Photobucket

1/6/11

Γνωρίστε τον...
Κωνσταντίνο Δώρα

To Music Bug ξεκίνησε μια νέα στήλη η οποία θα ασχολείται με καλλιτέχνες οι οποίοι δεν είχαν την τύχη να έχουν κάποια δισκογραφική δουλειά, αλλά έχουν να επιδείξουν ταλέντο και φωνή που αξίζει να ακουστούν και να παρουσιαστούν. Τραγούδι δεν είναι μόνο τα "ονόματα" αλλά κι όλα αυτά τα νέα παιδιά με ταλέντο που προσπαθούν και πολλές φορές είναι πιο αξιόλογα από αυτούς που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα.
Σήμερα έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή που άκουσα τη φωνή του ανατρίχιασα και μου θύμισε, ας μου επιτραπεί, τις παλιές καλές εποχές του Γιάννη Πάριου. Μια παρουσία όμορφη κι ευγενική με φωνή τόσο ζεστή και οικεία που σε αγγίζει κατευθείαν. 
Κυρίες και κύριοι...ο Κωνσταντίνος Δώρας!


Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη με σπουδές πάνω σε πιάνο και κλασικό τραγούδι, αλλά με το "μικρόβιο" της μουσικής από τα πρώτα παιδικά χρόνια. Η ανάγκη να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο του τραγουδιού από το 1996, του χάρισε μια σειρά από επιτυχημένες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες.


Παράλληλα απόφοιτος της εφαρμοσμένης πληροφορικής με πολυμέσα , ήρθε πιο κοντά στο μέσο του διαδικτύου, μέσω του οποίου κατάφερε να επικοινωνήσει ευκολότερα τη δουλειά του.
Το γράψιμο, εκτός από τρόπος έκφρασης, είναι και μία από τις αγαπημένες του ασχολίες ενώ η σύνθεση είναι κάτι με το οποίο πειραματίζεται τελευταία. Οι επιρροές ποικίλλουν μιας και οτιδήποτε, λέει, γύρω μας είναι μουσική. Για το λόγο αυτό κι οι ζωντανές εμφανίσεις του είναι πάντα μια αναφορά σε ό,τι τον εκφράζει από την εγχώρια και διεθνή σκηνή. "Προσωπικά", "Αυτή η νύχτα μένει", "Τράβα σκανδάλη", "Μην τον ρωτάς τον ουρανό", "Θα με θυμηθείς", "Όλα σε θυμίζουν", "Αύγουστος", "Πίστα από φώσφορο", "Το χειροκρότημα", "Feel", "No ordinary love", "Enjoy the silence" είναι μερικά από τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει μοναδικά.


Αν ακούσει κάποιος τις μελωδίες και τους στίχους στα τραγούδια που έγραψε ο ίδιος, θα διακρίνει έντονα συναισθήματα και σκέψεις, με τον έρωτα να παίζει κυρίαρχο ρόλο. 
Οι ενορχηστρώσεις των κομματιών ανήκουν στον Γιάννη Γκιούρα και οι οπτικοποιήσεις του Panos T.

"Αφήνω στον ωκεανό το σώμα να σμιλέψει, τη λαβωμένη μου αγκαλιά μ'αλμύρα να γιατρέψει" ερμηνεύει στο τραγούδι "Νερό και στάχτη". Η ενορχήστρωση σε ταξιδεύει και το εξαιρετικό video σε συνδυασμό με την λιτή ερμηνεία του Κωνσταντίνου Δώρα το κάνει απλά μαγικό. 

Μερικές φορές το κενό και η απελπισία που νιώθουμε μέσα μας, μετατρέπει τον πόνο σε κραυγή, έτσι και το "Κανένας" μεταμορφώνει τον πόνο σε τραγούδι με τον ήχο του μπουζουκιού να "μεταφράζει" τους στίχους σε νότες. "Νησίδες, με χρώμα της ψυχής ζωγραφίζω, μα κανείς δεν αισθάνεται. Και γυρνώ μες στους δρόμους αφανής, θύμα είμαι της ζωής που χάνεται."

Το "Σταγόνες θανάτου" το ξεχώρισα από την αρχή μιας και η μουσική του μου θυμίζει την αγαπημένη μου εποχή, το φθινόπωρο. Ξεκινάει σε βαλς ρυθμούς και καταλήγει σε δυναμική ροκ μπαλάντα. "Σταγόνες πλημμύρισε θανάτου η ψυχή, μες στο κορμί που αργοπεθαίνει. Να'σουν στ'αλήθεια, αγάπη, να'σουν ζωή, να'σουν αλήθεια που ανασταίνει."



Το "Μίλα μου γι'αγάπη" είναι ένα κομμάτι το οποίο με άγγιξε αμέσως κι αποτελεί το πιο αγαπημένο μου. Ίσως γιατί όλοι έχουμε αυτή τη λαχτάρα να αγαπήσουμε, να αγαπηθούμε και να παρασυρθούμε από τον έρωτα. Το video για άλλη μια φορά εξαιρετικό.



Το "Ξένοι εμείς οι δυομιλάει για χωρισμό, για το αδιέξοδο των ανθρώπων που καταλήγουν ξένοι μετά από έναν έντονο έρωτα. Με το πιάνο να "ντύνει" μοναδικά το τραγούδι, και την ερμηνεία του Κωνσταντίνου, το τραγούδι αυτό αν έβγαινε σε single θα "άγγιζε" πολύ κόσμο.



Θα κλείσω με το τραγούδι "Παραμύθι", ένα από τα πρώτα τραγούδια που έγραψε ο Κωνσταντίνος Δώρας, για να του ευχηθώ το "παραμύθι" και τα όνειρά του να γίνουν πραγματικότητα και να μάθει ακόμα πιο πολύς κόσμος αυτή την υπέροχη φωνή!



YOUTUBE

9 bugged up:

Petros - koukis74 είπε...

Mpravo Yianni.....
kalh epitixia sth nea sthlh.
O kwnstantinos einai foveros !!!

mantinada είπε...

Μοναδικός ερμηνευτής, αισθαντικός συνθέτης, ευαίσθητος στιχουργός και μια λαμπερή μα ταυτόχρονα ταπεινή παρουσία... Τί άλλο να ζητήσει κανείς από έναν καλλιτέχνη;

Εύχομαι ο δρόμος που σου αξίζει να βρεθεί σύντομα στα βήματά σου Κωνσταντίνε!!!

Πολλά μπράβο και σε όλους τους συνεργάτες σου!!

Λάμπρος είπε...

παλαιψε το φιλε.. το αξιζεις...

Toudourini είπε...

Από την πρώτη φορά που τον άκουσα δε μπορούσα παρά να μην τον αγαπήσω σαν καλλιτέχνη... Υπέροχη χροιά, καταπληκτικός ερμηνευτής, αξιόλογος συνθέτης και στιχουργός... Θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς σύγχρονους τραγουδιστές της ελληνικής δισκογραφίας που τραυματίζουν τα αφτιά μας καθημερινά...

Papoutsomenos gatos είπε...

8a simfoniso apolyta me ton/tin Toudourini... Keep it up!!!

Ανώνυμος είπε...

Look At These Guys

Here is my web blog - seo for attorneys
Here is my web page : leads for lawyers

Ανώνυμος είπε...

What Purposes Do You Require Neodymium Magnets For?


Feel free to surf to my webpage ... lawyer search engine optimization
My site :: lawyer search engine optimization

Ανώνυμος είπε...

Valuable info. Fortunate me Ι discovered your web sіte by accident, anԁ I'm surprised why this twist of fate did not happened in advance! I bookmarked it.

My homepage ... emergency plumbers birmingham

Ανώνυμος είπε...

Hellο I am sο gгateful I founԁ your web ѕite, Ӏ reаlly found you
by error, while ӏ was researching on Yahoo for sоmething elѕe,
Anyhow I am heгe nοw and would just
lіke to say many thanκs fοr a marvelοus post
and a аll гound enјоyable blog (I also
lovе the thеmе/design), ӏ don’t hаvе time to
browѕe it all at the mіnutе
but І hаνe bookmaгked it аnd also includeԁ your RЅS
fееds, so when I have tіme I will be bacκ to read more, Please do κeep up the awеsome jо.


Looκ intο mу pagе :: massage days