Photobucket

5/5/11

Τα ερωτικά γράμματα της Edith Piaf!


Το φως της δημοσιότητας είδαν τα ερωτικά γράμματα της Édith Piaf προς τον εραστή της Louis Gérardin (ή όπως τον αποκαλούσε 'Toto'), πρωταθλητή της ποδηλασίας και παντρεμένο. Ο Louis ήρθε στη ζωή της δυο χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου της έρωτα και μποξέρ Marcel Cerdan, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πηγαίνοντας από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη για να τη συναντήσει, βυθίζοντας την Édith σε κατάθλιψη. Το ειδύλλιο με τον Louis Gérardin κράτησε από το Νοέμβριο του 1951 μέχρι Σεπτέμβρη του 1952, ενώ συνολικά του έστειλε πάνω από 50 γράμματα, τα οποία ήταν γεμάτα ορθογραφικά λάθη και μουντζούρες.

“You have taken me like no other man has ever done, and I have given you what I have never before given, which is to say: myself!” έγραφε αρχές του 1952.
Το πάθος της για τον Louis ήταν τόσο δυνατό που ένιωθε σα να ήταν το "σκυλάκι" του, όπως αναφέρει παρακάτω, εξηγώντας του την ανυπομονησία της να τον δει και να κάνουν έρωτα μόλις γυρίσει από την περιοδεία της. 
"This is what I would like before leaving for America," έγραψε στις 13 April 1952, πριν από την περιοδεία της. "To be so worn out, so filled with love, that I cannot make love any more for months but await my marvellous return to be with you again like your little pet dog."
Η θρυλική τραγουδίστρια είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει παιδί με τον Louis, ακόμα και να παρατήσει την καριέρα της για χάρη του. Παρ'όλα αυτά τα γράμματά της δείχνουν μια ανασφάλεια κι ένα παράπονο, μιας και τα αισθήματα δεν ήταν πάντοτε αμοιβαία, μιας και ο Louis Gérardin είχε δηλώσει πως 48 ώρες με την Édith Piaf είναι πιο κουραστικές κι από ολόκληρο το γύρο της Γαλλίας.
"If you could write to me, that would please me, but if it bothers you, don't do it!" έγραψε στις 25 January του 1952.
 H Édith Piaf έκανε σχέδια για να συζήσουν και δε δίστασε να του στείλει αντίγραφο από τον τραπεζικό της λογαριασμό για να του δείξει πως μαζί της θα έχει μια άνετη ζωή.
"We will have pretty drapes and a beautiful table service"
Χωρίς ίχνος αυτοεκτίμησης λόγω του πάθους της για εκείνον, η Édith Piaf υπόσχεται πως θέλει να φανεί αντάξια των προσδοκιών του και να γίνει καλύτερος άνθρωπος δίπλα του. Μάλιστα τον αποκαλεί και "αφέντη" της τον οποίο θα ακολουθεί και θα ακούει τυφλά.
"I want to completely better myself, I want to be worthy of you, you must help me to transform, you will be my little professor, dear, and I will blindly listen to you like a master that I adore."
Σε αρκετά γράμματα η Édith Piaf αναφέρει τη γυναίκα του Louis, Bichette, για την οποία κάποιες φορές εκφράζει τη συμπάθειά της και τον προτρέπει να γυρίσει ξανά σ'εκείνη, ενώ σε άλλα του προτείνει να την αφήσει και να χωρίσουν οριστικά έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι μαζί.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1952 η Édith Piaf στέλνει το τελευταίο γράμμα στον Louis Gérardin που του ζητάει να χωρίσουν με την ελπίδα να παραμείνουν φίλοι, ενώ παράλληλα αρραβωνιάστηκε με τον Γάλλο τραγουδιστή Jacques Pills.
"When you receive this letter I will be married."
Τέλος, άλλο ένα ειδύλλιο της τραγουδίστριας δημοσιεύτηκε, αυτή τη φορά προς τον Έλληνα ηθοποιό Δημήτρη Χορν με τον οποίο ήταν ερωτευμένη το 1946, ενώ ήταν ήδη σε σχέση με το διάσημο Γάλλο ηθοποιό και τραγουδιστή Yves Montand. Τα γράμματα αγοράστηκαν σε πλειστηριασμό που έγινε το 2009 στην Ελλάδα, στην τιμή των 1.500 ευρώ. Την ίδια χρονιά ένας ανώνυμος αγοραστής έδωσε 67.000 ευρώ για τα πρωτότυπα γράμματα της Édith Piaf στον Gérardin.
H Edith Piaf ερωτεύτηκε τον Έλληνα ηθοποιό όταν ήταν 31 χρονών και στο απόγειο της καριέρας της, και τον αποκαλεί χαϊδευτικά "My Taki".
“I love you like I have never loved before, Taki, please do not break my heart,” γράφει στον ηθοποιό μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο κατάμεστο θέατρο Κοτοπούλη, όπου έδωσε συναυλία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής της περιοδείας. 
Για άλλη μια φορά ήταν διατεθειμένη να δώσει και να κάνει τα πάντα για τον έρωτά της.
“I would like to live next to you. I think I can make you happy and I believe I can understand you very well. I know I am able to give up everything for you.”
Δε μάθαμε ποτέ ποια ήταν τα συναισθήματα του Δημήτρη Χορν για την τραγουδίστρια, από την πλευρά της όμως, και όπως φαίνεται στο τετρασέλιδο γράμμα της με την ένδειξη "Επείγον" ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.
ΠΗΓΗ: http://www.guardian.co.uk

3 bugged up:

Ανώνυμος είπε...

Hello! Do you know if they mаke any plugins to aѕsist with SEO?

I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm nοt seeing verу good gains.
If уou knοw of anу ρlеasе
sharе. Chеerѕ!

my blog post ... natural breast enlargement

Ανώνυμος είπε...

Toԁay, while I ωas at ωork, mу сousin ѕtole
my іphone аnd tеѕtеd to see if it cаn surviѵe а 40 fοot ԁгoр, just sο ѕhe can bе a youtubе sеnsation.

My apple ipaԁ іs nοw brοken аnd ѕhe hаs 83 νiews.

I κnοw this iѕ entirely off tоpic but I hаԁ to shаrе it with ѕomeone!


My weblog: how to lose belly fat

Ανώνυμος είπε...

І was сurious if уou еver
consideгed сhanging thе lаyout of your sitе?
Its verу well wгitten; I love what youvе got to sау.
But mаybe уou could a little more in thе waу
of content so peoρlе сould cοnneсt with it betteг.

Youѵe gοt an awful lot of text foг
οnly having 1 οг two images. Maуbe you cοulԁ space іt out better?



Revieω my ωebpagе: Birmingham massage