Photobucket

12/5/11

VideoAnatomy
JLο: η μετενσάρκωση της Θεάς

Γράφει ο Costantino Cavali (Eumaios Design)


Ποιος δεν έχει νοιώσει το ρυθμό της μουσικής της JLο και δεν έχει  αισθανθεί το αίμα του να παίρνει φωτιά … παραδίνοντας τους μυς του σώματος του στο ρυθμό και στο ερωτικό λίκνισμα  της μουσικής; Η JLο ανανεωμένη και πιο όμορφη από ποτέ ρισκάρει και ακολουθεί τα μονοπάτια της pop μουσικής με έντονα  latin στοιχεία και καταφέρνει να κλέψει τις καρδιές όλων. Το νέο της τραγούδι “Ιm Into You” επενδύθηκε με ένα όμορφο video clip γυρισμένο στην περιοχή της Chichen Itza (Τσιτσέν Ιτζά -στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό).


H περίτεχνη πυραμίδα των Maya με τα σκαλοπάτια στο κέντρο και των τεσσάρων πλευρών της δείχνοντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ο περίστυλος Ναός, η ομορφιά του ανοιχτού χώρου και η αίσθηση της ελευθερίας που αποπνέει, η έντονη αντίθεση του γκρίζου της πέτρας με το γαλάζιο του ουρανού και το πράσινο της έντονης και εξωτικής βλάστησης είναι μερικά από τα στοιχεία που δημιουργούν ένα ειδυλλιακό  και ονειροπόλο σκηνικό. Η δύναμη της Φύσης με τα έντονα στοιχεία της, φως-σκιά, πλούσια βλάστηση και τα λαξευμένα πετρώματα, μας δίνει την εντύπωση ότι όλα έχουν κίνηση και φέρνει στα αυτιά μας ήχους  γάργαρου νερού, ένα  ρυάκι που μας  παρασύρει στην εποχή της Κοσμογονίας των Maya.


Η JLο ως σύγχρονη  θεά Chantico (Τσαντίκο-θεά της φωτιάς και προστάτιδα των πολύτιμων πραγμάτων)  παρακολουθεί  τον αγαπημένο “πρίγκιπα”  Xochipili (Σοτσιπίλλι-ο πρίγκιπας των λουλουδιών, θεός της Αυγής του χορού και της αγάπης) αναβιώνοντας το μύθο των “Πέντε Ήλιων” (την ιστορία του ερωτευμένου ζευγαριού που μεταμορφώθηκε σε πουλί πετώντας μακριά βρίσκοντας σωτηρία από την πύρινη βροχή του “Τρίτου Ήλιου”).


 Μπορεί το video clip να έχει κοινά στοιχεία με άλλα παλαιότερα της  JLο, όπως το αισθησιακό παιχνίδι με το νερό της θάλασσας στο “Love don't cost a thing” αλλά και στοιχεία από τα “Ain't it funny” και  “I’m Real”, διακόπτοντας τη ροή του τραγουδιού και παρεμβάλλοντας ένα χορευτικό απόσπασμα με αποτέλεσμα να μην το καθιστά ως μονότονο. Η έντονη αυτή εναλλαγή λειτουργεί ως τη χρυσή τομή στα  video clip της και επιβραβεύεται με επιτυχία. Η αίσθηση που μου αφήνει είναι ξεχωριστή υποδηλώνοντας την καλαισθησία, την άγρια ομορφιά του τοπίου και της ανθρώπινης ψυχής και σάρκας, τον έντονο ερωτισμό αναζωογονώντας κάθε μου κύτταρο, συνεπαίρνοντας με στη σύγχρονη εκδοχή του μύθου που οδήγησε το ζευγάρι στο tlalocan (Τλαλοκάν-Παράδεισο- κατοικία των θεών).

3 bugged up:

Ανώνυμος είπε...

THEA

Petros είπε...

bravo Costantine !!!

Ανώνυμος είπε...

I loѵe what you guys tend to be up tοo. Thiѕ type of cleveг work and coverage!

Keep up the terrific works guys I've added you guys to my personal blogroll.

Also visit my web blog; lose fat fast