Photobucket

13/1/08

Στην πολυθρόνα την bamboo...

...με την ΠΩΛΙΝΑ!
Photobucket
Με αφορμή τη συλλογή που κυκλοφόρησε με τίτλο "Back to the '80s: The Very Best of Polina" ας δούμε γιατί η Πωλίνα, η οποία είναι και γειτόνισσά μου [άχρηστη πληροφορία], είναι ακόμα fun to listen, feel good και απίστευτη τύπισσα!
Photobucket
Από το 1974 ξεκίνησε τραγουδώντας σε ποικίλλα μουσικά σχήματα, σταθμός όμως για την αρχή της καριέρας της ήταν η πενταετής συνεργασία της με τον Γιώργο Μαρίνο στη "Μέδουσα" το 1980. Το 1984 εμφανίζεται στο μουσικοχορευτικό show της ΕΡΤ "Πράγματα και Θαύματα" με την Κατιάνα Μπαλανίκα και την Σόφη Ζαννίνου. Το 1986 η Πωλίνα επιλέχτηκε να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision με το "Wagon Lit", αλλά η Ελλάδα για πολιτικούς λόγους δεν έστειλε το τραγούδι να διαγωνιστεί. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Μπιρίμπα", απ'όπου το ομώνυμο κομμάτι που της έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης γίνεται τεράστια επιτυχία και την κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό.
Photobucket
Το 1987 κυκλοφορεί το "Πάμε για Tρέλλες στις Σευχέλλες", όπου το συγκεκριμένο κομμάτι του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου την απογειώνει και την καθιστά πλέον απο τα πιο hot ονόματα στην ελληνική ποπ. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν παντού "Το Ροζ Μπικίνι", "Ο Μηχανόβιος", "Όλοι Έχουμε Κάποιο Κουμπί" και "Από τα FM".
Photobucket
Ακολούθησε μια πολύ πετυχημένη πορεία με το "Κόντρες" (1988), "Καλή Επιτυχία" (1990), "Στην Πολυθρόνα την Βamboo" (1991), "Φοβερό!" (1992) και "Καινούριος Έρωτας" (1993).
Photobucket
Το 1994 παρουσιάζει στον ANT1 το τηλεπαιχνίδι "Μπράβο χάσατε!" που σημειώνει μεγάλη επιτυχία, ενώ την επόμενη χρονιά έρχεται στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Την ίδια χρονιά, το 1995, κυκλοφορεί η συλλογή "10 Χρόνια Μετά", που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καθώς και 3 νέα κομμάτια, 1 του Κώστα Τουρνά και 2 του Φοίβου.
Photobucket
To 1997 ακολουθεί τη μόδα των λαικο-ποπ και κυκλοφορεί το άλμπουμ "Τώρα Γράφω Ιστορία" το οποίο δεν έκανε επιτυχία, και είναι φυσικό εφόσον η Πωλίνα είναι μία καθαρά ποπ τραγουδίστρια, και γι'αυτό την αγάπησε ο κόσμος.
Photobucket
Το 2004, και ύστερα από πολυετή απουσία, η Πωλίνα συνεργάζεται ξανά με τον φίλο της Σταμάτη Κραουνάκη, και στο θέατρο με την ομάδα του Σπείρα-Σπείρα ("Μπιμπερό", "Δουλάρες", "Πόσο Σ'αγαπώ...Επιθεώρηση"), αλλά και την TV τραγουδώντας το βασικό κομμάτι της πετυχημένης σειράς του MEGA "7 Θανάσιμες Πεθερές".
Photobucket
Κι από το πουθενά, κάνοντας μια βόλτα μια μέρα στην Αθήνα, μπαίνω κλασικά στο Metropolis και βλέπω στις νέες κυκλοφορίες ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο με μια γνωστή φυσιογνωμία. Λέω μέσα μου "δεν παίζει...παραήπια στις γιορτές και έχουν αρχίσει τώρα οι παρενέργειες", αλλά τελικά και η Πωλίνα ήταν στο εξώφυλλο και εγώ ήμουν ανακουφισμένος που δεν άρχισα να "βλέπω" και να "ακούω" πράγματα κι ανθρώπους στο άσχετο! Χαίρομαι πολύ που τα ελληνικά ποπ των eighties γίνονται και πάλι μόδα, γιατί ήταν πιο αυθεντικά και λιγότερο μπασταρδεμένα απ'ότι σήμερα.
Photobucket
Η νέα συλλογή της Πωλίνας "Back to the '80s: The Very Best of Polina" περιλαμβάνει 2 νέα κομμάτια, το πολύ καλό και χαβαλετζίδικο "Sham-Sham" στο οποίο τα χώνει γερά, την "Μπιρίμπα" σε νέα έκδοση και την συμμετοχή του Μιθριδάτη απο τα Ημισκούμπρια, καθώς και 18 μεγάλες της επιτυχίες όπως "Πάμε για Τρέλλες στις Σευχέλλες", "Το Ροζ Μπικίνι", "Απο τα FM", "Ράδιο Αγάπη Μου", "Ανατολίτισσα", "Όλοι τα Παίρνουνε", "Καλή Επιτυχία", "Κυκλοφόρησε", "Φοβερό", "Push-ups" και άλλα φυσικά! Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά κομμάτια κυκλοφορούν πρώτη φορά σε CD!
Photobucket
1. SHAM-SHAM
2. ΜΠΙΡΙΜΠΑ (Version 2007) Πωλίνα-Μιθριδάτης
3. ΒΑΛ' ΤΟ ΔΙΣΚΟ Πωλίνα-Δάκης
4. WAGON LIT
5. ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
6. PUSH UPS Πωλίνα-Χρήστος Δάντης
7. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
8. Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
9. Ε, ΚΑΙ ΤΙ Μ' ΑΥΤΟ
10. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (Remix 1995)
11. ΜΟΝΙΜΑ
12. ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΕΓΩ
13. ΦΟΒΕΡΟ! (Συμμετέχουν Τάκης Ζαχαράτος-Παύλος Χαϊκάλης)
14. ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ
15. ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΣΣΑ
16. ΧΟΡΕΥΩ
17. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΫΧΕΛΕΣ
18. ΤΟ ΡΟΖ ΜΠΙΚΙΝΙ (Itsy, Bitsy, Teenie, Weenie)
19. ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
20. ΑΠΟ ΤΑ F.M. (Εκφώνηση Γιώργος Πολυχρονίου)
Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site της Πωλίνας http://www.polina.biz/

9 bugged up:

revqueer είπε...

Αυτές οι Σεϋχέλλες ήταν ο ύμνος μου στη παιδική μου ηλικία! Με συγκίνησες!

Ανώνυμος είπε...

έχω να δηλώσω ότι:
έπρεπε οπωσδήποτε στη συλλογή να υπάρχει η αυθεντική Μπιρίμπα.
Με ενθουσίασε επι΄σησ η χαμηλή τιμή του cd, επιτέλους.
Η Πωλίνα είναι όντως ποπ, δεν το συχητάω. Πολύ καλή η αναδρομή που έκανες, αν και μάλλον εσκεμένα επέλεξες να αποσιωπήσεις εκείνες τις αμίμητες ταινίες σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη, που χαρακτήριζαν επίσης το '80 και τις αρχές του '90, όπου η αγαπητή Πωλίνα, πρωταγωνιστούσε. Τα σενάρια περιττό να το πω ότι ήτάν κάτι σαν κακκογραμμένο σενάριο για ταινία του Elvis (σκέψου χάλι).
Ζήτω οι τρέλλες, και χαίρομαι για την κυκλοφορία

PaNoS είπε...

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΕ CD Η ΚΥΡΙΑ "ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ... "!! ΜΠΡΑΒΟ !!!!:-) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ 80ς ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ!!!ΑΙΣΧΟΣ!! :-) ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!! ;-)

sCaTterBraiN είπε...

Μαμά γερνάω!

musicbug είπε...

revqueer: Kai poios den exei ena "desimo" me tis Seyxelles kai tin paidiki tou ilikia, ki egw mia apo ta idia:-) To lioname sta party!

ifyouaskme81: Anaferese mallon se mia aparadekti tainia pou eixe kanei me to Dimo Mylwna, me aformi to album Seyxelles:-) To eixa ksexasei, opws eixa ksexasei oti sta 80s eixe kanei kai album me ta Stroumfakia:-) Zitw oi trelles!!! Zitw i Pwlina!!! :-))

*p@n0s*: Na pou to emathes;-) To ntysimo de me xalaei, exei fasi! Ante, tha sou kanw ti xari, afou to thes, pame gia treles! Kouvadakia, tsougkranes, vatraxopedila klp kai fygame:-p

*pp*: Speak for youself, egw tha meinw gia panta neos:-p

Ανώνυμος είπε...

Ti na prwtopw gia Pwlina. Cartoonistiki fatsa, proswpikotita kai mousiki upostasi, skliropuriniki pop alla kai upsili ermineftiki ikanotita kathws apaiteitai kai kwmiki ermineia gia ti biriba alla kai kraouniki ermineia gia ti griza kuria...
To ehei, de fovatai, einai rock san proswpikotita kai stasi sta pragmata kai ena efharisto atomo.
To cd einai kalo, "gemato" kai de sou afinei perithwria na min anapoliseis ohi mono ta tragoudia tis pwlinas, alla olokliri tin epohi tis proswpikis niotis kai twn viwmatwn sou. To lew alliws kallitehniki epituhia...

carvi rule είπε...

Sorry gia to parapanw post...diko mou einai alla eiha ena provlimataki. Music bug swse me...

Ανώνυμος είπε...

Πωλινάρα ολέ! Ευχάριστη έκπληξη το νέο cd! Αν και λείπουν κάποια δυναμικά τραγούδια στο cd, όπως ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ, ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ, υπάρχει το WAGON LIT που με αποζημειώνει και που ακούγεται,όπως και πολλά άλλα, άνετα και σήμερα.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί μου άρεσε η φωνή της από τότε. Ερμηνεύει θεατρκά τα τραγούδια της, με δυναμισμό εντελώς αντισυμβατικό με τις περισσότερες τυπικές γυναικείες φωνές.

Hide In My Suitcase είπε...

Perimenw analogo afierwma kai stin Aleksia kai de nomizw oti tha me apogoiteuseis! :-)