Photobucket

16/11/07

The Queen is Back!!!

Η βασίλισσα επέστρεψε! Το ξέρω, οι μισοί θα με κοιτάτε με μισό μάτι και οι υπόλοιποι θα συμφωνείτε μαζί μου. Η Celine Dion ή θα έχει φανατικούς θαυμαστές ή ανθρώπους που τη μισούν ή την θεωρούν νερόβραστη. Εγώ φυσικά και ανήκω στην πρώτη κατηγορία τα τελευταία 14 χρόνια :-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Συστάσεις δεν χρειάζεται να κάνω, απλά θα αναφέρω οτι πρόσφατα βραβεύτηκε με το Legend Award για τις 200 εκατ. πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα, πράγμα που την καθιστά best-selling female artist of all time. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Πρίν λίγες μέρες η Celine κυκλοφόρησε το νέο της αγγλικό album "Taking Chances", 4 χρόνια μετά το μέτριο "One Heart".
Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό κι αξιόλογο άλμπουμ, συνεχίζει το έργο που άφησε το κλασικό πια "Falling into you" το 1996, περιέχει εκπλήξεις, την Celine σε μια πολύ ώριμη και δημιουργική φάση που δεν διστάζει να τολμήσει. Ενα album που νομίζω είναι το καλυτερό της τα τελευταία χρόνια!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
01. TAKING CHANCES: Δεν ξέρω αν θα το έκανα πρώτο single για το album, αλλά ενώ στην αρχή μου φάνηκε απλά ok, τώρα έχει γίνει η συνήθεια που έγινε λατρεία:-) Πολύ διαφορετικό απ'ότι μας έχει συνηθίσει η Celine. (10)
02. ALONE: Συμπαθέστατη διασκευή από το original των Heart. Super ενορχήστρωση κι ερμηνεία, αλλά μάλλον θα προτιμήσω το original. (8)
03. EYES ON ME: Η μεγάλη έκπληξη του album και το καλύτερο κομμάτι so far! Η Celine σε oriental rnb μονοπάτια, θυμίζει πολυ Shakira. Μπράβο στη Celine που τολμά κι αποδεικνύει γι'άλλη μια φορά οτι μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα. Φωνάζει για single, κι αν όντως γίνει, αναμένεται να σκίσει! Ήδη όσοι το έχουν ακούσει, fan και μη, αρέσει! (10)
04. MY LOVE: Μια απλά καλή ρομαντική μπαλλάντα, που η Celine με τη φωνή της την απογειώνει. Ένα κομμάτι που θα μπορούσαν να'χαν πει και οι Westlife (Αυτο καλό ειναι?:-)) (7)
05. SHADOW OF LOVE: Μετά το "Eyes on me", νομίζω οτι είναι το δεύτερο κομμάτι που ξεχωρίζει αμέσως. Μια φίλη μου που το άκουσε όταν της το έβαλα στο mp3 player, μου είπε οτι πάει πολύ για διαφημιστικό spot γιατί είναι πολύ catchy. (10)
06. SURPRISE SURPRISE: Πολύ καλή κιθαριστική ballad, με εξαιρετική ερμηνεία για μια ακόμη φορα. Στα μεγάλα plus του άλμπουμ κι αυτό το κομμάτι. (8)
07. THIS TIME: Η τρίτη μεγάλη στιγμή του άλμπουμ, και η πιο ιδιαίτερη. Με ήχο που θυμίζει έντονα Evanescence, πολύ φυσικό αφού είναι του Ben Moody (πρώην μέλος). Εκπληκτικά φωνητικά, μουσική και φυσικά η ερμηνεία της Celine που το φτάνει στους θεούς. (10)
08. NEW DAWN: Gospel κομμάτι που για να είμαι ειλικρινής μου έλυσε το πρόβλημα του ύπνου. Συνήθως το προσπερνάω γιατί βαριέμαι να το ακούσω ολόκληρο. Από τα κομμάτια που θα μπορούσε να λείπει απο το cd. Για b'side μια χαρά! (5)
09. A SONG FOR YOU: Κλασική μπαλλάντα της Celine, που ενώ είναι πολύ κλισέ και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, έχει πολύ καλη μουσική, ερμηνεία και στίχο που το σώζουν απο τον απόλυτο λήθαργο. (7)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
10. A WORLD TO BELIEVE IN: Πολύ όμορφη και ρομαντική μπαλάντα. Το πιο cute κομμάτι του άλμπουμ. (8)
11. CAN'T FIGHT THE FEELIN': Η πιο δυναμική στιγμή του άλμπουμ. Celine rocks για τα καλά! Ένα super feel good κομμάτι με νεύρο. (9)
12. I GOT NOTHIN' LEFT: Γραμμένο από τον Ne-Yo, δε θα μπορούσε παρά να είναι ωραίο. Με παραπονιάρικη ερμηνεία που απογειώνει το κομμάτι. Επίσης απο τα πολύ αγαπημένα, που ίσως γίνει και single. (9)
13. RIGHT NEXT TO THE RIGHT ONE: Με έντονο latin ballad feeling, πολύ όμορφη και ταξιδιάρικη μελωδία. (9)
14. FADE AWAY: Μια ακόμη κορυφαία στιγμή του album. Με μουσική που θυμίζει 80s και μια Celine που τα δίνει όλα και το κάνει rock δυναμίτη. Θά'θελα πολύ να το δώ single. (10)
15. THAT'S JUST THE WOMAN IN ME: Celine sings the blues. Δεν είναι από τ'αγαπημένα μου, όμως η ερμηνεία της είναι όλα τα λεφτά! (6)
16. SKIES OF L.A.: Αδιάφορο τραγούδι. Και το αστείο είναι ότι έχει γραφτεί από τους ίδιους που έγραψαν το "Umbrella" της Rihanna. Βαρετό. (5)
17. MAP TO MY HEART: Δεν είναι από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ, όμως είναι more than ok κι έχει πολύ καλό στίχο. Βρίσκεται μόνο στην Japanese έκδοση του album, καθώς και στο single του "Taking chances" ως b'side. (6)
18. THE REASON I GO ON: Δεν κατάλαβα καθόλου γιατί αυτή την καταπληκτική μπαλάντα, την έχουν μόνο στην Japanese έκδοση, κι όχι στο κανονικό tracklist του album. Μάλλον θεώρησαν τα "New dawn" και "Skies of L.A." καλύτερα, what can I say?? Όπως και νά'χει είναι ένα πολύ καλό τραγούδι. (9)
Overall: 8/10
Top-5 tracks:
5. SHADOW OF LOVE
4. THIS TIME
3. FADE AWAY
2. TAKING CHANCES
1. EYES ON ME

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"TAKING CHANCES"

"EYES ON ME"

"THIS TIME"

"FADE AWAY"

"SHADOW OF LOVE"

22 bugged up:

Ανώνυμος είπε...

m'aresei pou analyeis tragoudi-tragoudi.Polla den einai?Einai diplo cd? Molis t'akousw (otan mou to grapseis dhladh) 8a sxoliasw pereterw ;)

musicbug είπε...

Einai mono to cd, to kanoniko tracklist einai 16 kommatia, ta alla 2 einai bonus tracks stin Japanese ekdosi tou album! Tha sto grapsw don't worry:-)
Kisses

PaNoS είπε...

Δεν θα έλεγα πως είμαι fun της "Queen"(κατά κόσμο Celine Dion) υπάρχουν όμως κάποια τραγούδια της που μου αρέσουν! Ένα από αυτά για παράδειγμα είναι το TAKING CHANCES!Αλλά και το videακι καλό! Ωραίο το new blog! :-)

revqueer είπε...

Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία που περιγράφεις!!! Η γυναίκα έχει φωνή αλλά μου τη σπάει!!!!

Δες την εδώ!

http://www.youtube.com/watch?v=1VXUd3QKFuk

musicbug είπε...

Entaksei gousta einai ayta:-) Egw exw akrivws to idio gia tin Mariah, orea fwni alla den tin palevw katholou na tin vlepo klp, mou ti dinei!
Den polykatalava to sxolio gia ta mallia na sou pw tin alitheia:-) Pantws give it a chance, merika kommatia isws s'aresoun:-) Try to "eyes on me".

APSOY είπε...

Πλέον είναι επίσημο!
Σου αρέσει η Celine! :)

europanos είπε...

H Celine Dion είναι μια τραγουδίστρια - σταρ (αντισταρ) που επειδή διχάζει είναι άκρως πετυχημένη και επειδή έχει πάνω από το μέτριο φωνή ξεχωρίζει.

Εμένα όμως δε μου αρέσει! Για την ακρίβεια βρίσκω τη μουσική της λίγο κλαψιάρικη και ο,τι πρέπει για τη eurovision της εποχής John Loggan, το star quality της άκρως βαρετό (τηρουμένων των αναλογιών είναι ο Πλούταρχος του Καναδά, δηλ. το καλό παιδί που αγαπά τον άνδρα της) και την ως τώρα πορεία της στη δισκογραφεία το θρίαμβο της επανάληψης. Δε συμφωνώ δηλ. μαζί σου, μουσικό σκουλήκι, ότι ψάχνεται μουσικά και τολμά και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αντίθετα μουσικά δεν έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια. (Από τώρα μπορώ να προβλέψω το επόμενο της βήμα. Θα βγάλει νέο γαλλικό δίσκο με το θεό Goldman σε 2 χρόνια από τώρα και το πρώτο σινγκλ θα είναι μια πολύ δυνατή μπαλάντα).

ΥΓ. Περιμένω κριτική του δίσκου της Britney!
ΥΓ2. Αν και βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος απαράδεκτο και μόνο που τίθεται το ερώτημα "Maddona ή πως-τη-λένε-την-άλλη;"

musicbug είπε...

Apsou m'aresei i Celine, to ksereis? Se periptosi pou den to afinw na ennoeithei sto blog:-)
Europano mi milas gia klaspoura otan exeis ymno to "de thelo na ksereis" tis allis queen, tis annas:-)
Oloi oi kallitexnes exoun to diko tous mousiko styl, pou den einai aparetito n'allazei synexeia gia na aresei ston kosmo. Egw ti goustarw ti Celine pou einai etsi, pou einai low profile kai pou se kathe album tis periexei kai power ballads, exallou gi'ayto egine gnwsti, ki oxi apo skandala kai loipes vlakeies opws kati alles:-) An i fwni tis Celine einai apla panw apo metrio ti na sou pw re bud:-)
Epeidi m'eknevrises de sou dinw europano to soundtrack tou persepolis:-) Kidding re buddy boy!!! Ennoeite sevasti i apopsi sou (an kai lathos:-p)-kidding again!

APSOY είπε...

Δηλαδή, σου αρέσει...Χμμμμ (το επεξεργάζομαι!) :Ρ

musicbug είπε...

Afou to skeftika kala, nomizw pws nai m'aresei i Celine! Tha vgw kai sto balconi na to fwnaksw!
M'ARESEI H CELINE U MOTHAFUCKERS!!!!:-)

Ανώνυμος είπε...

Hi musicbug!

Apsoy told me that you like my music and i wanna personally thank you for being my fan!

Se agapao Ellada.
Luv you all!
take care.
by-bye...

Celine!

APSOY είπε...

Εγώ πάλι αν βγω στο μπαλκόνι τραγουδάω μόνο το "Μια μέεεεεεραααα χαράααααααααά" της Πρωτοψάλτη!
:)
(χωρίς το motherfuckers όμως...)

APSOY είπε...

ΩΠ! Η Celine.
Hi Celine! How are you babe?

Κοίτα να δεις...!

(βλέμμα έκπληκτου και συνάμα άνετου γιατί έχω συνηθίσει από σελέμπριτιζ και δε μου κάνουν ΔΑ και τόση εντύπωση...)
(επίσης, υποκτιρική ικανότητα 10/10)

αυτάααααα!
(πες στη Celine οτι σου αρέσει... θα χαρεί η καημενούλα)!

musicbug είπε...

Eimai vathytata sygkinimenos pou mou egrapse i Celine!!! Exw xasei ta logia mou!!! Alitheia to album toxeis akousei? I estw ta kommatia pou exw valei apo youtube? Europano ayto paei kai gia sena!!!:-)

Axis Mundi είπε...

Είναι της μόδας οι επιστροφές από ντίβες; σε λίγο κυκλοφορούν καινούργια η whitney και η mariah απ όσο ξέρω.
Ας είναι, θα το ζήσουμε και αυτό.
(μια χαρά φωνές έχουν όλες)
Προς το παρόν όμως πάω να βάλω μια aretha να ακούσω, έτσι για να ζήσω λίγο black attitude ρε παιδί μου.

musicbug είπε...

R.E.S.P.E.C.T. stin Aretha! An i Celine einai queen, tote i Aretha einai olokliro vasileio apo moni tis! Fwnara pragmatika

sCaTterBraiN είπε...

Πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω για τη Celine αναφέρετε τη Whitney και βγαίνω εκτός θέματος: πότε επιτέλους θα βγάλει το νέο της δίσκο; Η Celine της εποχής του Falling Into You μου άρεσε, τώρα μου φαίνεται "κάπως" - κάτι που μου επιβεβαλίωσε το Taking Chances, αλλά χάρη στην κριτική του musicbug, λέω να το ξαναδώ το θέμα.

Stratos Bacalis είπε...

Καλημέρα! Κι εγώ στη 2η κατηγορία ανήκω...έχει τόσες πολλές άλλες σούπερ τραγουδίστριες που την κάνουν να φαίνεται απελπιστικά κενή...αλλά γούστα είναι αυτά!!! Δεν μπορεί να αρέσουν όλα σε όλους...είδα όμως ότι έχουμε πολλά άλλα "κοινά" γούστα! Ωραίο μπλογκ!

musicbug είπε...

Sandman thanx gia ta kala sou logia!!!!
Pou eiste re fans tis Celine:-) Niotho monos ston wkeano kai arxizoun kai me trwne oi karxaries:-) Grigoraaa

Ανώνυμος είπε...

To oti i celine dion apotelei tin artioteri fwni tou planiti, pistopoiimeno apo epistimones kai oti oi pwliseis pou ehei kanei pou ek\frazontai se tupous xxx.000.000 tin kanei ohi amfisvitisimi, poso mallon efkatafroniti alla monadiki se afto pou upiretei. Kai nai leei mpallantes giati afto mporei na upostirixei kai afto to eidos upiretoun oi "fwnes" dioti polu apla mporoun na to kanoun. Epeita an elege tragoudia "ligotera" i pio "efkola" tha legane oloi ma giati i kopela haramizetai se tetoia (opws leme emeis kali wra gia ti diki mas eghwria queen Anna). Kai ws pros ti stasimotita i ti mi proodo proteinw na parakolouthisete to show tou las vegas pou kukloforei to dekemvri se dvd kai meta sta idia meri tha xanavrethoume gia na ta (xana)poume!

Ανώνυμος είπε...

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια!!!! Το ότι επέστρεψε με κανονικό studio album δεν συγκίνησε κανέναν προφανώς! Και κυρίως μετά από αρκετό καιρό. Για το ότι κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες στο να αλλάξει επιτέλους το στυλ της (και το κατάφερε!) ούτε λόγος έτσι? Έτσι είναι! Μας έχει κάνει το Lifestyle και η... μοδίτσα να ξεχνούμε ότι εξαιτίας της εν λόγω κυρίας μπορούμε και ακούμε ακόμη αξιοπρεπέστατα Pop albums γεμάτα μελωδίες και (επιτέλους, η αλήθεια είναι...) ωραίο στίχο! Το γεγονός είναι πως είναι ένα πάρα πολύ ωραίο album και μακάρι όλες του είδους της να έκαναν τόσο αξιοπρεπή πράγματα. Δεν είμαι υπερβολικός και προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός παρ'όλο που πραγματικά πεθαίνω για πάρτη της (απόδειξη το ότι θεωρώ απλά καλό το "A new day has come" και χλιαρότατο το "One heart") αλλά το σωστό να λέγεται! Έχετε ξανακούσει αυτή την περίοδο πιό σαγηνευτική pop απ'αυτή του "All eyes on me"? Κάτι πιό αληθινά αγαπησιάρικο και γλυκό από το "surprise surprise"? Κάτι πιό "αηδιαστικά" catchy από το "Shadow of love"? Και πού είδατε τον Timbaland και τους Neptunes σε όλα αυτά? Γιά ακούστε το cd πιό προσεκτικά και μην βασίζεστε απλά στον συνδυασμό "Celine=μελό και κλάψα"! Πάνε αυτά!!!! (Όχι ότι δεν ήταν ωραία όμως...). Αγαπητέ "musicbug"... keep up the great work!

musicbug είπε...

"2bekidd" kai "carvi rule", nomizw sas agapw:-)