Photobucket

30/1/11

ROXETTE "Charm School"
Το νέο album των Roxette track by track!

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο τους album "Room Service", οι Roxette επιστρέφουν επιτέλους με νέο υλικό. Το "Charm School" κυκλοφορεί στις 11 Φεβρουαρίου αλλά σήμερα διέρρευσε στο internet. Αν το ακούσετε και σας αρέσει, να το αγοράσετε γιατί πρέπει να στηρίζουμε τη μουσική και τους καλλιτέχνες που αξίζουν. Η deluxe έκδοση περιλαμβάνει 12 live tracks από τη πρόσφατη συναυλία τους στο St. Petersburg. Εγώ το άκουσα πριν λίγη ώρα και σας μεταφέρω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου ακούγοντας το, track by track!
Photobucket
01. WAY OUT: Το τέλειο ξεκίνημα για το album που σε προδιαθέτει για τη συνέχεια. Με country rock feeling και sing-a-long διάθεση, το τραγούδι σε κερδίζει αμέσως και δε θες να τελειώσει! (10)

02. NO ONE MAKES IT ON HER OWN: Είναι πολύ συγκινητικό να ακούς ξανά τη φωνή της Marie μετά από τόσο καιρό. Μια πραγματικά υπέροχη μπαλάντα που μπορεί άνετα να συγκριθεί με τις κλασικές τους που τους έκαναν superstars σε όλο τον κόσμο. (10)

03. SHE'S GOT NΟTHING ON (BUT THE RADIO): Το πρώτο επίσημο single του άλμπουμ, μπορεί να μην το θεωρώ το καλύτερο του δίσκου, όμως είναι τόσο catchy, pop και με θετικά vibes που σου κολλάει αμέσως και το τραγουδάς συνέχεια. (8)

04. SPEAK TO ME: Ατμοσφαιρικό, ερωτικό, με καταπληκτικά φωνητικά. Στο επίπεδο του "Wish I could fly", με κουπλέ που σε προδιαθέτουν για την έκρηξη της Marie στο ρεφρέν. Ένα από τα καλύτερα του δίσκου. (10)
Photobucket
05. I'M GLAD YOU CALLED: Ένα τραγούδι με soundtrack αισθητική. Τρυφερό και τόσο ρομαντικό που σε κερδίζει αμέσως και θες να ερωτευτείς. Κεράκια, τζάκι, κιθάρα και μια αγκαλιά ακούγοντας το τραγούδι αυτό. H Marie στα καλύτερά της. (10)

06. ONLY WHEN I DREAM: Όταν είχα πρωτοακούσει το κομμάτι αυτό στο promo video των Roxette με 30 δευτερόλεπτα από κάθε τραγούδι, το αγάπησα με τη μία και περίμενα πως και πως να βγει το άλμπουμ για να το ακούσω. Μεγάλη πιθανότητα να γίνει single. Αριστουργηματικό! (10)

07. DREAM ON: Pop δυναμίτης με φοβερές κιθάρες και έντονο συναυλιακό χαρακτήρα. Ένα ακόμα pop διαμαντάκι (10)

08. BIG BLACK CADILLAC: Θυμίζει εποχές "Sleeping in my car". Παιχνιδιάρικο και ίσως μελλοντικό single. Roxette are definitely back! (9)
Photobucket
09. IN MY OWN WAY: Το πιο αδύναμο κομμάτι του album, χωρίς όμως να είναι κακό, ούτε καν μέτριο, απλά δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου. (7)

10. AFTER ALL: Με ρετρό ποπ διάθεση και έξυπνους στίχους. Άλλο ένα μικρό ποπ αριστούργημα. (10)

11. HAPPY ON THE OUTSIDE: Μπορεί να μην είναι μπαλάντα, όμως είναι τόσο μελαγχολικό που σε παρασύρει και καταφέρνει να σε συγκινήσει. Σίγουρα αυτό το τραγούδι θα εκφράζει πολύ κόσμο. (8)

12. SITTING ON THE TOP OF THE WORLD: Όσο υπέροχα ξεκίνησε το album, τόσο αδιάφορα τελειώνει, με ένα τραγούδι που θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα ως b'side. (6)
Photobucket
ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Τολμώ να πω ότι το θεωρώ το καλύτερο album που έχουν βγάλει οι Roxette σε όλη την καριέρα τους. Οπότε προσπερνάμε τα μέτρια albums που έβγαλαν από το 1994 και μετά με το "Have a nice day" και "Room service" κι απολαμβάνουμε ένα αληθινό pop αριστούργημα που δε θες να σταματήσεις να ακούς, και δεν μπορείς να έχεις 1-2 αγαπημένα tracks, αλλά σχεδόν όλο το album. Welcome back lads!!! Ραντεβού στην Αθήνα, 27 Μαίου στο Terra Vibe Park!
Photobucket

ALBUM SNIPPETS


SHE'S GOT NOTHING ON (BUT THE RADIO)

20/1/11

Το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σας...
Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από την LACTA!

Photobucket
Όλοι έχουμε αγαπημένες σοκολάτες, μια από τις δικές μου πιο αγαπημένες είναι η
Lacta. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια ψηφοφορία για το πιο αγαπημένο σας τραγούδι από τις διαφημίσεις της Lacta όλα αυτά τα χρόνια.
Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι 3 τραγούδια. Για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας δείτε το παρακάτω video που έφτιαξα με ένα medley απ'όλα τα τραγούδια, μαζί με στίχους:



13/1/11

"Έφυγαν" από τη ζωή και δεν το πήρα(με) χαμπάρι!
Χοντρό!

Έχω βρεθεί πολλές φορές στη δυσάρεστη θέση να ανακαλύψω ετεροχρονισμένα για κάποια γνωστά ή σχεδόν γνωστά ονόματα των 80s, 90s κλπ, κυρίως one-hit wonders ή ξεχασμένους, να έχουν "φύγει" από τη ζωή. Τώρα θα μου πείτε πως σου ήρθε αυτό ρε μεγάλε? Πριν λίγες μέρες άκουγα το "Romantic world" της Dana Dawson κι ήθελα να δω αν έχει βγάλει κάτι τελευταία γιατί έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια, και σοκαρισμένος διάβασα ότι "έφυγε" από τη ζωή τον Αύγουστο που μας πέρασε σε ηλικία μόλις 36 χρονών. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

MELANIE THORNTON (LA BOUCHE)
(1967-2001)
Photobucket
Η φωνάρα τραγουδίστρια των La Bouche, που είχαν στο ενεργητικό τους τις μεγάλες επιτυχίες "Be my lover", "Sweet dreams", "Fallin' in love", "You won't forget me", "έφυγε" στις 24 Νοεμβρίου 2001 έπειτα από συντριβή αεροπλάνου καθώς πήγαινε στην Ελβετία για να προωθήσει το solo album της.


KIRKA
(1950-2007)
Photobucket
O πιο εμπορικός άντρας καλλιτέχνης στη Φινλανδία, έγινε δημοφιλής στην Ελλάδα το 1992 με τις τεράστιες επιτυχίες "Sadness in your eyes" και "Losing you". Πέθανε ξαφνικά στις 31 Ιανουαρίου 2007 στο σπίτι του από αρρώστια που δεν έγινε ποτέ γνωστή.


SCATMAN JOHN
(1942-1999)
Photobucket
Έγινε πασίγνωστος το 1994 με την παγκόσμια επιτυχία "Scatman" και στη συνέχεια με το "Scatman's world". "Έφυγε" στις 3 Δεκεμβρίου 1999 από καρκίνο του πνεύμονα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.


DANA DAWSON
(1974-2010)
Photobucket
Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, έπαιξε σε μιούζικαλς όπως "Annie" και "Rent", είχε αρκετές επιτυχίες στα 90s σε Αγγλία, Γαλλία και Ευρώπη όπως το πασίγνωστο και στην Ελλάδα "Romantic world", καθώς και τα "3 is family", "Got to give me love" και "Show me". ''Έφυγε" 10 Αυγούστου 2010 από καρκίνο, μόλις 36 χρονών!


IZORA ARMSTEAD (THE WEATHER GIRLS)
(1942-2004)
Photobucket
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θυμάται τις δύο τροφαντούλες Weather Girls να τραγουδάνε την τεράστια επιτυχία και gay anthem "It's raining men" το 1981. Το έτερον ήμισι της Martha Wash, Izora Armstead, "έφυγε" στις 16 Σεπτεμβρίου 2004 από ανακοπή καρδιάς.


TREVOR TAYLOR (BAD BOYS BLUE)
(1958-2008)
Photobucket
O original lead singer του πολύ γνωστού italodisco/eurodisco γερμανικού group Bad Boys Blue, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους, κυρίως στα 80s κι αρχές 90s, όπως "You're a woman", "Pretty young girl", "I totally miss you" κ.α.. Ο Trevor Taylor "έφυγε" στις 19 Ιανουαρίου 2008 από ανακοπή.


ROB PILATUS (MILLI VANILLI)
(1965-1998)
Photobucket
Ο ένας από τους δύο Milli Vanilli, με τις μεγάλες 80s επιτυχίες "Girl you know it's true", "Baby don't forget my number", "Blame it on the rain", "Girl I'm gonna miss you" και "All or nothing". Με μεγάλο ιστορικό από φυλακές, ναρκωτικά, αλκοόλ και προβληματική συμπεριφορά, ο Rob Pilatus πέθανε στις 2 Απριλίου 1998 ύστερα από κατάχρηση χαπιών κι αλκοόλ.

9/1/11

R*E*N*T*
Ένα rock musical με άποψη!

Photobucket
Το
RENT είναι μια ροκ όπερα βασισμένη στο έργο του Puccini "La Boheme". Πρωτοπαρουσιάστηκε δοκιμαστικά το 1994 στη Νέα Υόρκη, ενώ η επίσημη πρεμιέρα έγινε δυο χρόνια μετά στο Broadway, την οποία όμως δε πρόλαβε να δει ο δημιουργός του Jonathan Larson, μιας και "έφυγε" ξαφνικά στα 36 του χρόνια από ανεύρυσμα της αορτής.
Από το 1994 έως και σήμερα το RENT έχει καταφέρει να γίνει ένα μοντέρνο αριστούργημα για το μουσικό θέατρο, έχοντας κερδίσει άπειρα βραβεία και διακρίσεις, κι όχι άδικα μιας και διαπραγματεύεται με μοναδικό τρόπο αξίες όπως η φιλία, ο έρωτας, η μουσική.
Οχτώ φίλοι που ζουν στο περιθώριο της χαώδους Νέας Υόρκης, μέσα σε 1 χρόνο έρχονται σε επαφή με τον έρωτα, τις σχέσεις, το AIDS, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, τα ναρκωτικά, την επιτυχία και την αποτυχία, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες, την οικογένεια, το αδιέξοδο αλλά και την ελπίδα, την ζωή και τον θάνατο.
Photobucket
Με ένα cast εξαιρετικό και ταλαντούχο, υπέροχες φωνές κι ερμηνείες με ψυχή και συναίσθημα, εφευρετική σκηνοθεσία (της Θέμις Μαρσέλλου) και πετυχημένη διασκευή του σενάριου (από τον Γιώργο Καπουτζίδη), το RENT μου πρόσφερε χαρά, γέλιο και έντονη συγκίνηση.
Photobucket
Σάββατο απόγευμα τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Τάμτα και ο Ησαίας Ματιάμπα. Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψω την τρομερή χημεία που έχουν μεταξύ τους, και την δύναμη που βγάζουν με την υποκριτική και τη φωνή τους, πραγματικά σε ανατριχιάζουν. Θα ήταν άδικο όμως να μην αναφέρω και τους υπόλοιπους του cast μιας και ήταν όλοι εξαιρετικοί κι απέδειξαν ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλά νέα ταλέντα! Η Άντα Λιβιτσάνου είναι απλά συγκλονιστική και το ταμπεραμέντο της δεν παίζεται, η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου που ήταν από τις αγαπημένες μου του X Factor 2 αλλά έφυγε νωρίς, με εντυπωσίασε για άλλη μια φορά, ο Τάσος Φωτιάδης φωνάρα, ο μικρούλης Άρης Πλασκασοβίτης αποτελεί μεγάλη έκπληξη, ο Βασίλης Αξιώτης πολύ power, η απίθανη Μυριέλλα Κουρεντή έδωσε ρέστα σε έναν δύσκολο κι απαιτητικό ρόλο, ο Σταύρος Νταουσανάκης, η Λίνα Εξάρχου, Χρήστος Γεωργαλής, η Θέμις Μαρσέλλου και φυσικά ο Αργύρης Αγγέλου ο οποίος αποτελεί αποκάλυψη στο έργο!
Photobucket
Προτρέπω όσους δεν το έχουν δει ακόμα να τρέξουν γιατί είναι μια εμπειρία-πρόκληση που αξίζει να ζήσετε μιας και θα "πάρετε" πολλά από αυτή την παράσταση. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και κυρίως στο cast που πραγματικά σε αφήνει άφωνο με το ταλέντο και τη λάμψη του. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κολλητό μου και στον φίλο μου τον Άλκη γι'αυτό το υπέροχο δώρο που μου έκαναν!
Photobucket

1/1/11

The January'11 soundtrack!
Another year has gone by...

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Το 2011 να είναι για όλους γεμάτο υγεία! Δεν εύχομαι τίποτα άλλο, μονάχα αυτό! Και που είστε, λίγη τρέλα δε βλάπτει ε? Μην τα παίρνουμε όλα τόσο στα σοβαρά. Κι επιτέλους μην διστάζετε να φλερτάρετε, πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό της μοναξιάς! Τόσα εκατομμύρια άνθρωποι, και τόση μοναξιά, είναι αντιφατικό εντελώς. Τις ευχές μου σε όλους! Από αύριο πάλι τρέξιμο στο γήπεδο για να κάψουμε τις θερμίδες :-)

Photobucket

BEST SONGS OF THE MONTH

* ADAM LAMBERT Soaked (acoustic)

* ALESHA DIXON feat. ROLL DEEP Take control

* AMANDA JENSSEN Borderline

* B.O.B feat. RICCO BARRINO 5th dimension

* BRANDON FLOWERS Jilted lovers & broken hearts

* BRUNO MARS Talking to the moon <---ACOUSTIC SONG OF THE MONTH

* CASEY SPOONER Exquisite corpse

* CEE-LO I want you <---FUNKY SONG OF THE MONTH

* CHER Welcome to Burlesque

* CHRISTINA AGUILERA Tough lover

* DANNY FERNANDES Hit me up

* DIDDY-DIRTY MONEY Someone to love me

* DUFFY Lovestruck <---POP SONG OF THE MONTH

* HURTS Illuminations

* JAMES BLUNT Superstar

Photobucket

* JENNY BERGGREN Gotta go

* JLS Eyes wide shut

* KANYE WEST Dark fantasy

* KAT DE LUNA Oh yeah (la la la)

* KERI HILSON The way you love me

* LAUREN PRITCHARD Hope it’s you

* LAVIVE Rock that city

* MARIETTA FAFOUTI Don’t stop

* MAROON 5 Hands all over

* MICHAEL JACKSON feat. LENNY KRAVITZ (I can’t make it) Another day <---SONG OF THE MONTH

* MILK & SUGAR vs VAYA CON DIOS Hey (Nah neh nah)

* MY CHEMICAL ROMANCE Planetary (GO!)

Photobucket

* NADINE COYLE Chained

* NATALIA KILLS Mirrors

* NATASHA BEDINGFIELD Try <---BALLAD OF THE MONTH

* NEK Vulnerabile

* OVER THE RHINE The laugh of recognition

* P!NK Heartbreak down

* PAPERCUT Here I am <---ELECTRONIC SONG OF THE MONTH

* RIHANNA feat. DRAKE What’s my name? <---R'N'B SONG OF THE MONTH

* ROBYN Stars 4-ever

* SHAKIRA Antes de la seis

* SHAYNE WARD Waiting on the wings

* TAKE THAT Kidz

* TAYLOR SWIFT Mean <---COUNTRY SONG OF THE MONTH

* THE DECEMBERISTS Down by the water <---ROCK SONG OF THE MONTH

* TINCHY STRYDER feat. MELANIE FIONA Let it rain

* VALENTINE Tonight

* VEGAS Morning light <---CLUB SONG OF THE MONTH

* WESTLIFE I will reach you

Photobucket

* ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ Περιπλανώμενο

* ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ Στα κρυφά

* ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Αν μ’αγαπάς

* ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ Αργήσαμε

* ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ Είναι η αγάπη

* ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Αν μ’αγαπάς

* ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ξανά

* ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ Σ’αγαπάω και φεύγω <---GREEK SONG OF THE MONTH

* ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ Κοντά σου

* ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ Αυτό θα πει αγάπη

Photobucket

BEST ALBUMS OF THE MONTH

* Madrugada THE BEST OF (rock) (9)

* Vegas SEASON 2 (pop) (8)

* Adam Lambert ACOUSTIC LIVE! (acoustic) (8)

* Toygar Isikli SONUNDA (ethnic) (7.5)

* Σάκης Ρουβάς ΠΑΡΑΦΟΡΑ (pop) (7)

* Τριημιτόνιο ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ (rock/pop) (6.5)

* Marietta Fafouti TRY A LITTLE ROMANCE (alternative pop) (6.5)

Photobucket

COMME CI, COMME CA

* Michael Jackson MICHAEL (pop) (6)

* Keri Hilson NO BOYS ALLOWED (r’n’b/pop) (6)

* Angus & Julia Stone MEMORIES OF AN OLD FRIEND (indie/acoustic) (6)

* Papercut PAPERCUT (electronic) (6)

* Casey Spooner ADULT CONTEMPORARY (electronic/rock) (6)

* Soundtrack ΤΟ ΝΗΣΙ (instrumental/ethnic) (6)

* The Decemberists THE KING IS DEAD (folk rock) (5.5)

Photobucket

CRAPPY

* Άννα Βίσση ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ (pop) (5)

* Lauren Pritchard WASTED IN JACKSON (pop/soul) (4.5)

* Μιχάλης Χατζηγιάννης ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ (pop) (4)

* Over the Rhine THE LONG SURRENDER (folk rock/acoustic) (4)

* Diddy-Dirty Money LAST TRAIN TO PARIS (hip hop/r’n’b) (4)

* Natasha Bedingfield STRIP ME (pop) (4)

* LaViVe NO SLEEP (pop) (3.5)

* Duran Duran ALL YOU NEED IS NOW (pop) (3.5)

Photobucket

PLUS

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ 2011: Το 2011 μας επιφυλάσσει πολλές μουσικές εκπλήξεις μιας κι επιστρέφουν καλλιτέχνες όπως οι Roxette (“Charm school” 11/2), Within Temptation (“The unforgiving” 25/3), Ricky Martin (“Musica+Alma+Sexo” 1/2), PJ Harvey (“Let England shake” 14/2), R.E.M. (“Collapse into now” 7/3) ενώ ετοιμάζουν και τα νέα τους albums οι Lady GaGa (“Born this way”), Beyonce, Aerosmith, Blondie, Coldplay, Green Day, Franz Ferdinand, Janet Jackson, No Doubt, Britney Spears, U2, Amy Winehouse.

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ: Δεν ξέρω γιατί τους κόφτει όλους ξαφνικά να μάθουν αν είναι Αλβανίδα ή όχι. Τουλάχιστον η κοπέλα μιλάει ελληνικά και κάνει συμπαθητικές δουλειές. Είδαμε και την Καλομοίρα που είναι Ελληνίδα πως τα μιλάει τα ελληνικά!

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ: Βλέποντας ξανά (αυτή τη φορά στην tv) τη συναυλία που έκανε το καλοκαίρι στο Θέατρο Πέτρας, διαπίστωσα για άλλη μια φορά τι φωνάρα είναι και τι εκρηκτική παρουσία, αλλά και πόσο χαραμίζει το ταλέντο της πρώτον στην Ελλάδα και δεύτερον στα κομμάτια που τραγουδάει. Πρέπει να βγάλει λίγο πιο ώριμα τραγούδια και album.

Photobucket

MINUS

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: Το ξέραμε ότι η φωνή του πλέον στα live δεν ακούγεται, αλλά ακόμα και στα studio τραγούδια η φωνή του δεν παλεύεται. Απόλυτα λογικό μιας και τραγουδάει, βγάζει cd, είναι παντού, non stop από την αρχή της καριέρας του.

KIM WILDE: Μετά το Sandra φιάσκο πριν 2 χρόνια περίπου, που ακόμα κλαίω τα λεφτά μου, τώρα έρχεται και η Kim Wilde στο Fuzz Club στις 13/3. Εδώ δεν είχε καλή φωνή τις καλές εποχές, τώρα θα έχει? Εκτός αν είναι όλο playback όπως με τη Sandra. Το ότι τα εισιτήρια κοστίζουν 40 euros είναι απλά θράσος!

JOSS STONE: Είναι δυνατόν να έχει κάνει με το ζόρι 3-4 επιτυχίες και να κυκλοφορεί Greatest Hits άλμπουμ?

Photobucket