Photobucket

2/5/11

VideoAnatomy
Rigos it's over!

Γράφει ο Costantino Cavali (Eumaios Design)

Τα τελευταία χρόνια η Έλενα Παπαρίζου εκτός από μια πολύ σπουδαία φωνή φημιζόταν και για την εκλεπτυσμένη αισθητική των video clips της. Άλλοτε σαν άγριο θηλυκό , άλλοτε σαν ευαίσθητο και τρυφερό κορίτσι, κυριαρχούσε σαν παρουσία και γινόταν δική μας. Με αφορμή το πρώτο MadWalk παρουσιάστηκε  το νέο της τραγούδι “Baby it's over”.
Η αποδοχή του ομώνυμου video δυστυχώς δεν ήταν η αναμενόμενη. Ένα σμίλευμα από καταιγιστικές εικόνες δίχως ροή και σενάριο, γρήγορες εναλλαγές του υποτιθέμενου story που προσωπικά μου θύμισε το video του Justin BieberNever Say Never”. Εικόνες χωρίς ουσία εναλλάσσονται μεταξύ τους παρέχοντας μας αδιάφορες πληροφορίες ενός concept που δεν υπάρχει.
Η εικόνα ενός pop idol που φημίζεται για την σκηνική παρουσία πέρα της καλής φωνής, κρύβεται πίσω από σκηνοθετικές έννοιες και τρικ που καλούμαστε εμείς να ανακαλύψουμε: μια τοξοβόλος-έρωτας , ένας άντρας με μήλα- ο Αδάμ (η προσομοίωση της προδοσίας) και η σύγχρονη Εύα-Έλενα μέσα στον υποτιθέμενο Παράδεισο μιας επίδειξης μόδας. Ένας περιβάλλοντας χώρος γυμνός όπως ακριβώς η αίσθηση της ερωτικής απογύμνωσης στο τελείωμα μιας σχέσης και μια ηλεκτρική σκούπα ως μέσο κάθαρσης...