Photobucket

22/5/11

Bollywood goes pop!

Με αφορμή τη συμμετοχή της Shakira στη bollywood ταινία "Azaan" στην οποία θα ερμηνεύει ένα ή περισσότερα τραγούδια, σας παρουσιάζω έξι καλλιτέχνες της pop οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στο bollywood, έχουν συνεργαστεί με bollywood ονόματα ή απλά κυκλοφόρησαν σε bollywood/ινδικούς ρυθμούς remix μεγάλων τους επιτυχιών.


KYLIE MINOGUE feat. SONU NIGAM "Chiggy Wiggy"
Από την ταινία bollywood "Blue" (2009) στην οποία έκανε μια guest εμφάνιση η τραγουδίστρια για να ερμηνεύσει το κομμάτι. H μουσική είναι του A.R. Rahman και η ταινία κόστισε συνολικά πάνω από 22 εκατ. δολάρια.


LADY GAGA "Born this way" (Bollywood Remix)
Παραγωγής των Salim & Sulaiman. Όταν τα remixes του κομματιού είναι κάτω του μετρίου, έρχονται οι γνωστοί Ινδοί παραγωγοί Salim & Sulaiman μετατρέποντας το σε ethnic dancefloor anthem. Στη χώρα τους είναι διάσημοι, μιας κι έχουν γράψει μουσική για ταινίες, διαφημίσεις και για γνωστούς Ινδούς καλλιτέχνες, ενώ ο Salim ήταν κριτής στον πέμπτο κύκλο του India Idol.


ENRIQUE IGLESIAS feat. SUNIDHI CHAUHAN "Heartbeat" (India Mix)
H Ινδική version της μεγάλης επιτυχίας του Enrique Iglesias "Heartbeat", που αυτή τη φορά δεν έχει την Nicole Scherzinger αλλά την διάσημη τραγουδίστρια και βασίλισσα του playback όπως την αποκαλούν, Sunidhi Chauhan. H Sunichi μετράει πάνω από 2000 τραγούδια σε ταινίες bollywood, διαφημίσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στην ινδική έκδοση του τελευταίου άλμπουμ του Enrique "Euphoria".


A.R. RAHMAN feat. THE PUSSYCAT DOLLS "Jai Ho! (You are my destiny)"
Ένα από τα πιο πετυχημένα και πιο εμπορικά bollywood τραγούδια μέσα από την πολυβραβευμένη ταινία "Slumdog millionaire". Το τραγούδι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού το 2008 με φωνητικά από τον διάσημο τραγουδιστή του bollywood Sukhwinder Singh, ενώ το 2009 επανακυκλοφόρησε σε αγγλικό στίχο με τη συμμετοχή των Pussycat Dolls κι έφτασε μέχρι το #3 των Αγγλικών charts και #15 στην Αμερική. Jai Ho! σημαίνει η νίκη να είναι με το μέρος σου.


SNAP! "The power of bhangra"
To 2003 οι Snap! επανακυκλοφόρησαν τη μεγάλη τους επιτυχία "The Power" σε ρυθμό bhangra. Bhangra είναι μια μορφή χορού και μουσικής που έχει ρίζες από την περιοχή Punjab η οποία είναι στα σύνορα του Πακιστάν με την Ινδία. Ο παραδοσιακός αυτός χορός υπάρχει από τον 11ο αιώνα και τον χόρευαν αγρότες Punjabi για να γιορτάσουν την εποχή του τρύγου. Το single έφτασε μέχρι το #21 της Γερμανίας και #34 στην Αγγλία.


SARAH BRIGHTMAN "The journey home"
H διάσημη τραγουδίστρια της popera Sarah Brightman διασκεύασε το 2003 το τραγούδι από το μιούζικαλ του A.R. Rahman "Bombay dreams", και το συμπεριέλαβε στο άλμπουμ της "Harem", μπερδεύοντας πολύ πετυχημένα την ινδική με την αραβική κουλτούρα.