Photobucket

28/5/11

Όσα έγιναν στη χτεσινή συναυλία των ROXETTE!



Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω χτες τη μεγάλη συναυλία των Roxette στο TerraVibe Park, μαζί με τον μεγαλύτερο fan του συγκροτήματος και πολύ καλό μου φίλο, Πάνο! 
Πριν διαβάσετε το άρθρο του Πάνου για τη συναυλία να πω κι εγώ δυο λογάκια. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πολλές απαιτήσεις, κι έτσι οι φωνητικές αδυναμίες, που ήταν αρκετές και πολύ λογικό, με ενόχλησαν σε μερικά αγαπημένα τραγούδια, αλλά δε μου χάλασαν τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση που ένιωθα βλέποντας ένα από τα πιο αγαπημένα μου pop συγκροτήματα. Με εξαίρεση την απουσία των "Crash! Boom! Bang" και "You don't understand me", το setlist ήταν χορταστικότατο! 
Δε μπορώ να μην αναφερθώ στον απίθανο Πάνο Μουζουράκη, που είναι από τις πιο αυθεντικές ροκ παρουσίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια, με εξαιρετική φωνή, σκηνική παρουσία και πρόζα. Για να δείτε σε μεγάλο μέγεθος τις φωτογραφίες κάντε κλικ πάνω τους.




REVIEW: Roxette "Charm School World Tour" (TerraVibe Athens)
Γράφει ο Πάνος Σταμούλης



Είναι κάποιες στιγμές που τις περιμένεις τόσα πολλά χρόνια που η αναμονή έχει γίνει δεύτερη σου φύση και που όταν φτάνει η ώρα να έρθεις αντιμέτωπος με αυτές τις προσδοκίες σου, δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις! Κάπως έτσι ένιωθα όλες τις μέρες πριν τις 27 Μαΐου περιμένοντας να αντικρίσω τους αγαπημένους μου Marie και Per στη σκηνή του Terra Vibe. Μετά την αρρώστια της Marie Fredricksson (μόνο ένα 5% επιβιώνει προχωρημένου καρκίνου του εγκεφάλου κι η Marie ζει και βασιλεύει 10 χρόνια μετά την εγχείρηση αφαίρεσης όγκου!) είχα πάψει να ελπίζω όχι μόνο ότι θα ακούσω καινούργιο υλικό από τους Roxette, αλλά κι ότι υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο να τους δω live. Κι όμως έγιναν και τα δύο και χθες το βράδυ οι ήρωες που μονοπωλούσαν τις αφίσες στο παιδικό/εφηβικό δωμάτιό μου ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μου και ήμουν κι εγώ εκεί να τους βλέπω και να μην μπορώ να πιστέψω πόσο καλά ροκάρουν ακόμα!!!






















Η συναυλία άνοιξε με support τον ανερχόμενο, αλλά σαφώς εναλλακτικό, Πάνο Μουζουράκη ο οποίος βγήκε στη σκηνή του Terra Vibe στις 8.00, ακριβώς δηλαδή τη στιγμή της μεγάλης προσέλευσης των θεατών. Δυναμικός, πολύ εκφραστικός, με πηγαίο κωμικό ταλέντο και κάνοντας χιλιόμετρα πάνω-κάτω στη σκηνή ο Πάνος Μουζουράκης δεν άργησε πολύ να κερδίσει το κοινό και να αποτελέσει καλή προθέρμανση για τους Roxette!






















9.30 μμ και ενώ ο χώρος που έχει οριστεί για τη συναυλία είναι ασφυκτικά γεμάτος και τα βλέμματα των θεατών είναι καρφωμένα στη σκηνή, τα φώτα σβήνουν, η αγωνία κορυφώνεται και το πλήθος φωνάζει ρυθμικά Ro-xette. 10 λεπτά αργότερα η Marie και ο Per με το συγκρότημά τους εισέρχονται στη σκηνή. Επικρατεί πανζουρλισμός και όλοι ανοίγουν κινητά και φωτογραφικές μηχανές για να απαθανατίσουν το πολυαγαπημένοι ντουέτο. "Dressed for success" είναι το πρώτο τραγούδι και ο κόσμος δείχνει να γνωρίζει απ'έξω όλους τους στίχους και να χοροπηδά ασταμάτητα μπροστά στη σκηνή. Όταν τελειώνει το τραγούδι δεν προλαβαίνουν καλά-καλά να εισπράξουν το χειροκρότημα των θεατών, που πραγματικά τους αποθεώνουν, και οι ηλεκτρικές κιθάρες ξεκινούν να παίζουν τις πρώτες νότες της μεγάλης επιτυχίας "Sleeping in my car" κάνοντας το πλήθος να παραληρεί από θαυμασμό και συγκίνηση. ‘The night is so beautiful and young’ τραγουδά η Marie και η νύχτα μοιάζει να έχει κερδηθεί ήδη για τους αγαπημένους μας Σουηδούς σούπερσταρ!


Οι Roxette συνεχίζουν με κορυφαίες επιτυχίες τους όπως "Wish I could fly", "The Big L", "Dangerous",  "Fading like a flower", "How do you do", "Opportunity Nox" και "It must have been love". Ειδικά το τελευταίο αφήνουν το κοινό να το τραγουδήσει μόνο του και μετά από μια μαγική unplugged εμπειρία στην οποία ο Per με ευχαρίστηση παρατηρεί ότι όλο αυτό το πλήθος τραγουδά αδιάλειπτα τους στίχους του τραγουδιού, οι κιθάρες και τα keyboards ξεκινούν και η Marie με τη μαγική της φωνή μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στην εποχή του Pretty Woman!


Σε κάποια στιγμή ο Per φεύγει από τη σκηνή και αφήνει τη Marie με όλα τα φώτα πάνω της να τραγουδά μαγικά το "Perfect day", την ιδιαίτερη μπαλάντα από το πιο πετυχημένο εμπορικά άλμπουμ του συγκροτήματος, "Joyride". Στη συνέχεια ο Per επιστρέφει στη σκηνή και με σόλο κιθάρα τη συνοδεύει φωνητικά στο "Things will never be the same". Λίγο πριν το "Joyride" γίνεται από τον Per η παρουσίαση του συγκροτήματος και ο ταλαντούχος Christoffer παίζει στην ηλεκτρική κιθάρα το Zorba the Greek ενώ ο κόσμος τον αποθεώνει!


Οι Roxette ευχαριστούν και καληνυχτίζουν το κοινό τους και αποχωρούν από τη σκηνή αφήνοντας το κοινό να ουρλιάζει καλώντας τους πίσω. Μετά από ένα λεπτό ανεβαίνουν πάλι στη σκηνή και τραγουδούν το "Spending my Time" και το θρυλικό "The Look". Όταν ξαναφεύγουν από τη σκηνή οι θεατές κολλημένοι στις θέσεις τους τους καλούν πάλι πίσω για ένα δεύτερο encore. Εκείνοι δεν τους χαλάνε το χατίρι και ανεβαίνουν πάλι στη σκηνή για να τραγουδήσουν το "Listen to your heart" ενώ η βραδιά κλείνει με το "Church of your heart", πάλι από το "Joyride" album (1991), το οποίο έχει την τιμητική του (6 τραγούδια συνολικά από αυτό το άλμπουμ, μόλις δύο από το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, κανένα από το προτελευταίο, "Room Service"!).


Η βραδιά ήταν μαγική, είχε κάτι από την αστερόσκονη ενός ονείρου και οι Roxette έμοιαζαν να απολαμβάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα! Ειδικά ο Per είχε εξαιρετική ενέργεια και τη μετέδιδε απλόχερα στο κοινό, ενώ η Marie παρά την περιορισμένη κίνησή της (σε σχέση με το λαμπρό 90ies παρελθόν της), έδειχνε σε καλή φόρμα και με έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπό της. Charm School World Tour: ένα εξαιρετικό come back στην παγκόσμια μουσική σκηνή, μια μοναδική βραδιά από ένα ανεπανάληπτο ποπ συγκρότημα!







6 bugged up:

mADman είπε...

Απίθανη βραδιά!!! Πραγματικό JOYRIDE !!! Με τις popιές, με τις rockιές, με τις μπλαντάρες!!!

Κι εμένα μου έλειψε το Crash boom bang και το You don't understand me (και το Stars με απογοήτευσε λίγο και μουσικά και ερμηνευτικά), αλλά ok ... το πακέτο ήταν super!!! Πολύ νοσταλγικό και πολύ συγκινητικό considering Marie!

Καλύτερες στιγμές για μένα το Spending my time όπου ένοιωσα κυριολεκτικά να χάνομαι στη στιγμή ... pure magic ... και φυσικά το The Look με όλους μας να παραλυρούμε nanananana nanananana nanananana nanananana. Τις χαίρομαι πολύ αυτές τις στιγμές που ένα pop κομμάτι μπορεί να κάνει μάζες κόσμου να ουρλιάζουν nananan και lalalala (όπως και στο Can't get you out of my head της Kylie)!!!

Μας το χρωστούσαν (και αυτοί) να παίξουν live και χάρηκα πάρα πολύ που ήρθαν και που ο καιρος ξηγήθηκε φυστίκι και έριξε τις πρώτες ψιχάλες ακριβώς μόλις φύγαμε ... σα να στεναχωρέθηκαν οι ουρανοί που τελείωσε η συναυλία και έβαλαν τα κλάματα (poetic or what):-P

Ανώνυμος είπε...

SYGLONISTIKI VRADYA ... den exo logia kai episis simera to vrady de thelo na vgo giati akoma anapolo ta xtesinovradyna ....
MPRAVO TOUS !!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα...χρόνια μετα βεβαια αλλά γίνεται!!! Άξιζε τον κόπο το ταξιδι απο Θεσσαλονίκη αυθημερόν, δεν ηθελα να το χάσω με τίποτα! Είμουν τοσο ενθουσιασμένη που θα τους δω που και τα κάλαντα να μου τραγουδούσαν super θα περναγα!!!! Aπο χθες σιγοτραγουδαω το church of your heart που ειναι και απο τα αγαπημενα μου. Επισης μου έλειψε το queen of rain αλλά δεν πειραζει. Τίποτα δεν πειραζει όταν εμφανιζεται μπροστά σου το ειδωλο των εφηβικών σου χρονων.
Μια τελεια βραδια...

Enigma-ha είπε...

Πέρασε πολύς καιρός (1988) από τότε που η Σουηδέζα φίλη μου, Κάρεν μού είχε στείλει μία κασέτα που περιείχε το "Dressed for Success" την άνοιξη του 1988. Μόλις το άκουσα το έπαιζα συνέχεια...μάλλον ήμουν ο πρώτος..ή από τους πρώτους που άκουγα τους Roxette...Μετά αγόρασα άμεσα το δίσκο Look Sharp! και οι φίλοι μου λέγανε : "Τι είναι αυτό που αγόρασες...θα είναι βλακεία...". Μόλις το ακούσανε...το αγαπήσανε όλοι..κ μου λέγανε ότι είχα κάνει πολύ καλή επιλογή...Ήταν η χρυσή εποχή του βινυλίου ακόμα..που η καλή μουσική ήταν κτήμα ολίγων...
Συγκίνηση όταν έφτανα Μαλακάσα να τους ακούσω μετά από τόσα χρόνια...Ο καιρός ήταν ασταθής σαν την ζωή μας, γκρίζος στην αυγή του Καλοκαιριού σαν οι Roxette να είχαν φέρει άρωμα κ χρώμα Σκανδιναβίας...Ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε, έστω στο τελευταίο στάδιο της καριέρας σας...

Ανώνυμος είπε...

Απίθανοι..Συγκρότημα γεμάτο αναμνήσεις..Πολύ καλός επίσης και ο Μουζουράκης

Ανώνυμος είπε...

[url=http://muzka.net/other]Download Other[/url]
[url=http://muzka.net/disco]Скачать музыку disco[/url]
[url=http://muzka.net/russ_sbornik]Greatest Hits Русский сборник[/url]
[url=http://muzka.net/zar_ispol]Альбом 2012 Зарубежный исполнитель[/url]
[url=http://muzka.net/metal]Скачать музыку Metall[/url]