Photobucket

6/4/11

Ελένη Τσαλιγοπούλου "Τα-Ρι-Ρα"
Track by track!

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, η αγαπημένη μου Ελένη Τσαλιγοπούλου επέστρεψε με το νέο της άλμπουμ "Τα-Ρι-Ρα". Η τραγουδίστρια υπογράφει για πρώτη φορά τη μουσική σε όλα τα τραγούδια του δίσκου, ντύνοντας τους στίχους που της έγραψαν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Μωραίτης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Παύλος Παυλίδης, Βασιλικός, Θοδωρής Γκόνης και Νίκος Ζούδιαρης. Ας ακούσουμε ένα-ένα τα τραγούδια!

01. ΤΡΑΓΟΥΔΙ (στίχοι Νίκος Ζούδιαρης): Ατμοσφαιρικό, ερωτικό, με νωχελικό ύφος και πειραματική διάθεση, ξεκινάει το άλμπουμ της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις να κάνεις με ένα απλό άλμπουμ. (8)

02. ΜΟΣΧΟΛΟΥΛΟΥΔΟ (μουσική Ελένη Τσαλιγοπούλου/Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, στίχοι Θοδωρής Γκόνης): Ένα τραγούδι που με άγγιξε από την πρώτη του νότα έως την τελευταία, με επιβλητική μουσική και βιολιά, κι ερμηνεία που ανατριχιάζει. (10)

03. ΧΡΩΜΑΤΑ (στίχοι Νίκος Πορτοκάλογλου): Ταξιδιάρικο, μυστικιστικό, με μια παραδοσιακή νότα στην ερμηνεία και πλούσια μουσική επένδυση με τα κρουστά και την ηλεκτρική κιθάρα να δημιουργούν ένα ερωτικό γαϊτανάκι με τη φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου. (10)

04. ΟΙ ΣΚΙΕΣ (μουσική Ελένη Τσαλιγοπούλου/Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, στίχοι Αλκίνοος Ιωαννίδης): To πρώτο δείγμα που άκουσαμε από το νέο άλμπουμ. Είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό κομμάτι του δίσκου, το αγάπησα αμέσως. Η ερμηνεία της με συγκινεί και με κάνει να νιώθω περήφανος που τη λατρεύω τόσα χρόνια. (10)

05. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ (στίχοι Παύλος Παυλίδης): Γεμάτο εικόνες και θετική ενέργεια, το τραγούδι αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο του δίσκου, δε σε αφήνει όμως αδιάφορο. Θα το χαρακτήριζα ως ένα ψυχεδελικό ταξίδι στον ονειροχρόνο. (7)

06. 33 ΣΤΡΟΦΕΣ (στίχοι Βασιλικός): H ταξιδιάρικη διάθεση συνεχίζεται με ρυθμούς bossa nova, σε ένα όμορφο τραγούδι αλλά χωρίς να ξεχωρίζει κατά τη γνώμη μου. (6)

07. ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΕΝΑ (στίχοι Νίκος Μωραίτης): H ακουστική κιθάρα, η ένταση της φωνής της Ελένης Τσαλιγοπούλου, σε συνδυασμό με τους δυνατούς στίχους, συνθέτουν ένα υπέροχο τραγούδι που σε παρασέρνει μαζί του. (8)

08. ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ (στίχοι Φοίβος Δεληβοριάς): Μελαγχολικό, σε ρυθμούς βαλς, έντονα φθινοπωρινό και νυχτερινό τραγούδι. Σου'ρχεται ν'αρπάξεις το έτερον σου ήμισυ και να χορεύεις στους δρόμους με τα φύλλα και τις πρώτες ψιχάλες να πέφτουν. (8)

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Ένας πολύ αξιόλογος, ειλικρινής δίσκος, που θα βρεις σίγουρα τραγούδια να αγαπήσεις και να ταυτιστείς. Έντονη ερωτική διάθεση με πειραματισμούς αλλά χωρίς να ξεφεύγει από τα μουσικά κι ερμηνευτικά μονοπάτια της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Το πρώτο της εγχείρημα να γράψει μουσική πέτυχε απόλυτα και μας κάνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια.

12 bugged up:

Leviathan είπε...

poli agapimeni! xairomai pou kai pali ta katafere! kalisperaaaaa! :)

U.S. είπε...

αυτό το κορίτσι, για έναν ανεξήγητο λόγο, οριστικά απροσδιόριστο, με εκνευρίζει κάπως :)
και δεν έχω επιχειρήματα για να στηρίξω την υποκειμενική αυτή γνώμη!!

Ε.Α. είπε...

agapw to twist aytou tou diskou
i eleni stis melodies kai ta agoria tis stous stixous
Go Helen!
kalispera & agkalia

Ανώνυμος είπε...

important link

My web-site: leads for lawyers
Here is my web page - seo for lawyers

Ανώνυμος είπε...

Different Sealing Products

my site: legal leads
Also visit my website ; leads for lawyers

Ανώνυμος είπε...

Hey! Τhis is my 1ѕt cοmment here so I ϳust
wаnted to givе a quick shout out and say I
genuinely enjoy rеading through youг blog posts.
Can you гecοmmend any othеr blogs/websites/forums thаt deal with the same subjeсts?
Thanκs a tоn!

Also νisit my site :: Brain Dump
Also see my site - i love birmingham

Ανώνυμος είπε...

Howdy just wanted tо give you a quicκ hеads up.
The ωords in youг content seem to be running off the screen in Iе.

I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I'd post
to let you know. The layout look great though!

Hope you get the issue resolved soοn. Kuԁοѕ

Also vіsit mу wеbρage ... http://teembook.com/index.php?do=/profile-1735/info
My site: http://musickschool.com/how-can-i-tell-if-hea...ate-or-not

Ανώνυμος είπε...

Truly when someone dоesn't understand afterward its up to other visitors that they will help, so here it takes place.

my site battery operated cars for kids

Ανώνυμος είπε...

oexl iyya xewd [url=http://sbac.org/de/monclereaby.aspx]http://sbac.org/de/monclereaby.aspx[/url] worzeo gfsqgx [url=http://sbac.org/ralphlaureneaby.aspx]ralph lauren[/url] phtnlb [url=http://www.longchampoutletsttaschen.info/]longchamp taschen[/url] stgcom yctzvx [url=http://www.glouisvuittontaschenoutlet.info/]www.glouisvuittontaschenoutlet.info[/url] ulbokg [url=http://sbac.org/de/monclereaby.aspx]moncler[/url] jitgov [url=http://www.deralphlaurensaleoutlet.info/]ralph lauren outlet[/url] gkdtqz nxxddgo

Ανώνυμος είπε...

Hi would you mind sharing which blog plаtform you're using? I'm going to start my own blog ѕoon
but I'm having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm
lоοκing foг somеthing completely unique.
P.Ѕ My apοlogies for gеtting off-topiс
but Ι had tо ask!

Му web blοg natural breast augmentation

Ανώνυμος είπε...

Howdy! Would you mіnd if I sharе your blog ωith my twitter group?
There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

Here is my blog post; Breast Enlargement

Ανώνυμος είπε...

Does your blog havе a contact page? Ι'm having trouble locating it but, I'd liκе tο send you an
e-mail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

My page :: Quick Way To Lose Belly Fat