Photobucket

30/4/11

New kids on the blog!
Simon Curtis

Γράφει ο Gus B

Hello there
Είμαι ο Gus και μαζί σ’ αυτήν τη στήλη θα δούμε νέους και φρέσκους άγνωστους καλλιτέχνες, κατευθείαν από την απέραντη βαθειά θάλασσα του YouTube!
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπημένο μου φίλο και εμπνευστή-πατέρα του blog αυτού, του οποίου την πρόταση δέχτηκα με μεγάλη χαρά! Τι τιμή, ώ πατέρα Music Bug!
Ο λόγος που λάτρεψα αμέσως τη στήλη αυτή είναι το γεγονός ότι πιστεύω ακράδαντα ότι η μουσική δεν έχει όρια, είναι ανεξάρτητη από κάθε μεγάλη η μικρή δισκογραφική εταιρία, είναι πέρα από κάθε μεγάλο, μικρό η άσημο όνομα. Όταν η μουσική είναι καλή, αξίζει να ακουστεί όπως και να’ χει! Όταν ένα τραγούδι κάνει τη διαφορά, συνοδεύεται από μια όμορφη φωνή και από μια προσεγμένη ενορχήστρωση τότε δεν έχει καμία σημασία αν προέρχεται από κάποιο μεγάλο σταρ η από κάποιο μικρό αστεράκι χαμένο κάπου εκεί στο youtubiako γαλαξία!
Γι’ αυτό λοιπόν στη στήλη αυτή θα δημοσιεύονται καλλιτέχνες οι οποίοι είναι άγνωστοι, αλλά ωστόσο καθόλου τυχαία έχουν σημειώσει πολλές καλές κριτικές και χιλιάδες views στο Youtube.
Φτυάρια ανά χείρας, σακίδιο στην πλάτη, παγούρι στη ζώνη και φύγαμε!
Καλή εξερεύνηση λοιπόν! :-)

Simon Curtis: The Father Monster (?)
Η αρσενική version της Lady Gaga? Το θέλει πολύ τουλάχιστον! Αποκαλεί τους fans του «robots»(ενώ η Lady  «monsters» όπως είναι γνωστό). Πάντως σίγουρα τα τραγούδια του είναι εξαιρετικά και δεν υπολείπονται σε τίποτα από εκείνα αρκετών γνωστών ονομάτων στη μουσική βιομηχανία!
Ο Αμερικανός ρομποτοπατέρας δηλώνει μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, ηθοποιός και παραγωγός! Μπορεί στα 10 του να ήρθε αντιμέτωπος με τη σοβαρή ασθένεια της λευχαιμίας, αλλά αυτό του έδωσε δύναμη να προχωρήσει δυναμικά στη ζωή του και να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει! Τώρα, λοιπόν, είναι εδώ να αναγεννήσει την Τ
eenPOP και να την εμπλουτίσει με dark electro στοιχεια!


Επιρροές του? Εκτός από τη μούσα του
Britney Spears, είναι οι N*Sync και η Lady Gaga!
Για
unsigned artist η δουλειά του παραείναι επαγγελματική! Η socialική δύναμη που έχει σημειώσει πλέον (20.000 followers στο Twitter) και η youtubική του επιτυχία τον έκανε να πεί ΟΧΙ σε ένα «τρομακτικά μεγάλο», όπως ο ίδιος ανέφερε, συμβόλαιο της SONY. Και ο λόγος? Επειδή δεν ήθελε να αναλωθεί σε πιθανές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις της εταιρίας! Να πω την αλήθεια, αν και ριψοκίνδυνο, το βρίσκω πολύ έξυπνο! Αυτό είχε όμως ως άμεση συνέπεια να ξοδέψει ο ίδιος ο Simon μαζί με τον παραγωγό του JeffJadionWells, 13 ολόκληρες ημέρες να γράψει και να ηχογραφήσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ «8Bit Heart» το 2009.

Το
Billboard εκτιμά ότι κατά το 2010 το 8Bit Heart κατεβάστηκε 150.000 φορές από το επίσημο site του, το οποίο μπορεί κανείς να το κατεβάσει… δωρεάν!
Ο Simon είπε ότι δεν ήταν μια χαμένη ευκαιρία στο να βγάλει χρήματα βγάζοντας το άλμπουμ του προς πώληση και ότι αυτό που σκοπεύει ο ίδιος μέσα από το να το δημοσιεύσει δωρεάν είναι να κάνει ένα μεγάλο πρώτο βήμα ως νέος καλλιτέχνης για μια επιτυχημένη καριέρα!
Σε λίγες μέρες θα βγει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και το 2ο άλμπουμ του με τίτλο
RΔ”.
Απ’ ο,τι φαίνεται στο review πρέπει να είναι WOW!

Εάν σας έπεισαν όλα αυτά μπορείτε να κατεβάσετε το πρώτο του άλμπουμ 8BitHeart εδώ!


Από το 8BitHeart ξεχωρίζω τρία κομμάτια τα οποία τα θεωρώ MUST-BE-LISTENED-TO:

1. Beat Drop:

2. Diablo:

3. Delusional:

PLUS: Οι ενορχηστρώσεις και τα εφέ είναι ABSOLUTELY WOW!!!
MINUS: 4 στα 10 τραγούδια είναι κάτω των 3 λεπτών!

Μια σύντομη κριτική στο άλμπουμ:

Boy Robot: Ένα intro που σε βάζει για τα καλά στο πνεύμα των τραγουδιών που ακολουθούν.
Don’t Wanna Be Alone: Dark and groovy!   10/10
Fell In Love w/an Android: ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ! Ακόμα και τον τύπο-αγγούρι στο club, ο ρυθμός τον κάνει να του φύγουν τα άλατα απ’ τις κλειδώσεις!   10/10
Super Psycho Love: Με ανατολίτικη εισαγωγή σε βάζει σε μια dark πυραμίδα όπου, μετά το θάνατό της το 2000, θάφτηκε η Teen PopResurrection now!!!   9/10
8Bit Heart: Χαμηλώνει το beat… Πολύ cute ποπ κομμάτι, με το Simon να λιώνει κυριολεκτικά στο μικρόφωνο!   8/10
Diablo: Με εισαγωγή κάτι από Radar τις Britney, με αναφορές στoSince U Been Gone” της Kelly Clarkson και με το παιχνίδισμα στους στίχους της Britney από το “If U Seek Amy” στο δεύτερο κουπλέ κατάφερε να κάνει το τραγούδι DIRTY POP επιτυχία!   10/10
The Neverending Elevator: Simon is talking to the phone!
Delusional: Dirty POP! Musical sex between *Nsync & BSB!   10/10
Joystick: Dirty Teen POP again! Φέρτε μου ένα χορογράφο ΤΩΡΑ!!!   9/10
Beat Drop: Το απόλυτο κομμάτι του άλμπουμ! Ο ρυθμός απλά τα σπάει… τα παρκέ! Με samples από το λατρεμένο μου “Queen of the night” από την όπερα «Μαγικός Αυλός» παντρεύει τον Αμαντέους με τον Justin Timberlake! Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, τσουπ! Πετάγεται και η Lady φωνάζοντας «Want your bad romance!» στην αρχή του δεύτερου ρεφρέν! Αυτά είναι!   10’/10
Brainwash: Power Pop κομμάτι με φοβερά φωνητικά εφέ! Αγαπώ!   9/10
The Dark (Featuring Jay-Z): O Justin Timberlake μέσα του! Αρκετά καλό!   7/10
Victory: Μελαγχολικό outro… :-( Θέλουμε κι άλλοοο!!!

Gus B xxx