Photobucket

8/6/11

ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ: Beyonce "4"
Track by track

Τη Beyonce τη λατρεύω. Τη θεωρώ από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες και φωνές που έχει βγάλει η σύγχρονη μουσική. Περίμενα πως και πως το νέο της άλμπουμ "4", και σήμερα διέρρευσε στο internet. Το blog είναι κατά της πειρατείας γι'αυτό όσοι ενδιαφέρεστε αγοράστε το άλμπουμ που κυκλοφορεί επίσημα στις 24 Ιουνίου.
Πάμε λοιπόν να δούμε track by track το "4"!

01. 1+1: Πολύ όμορφο ξεκίνημα με ένα ερωτικό τραγούδι που σε παρασύρει στην καψούρα του. Σίγουρα η μοναδική ερμηνεία της Beyonce το απογειώνει και όσο το ακούς σ'αρέσει και πιο πολύ. (8)
02. I CARE: Ένα τραγούδι που δε μπορώ ν'αποφασίσω αν μου αρέσει ή όχι. Τελικά με το τρίτο άκουσμα το λάτρεψα. Ροκ μπαλάντα με υπερβολική ερμηνεία κατά τη γνώμη μου, χωρίς όμως να ενοχλεί και κουπλέ που υπερτερούν του ρεφρέν. Ένα 90s vibe το "έπιασα" πάντως κι αυτό είναι μεγάλο plus! Σίγουρα θα ξεχωρίσει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει single. (8)
03. I MISS YOU: Πάναπλο τραγουδάκι που μοιάζει με ντέμο πιο πολύ παρά με κανονικό τραγούδι. Κλισέ στίχος και μελωδία. Απογοητευτική ενορχήστρωση αλλά κοίτα να δεις που όσο το ακούω αρχίζω και το βρίσκω πολύ γλυκό. (7)                                                                                                                                       

04. BEST THING I NEVER HAD: Το δεύτερο single του άλμπουμ. Σίγουρα καλύτερο από το "Run the world (Girls)", και σίγουρα από τις πιο καλές στιγμές σε αυτή τη δουλειά. (8)
05. PARTY (feat. Andre 3000): Με αέρα old school, ένα τραγούδι που ταιριάζει περισσότερο στην τωρινή Mariah Carey που μας έχει συνηθίσει σε χαζά τραγούδια, παρά στην Beyonce. Απογοήτευση! (4)
06. RATHER DIE YOUNG: Λες κι έχει βγει από τα 70s. Συμπαθητικό τραγούδι, soulful με disco στοιχεία, το οποίο όμως ακούγεται λίγο παρωχημένο σαν ύφος. (7)
                                                          
07. START OVER: Αποτελεί μια από τις πιο δυνατές στιγμές του δίσκου, κυρίως όσον αφορά το ερμηνευτικό κομμάτι της Beyonce. Νομίζω "φωνάζει" να γίνει single. (8)
08. LOVE ON TOP: Disco-pop στοιχεία με funky διάθεση, κουραστικό ρεφρέν και υπερβολική ερμηνεία χωρίς λόγο. Δυστυχώς σε κάνει να το προσπερνάς παρά τις καλές του προθέσεις. (5)
09. COUNTDOWN: Πραγματικά όμως, τι σκεφτόταν όταν έγραφε αυτό το κομμάτι? Απαράδεκτο σε όλα του, μουσική, στίχο κι ερμηνεία. Μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φτάσει την τελειότητα του "Get me bodied" αλλά πλήρης αποτυχία. Κρίμα! (2)             


10. END OF TIME: Το είχαμε ακούσει πριν καιρό και ήλπιζα να το έφτιαχναν λίγο ενορχηστρωτικά, αλλά μάλλον δεν έγινε κάτι τέτοιο και τώρα μοιάζει σε μουσικό νούμερο για τσίρκο. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια μουσική κι ερμηνευτική υπερβολή σε αυτό το άλμπουμ. Next track please! (4)
11. I WAS HERE: Δια χειρός της Diane Warren, "πριγκίπισσα" της μπαλάντας. H Diane είχε δηλώσει πως είναι από τις καλύτερες μπαλάντες που έχει γράψει, αλλά μάλλον διακρίνω μια υπερβολή μιας και το τραγούδι είναι μεν πολύ καλό, αλλά δε συγκρίνεται με άλλες δουλειές της. (8)
12. RUN THE WORLD (GIRLS): Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ακούσει από τη Beyonce, αλλά όχι και τόσο κακό. Μόνο που από τη Beyonce περιμένεις απλά τα καλύτερα κι όχι μετριότητες. (7)


ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δε σας κρύβω ότι στεναχωρήθηκα κι απογοητεύτηκα μαζί. Δεν περίμενα το "4" να είναι το χειρότερο άλμπουμ στην καριέρα της Beyonce, αν και το πρώτο single μας είχε προδιαθέσει λίγο. Σα να βιάστηκε λίγο να κυκλοφορήσει άλμπουμ ή μήπως στέρεψε από έμπνευση? Δεν εξηγείται αλλιώς η έλλειψη πρωτοτυπίας και η παντελής απουσία του μαγικού συστατικού που σε έκανε να πορώνεσαι τουλάχιστον με 5-6 κομμάτια από κάθε της άλμπουμ. Πρώτη φορά που βαρέθηκα σε άλμπουμ της κι ανυπομονούσα να τελειώσει. Μπορεί να μην είναι ΤΟΣΟ κακό, in fact έχει κάποια πολύ καλά και ώριμα δείγματα, αλλά από τη Beyonce περιμένω μόνο το καλύτερο και δεν αρκούμαι στο μέτριο.
                                                                

5 bugged up:

mADman είπε...

Αφού δεν της έβαλες "4" πάλι καλά :-P

Το "Run the world (girls)" είχα φρικάρει μόλις το είχα ακούσει... Καλό μόνο για cheerling tune σε γήπεδο Αμερικάνικου κολλεγίου ... και πολλά λέω ... Θα ακούσω όλο το album to απόγευμα και θα σου πω ... αν και μετά το διπλό "I am" κι εγώ θα περίμενα κάτι ακόμα καλύτερο ...

p.karderinos είπε...

Simfono apolita me osa grafeis FatherMonster, H beoynce einai agapimeni mou kai mena poli.. alla den ksero me ayto to album ti egine. den einai kako pisteyo alla ksereis kati.. den iparxei mesa sto album ayto ena "zoumero mpifteki" .. distixos oloi meiname me to "liker me geusi karida" loooool

Toudourini είπε...

Σε γενικές γραμμές το βρήκα καλό album...

Ανώνυμος είπε...

more

Feel free to surf to my webpage - attorney leads
My website ; lawyer leads

Ανώνυμος είπε...

I'm not sure exactly why but this web site is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll check bасk lаter on аnԁ see if thе problem stіll exists.


Мy web blog: Covering