. Σέξι ρυθμός και πρωτότυπα φωνητικά, το κάνει να ξεχωρίζει από τα pop και dance τραγούδια του cd. (8)
11. STARTING OVER: Mellow φωνητικά και ερμηνεία, σε συνδυασμό με επιβλητική μουσική και beat, το καθιστούν ένα μικρό ποπ διαμαντάκι στο άλμπουμ. (9)
12. HYPNOTICO: H Lady GaGa κι ο RedOne ξαναχτυπούν! Στη λογική των "Papi" και "On the floor" το κομμάτι είναι φτιαγμένο να κάνει πάταγο! Τόσο catchy που δεν το αντέχεις! Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το άλμπουμ. (10)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: 8/10
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνεις έναν καλό ποπ δίσκο όταν έχεις καλούς παραγωγούς και συνεργάτες. H Jennifer Lopez επέστρεψε για τα καλά, και απ'ότι φαίνεται ο δίσκος αυτός θα μας απασχολήσει πολύ με τις επιτυχίες που θα ξεπηδήσουν από αυτόν. Μπορεί να ακολουθεί   πεπατημένες συνταγές σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να γίνουν catchy τα τραγούδια, όμως αυτό δεν είναι καθόλου κακό εφόσον πετυχαίνει το σκοπό του και ικανοποιεί. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ("Run the world" και "One love") το άλμπουμ ακούγεται ευχάριστα χωρίς να προσφέρει συγκινήσεις ερμηνευτικές ή συναισθηματικές, ωστόσο διασκεδάζει και είναι πολύ σημαντικό.