Photobucket

28/4/11

VideoAnatomy
Ασπρόμαυροι πόθοι

Γράφει ο Costantino Cavali (Eumaios Design)


BETH DITTO "I wrote the book" (2011) vs MADONNA "Justify my love" (1990)

Ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της διεθνούς pop σκηνής είναι και η Beth Ditto με το συναρπαστικό κομμάτι της “I wrote the book”, τόσο ηχητικά όσο σκηνοθετικά και σκηνογραφικά το κομμάτι αυτό παραπέμπει σε Madonna την εποχή του  “Justify my love”.
Μαύρο-άσπρο φιλμ –έντονη αντίθεση του φωτός, χορευτές με μαύρα κουστούμια, η σχεδόν όμοια κινησιολογία, διάδρομοι ξενοδοχείων, η προκλητική και ταυτόχρονα έντονα αισθησιακή εικόνα της “πρωταγωνίστριας”, το έντονο μακιγιάζ και τα κοντινά πλάνα στα τονισμένα χαρακτηριστικά όπως μάτια και χείλη, είναι στοιχεία που και στα δυο video χρησιμοποιούνται στον ίδιο ακριβώς βαθμό.
 Δυο διαφορετικές εποχές με κοινά σημεία αναφοράς και σταθερές σκηνοθετικές αξίες που έχουν σίγουρη την επιτυχία. Τα αντιθετικά χρώματα βοηθούν στην δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μυστηριακού περιβάλλοντος μιας φαντασίωσης και καθιστά τις ανθρώπινες φιγούρες ως κυρίαρχες έναντι του λευκού. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο μιας και τα δυο αυτά κενά του χρωματικού φάσματος  λευκό-μαύρο είναι απόλυτα αλληλένδετα, γιατί  ο Lao Tse ισχυριζόταν πως κανένα από τα δυο δεν μπορεί να σταθεί από μόνο του, το λευκό χρειάζεται το μαύρο και το αντίστροφο. 
Οι δυο κόσμοι των επιθυμιών μας…ενώνονται και γίνονται ένα κράμα ευσεβών και διεστραμμένων πόθων.

1 bugged up:

mADman είπε...

Κοίτα να δεις ... όντως πολλά τα κοινά στοιχεία! Δεν υπάρχει παρθενογένεση πάει και τελείωσε!!! Αν με πιέσετε κιόλας θα σας πω ότι η Beth μοιζει και στη Madonna :-P

Welcome στον κόσμο του Music Bug Constantino !!!